Efterlyst slutar med signalement – kan öka främlingsfientligheten genom att beskriva verkligheten?

Följ detta ämne på Flashback.

”Nu kan det inte längre bli tydligare.
Inte ett ENDA signalement mer än ”blå jacka”, ”ca 180 cm lång” osv.
Färgen på jackan, längden på individen och möjligtvis individens kön är vad som fortfarande tycks få rapporteras.

Det räcker med att kolla på ett slumpmässigt avsnitt från ett par år sedan för att göra en chockerande jämförelse. Där innehöll långt mer än hälften av alla efterlysningar signalement såsom ”talade svenska med brytning”, ”mörkhyad” etc etc.
Om det vore så väl att den närmast gigantiska överrepresentationen av ”nysvenskar” inom t.ex. personrån plötsligt har upphört, och att det är detta som orsakat de förändrade signalementen, vore ingen gladare än jag. Nu vet vi ju dock att detta givetvis inte är anledningen och att överrepresentationen inom vissa våldsbrott, personrån, överfallsvåldtäkter mm är minst lika allvarlig idag som för ett par år sedan.

Faktum är att Johannes JakobssonEfterlysts nya redaktör – kommer direkt från välkända Expo, som med skattemedel ska motverka främlingsfientlighet samt ett av partierna i Sveriges Riksdag.
Märkligt sammanträffande.
Det är även ett märkligt sammanträffande att denna förändring i signalementens detaljnivå successivt startade efter det uppmärksammade bråket mellan GW Persson och Hasse Aro om mörkningen av invandrarbrottsligheten, varefter GW även valde att lämna Efterlyst.

Kan knappast bara vara jag som märkt detta? Jag menar, visst, man har väl strävat gentemot den här linjen ett tag nu, men nu har man verkligen tagit steget och slopat de detaljerade signalementen helt.
Kan det vara så att Expo (eller åtminstone personer som sympatiserar med dem) har identifierat Efterlyst, som faktiskt ses av väldigt många tittare, som en stor bidragande orsak till främlingsfientligheten i samhället? Kan Efterlyst, som traditionellt varit den enda etablerade mediekanal som indirekt upplyst svenska folket om den groteska överrepresentationen bland invandrare, ha setts som en väldigt viktig verklighetsmegafon man på ett diskret sätt bör tysta?
Personligen kan jag nästan se framför mig hur man har diskuterat i stil med att ”Dessa signalement som avslöjar personens bakgrund behövs ju ändå inte. Visst vi fångar kanske lite färre busar om vi tar bort dem, men på detta sätt slipper vi ju misstänkliggöra hela folkgrupper.”

Hursomhelst: Är det oavsett anledning rätt av Efterlyst att göra denna förändring?
För att det skett en förändring i signalementens detaljnivå kan väl ingen, oavsett politisk hemvist, förneka!”

6 Responses to Efterlyst slutar med signalement – kan öka främlingsfientligheten genom att beskriva verkligheten?

 1. R Ericsson skriver:

  I viket fall som helst EFTERLYST har skapat många nya röster till SD under åren. Nu har vi AP och FRIA TIDER och Exponerat och denna blogg plus hundra till.

 2. Göran skriver:

  Det här slutar bara på ett sätt, och det gäller för hela EU.
  De bittra konsekvenser efter ett halvt sekels invandring blir med stor sannolikhet att Europa ännu har sin mörkaste tid framför sig.

 3. Sofia skriver:

  De sämsta människorna bestämmer över oss.

 4. Fiona1177 skriver:

  Enkelt…. alla är då av utländsk härkomst om det inte står att det är en svensk, blåögd lintott som är gärningsmannen.

 5. Bengt Lundström skriver:

  Polisen i Västervik har begärt hjälp av allmänheten för att kunna sätta fast inbrottstjuvar, och rånare. Men, hur skall man kunna hjälpa dem om inte signalementen i media blir tydligare?

 6. Sofia skriver:

  De enskilda polismännen vill att brott ska lösas och signalement ska offentliggöras.

  Man kan betrakta vårt samhälle som en spindel med ett omgivande nät. Spindeln = Makten.

  Spindeln väver sitt nät bla bestående av en politisk ideologi. Den svenskfientliga invandringsfascismen är en viktig ingrediens. Ingen vill fastna i nätet och bli uppäten av spindeln; vilket man blir om man retar spindeln genom att offentliggöra misshagliga fakta.

  Mörkningarna breder ut sig i spindelns samhälle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: