S-politikern Jan Emanuel Johansson åtalas för skattebrott

Åtalas i dag. Förre riksdagsmannen Jan Emanuel Johansson (S) från Norrtälje, åtalas i dag misstänkt för skattebrott och försvårande av skattekontroll.

Johansson blev känd för allmänheten som vinnare av tv-programmet Expedition Robinson i SVT.

Han åtalas i dag vid Gotlands tingsrätt, misstänkt för ekonomisk brottslighet i bolagen Svensk samhällsutveckling och Av egen kraft.

Jan Emanuel Johansson har vid sidan av sina politiska uppdrag byggt upp en vårdkoncern med bland annat ungdomshem.

År 2010 sålde han en stor del av sina företag till Frösundakoncernen och gjorde då en vinst på närmare en kvarts miljard kronor.

Han är fortfarande politiskt aktiv och sitter som ledamot i kommunfullmäktige i Norrtälje för Socialdemokraterna.

Ytterligare två personer åtalas misstänkta för ekonomisk brottslighet i samma härva. (SVT).

Tidigare om Jan Emanuel Johanssons bravader.

Kommentar:
Ju högre moralisk svansföring
-desto större anledning att tipsa Skatteverket.

//Elfyma+

7 Responses to S-politikern Jan Emanuel Johansson åtalas för skattebrott

 1. R Ericsson skriver:

  Norrtälje Tidning brukar göra slarvsylta av honom

 2. Blodsven skriver:

  MP står för Migrations-Partiet! Dess atörsta väljarkår består dessutom av högutbildade kvinnor har jag hört. Det bevisar bara vad vi fritänkare alltid begripit. Nämnligen att hög utbildning aldrig löser problem, men däremot att det alltid skapar nya problem genom att alltid problematisera och göra det förnuftiga komplicerat…

 3. R Ericsson skriver:

  HÄR KOMMER MERA DATA OM SÅSSE SKURKEN
  Vice chefsåklagare Thomas Langrot är av en annan uppfattning.
  I ett pressmeddelande skriver han att ett gemensamt projekt för de inblandade bolagen och personerna har varit dykverksamhet i Egypten.
  – Skatteverket har anmält samtliga bolag gällande misstankar om grova ekonomiska brott. Företagsledarna misstänks ha tagit ut pengar ur verksamheterna utan att redovisa skatter och avgifter på ett korrekt sätt. Stora summor har förts ut till och från Egypten och försök har gjorts att följa dessa transaktioner för att klarlägga hur pengarna använts, skriver Langrot som menar att detta inte har gått att utreda fullt ut då det varit svårt att få assistans med rättsliga frågor i Egypten.

  – Ekobrottsmyndighetens egna granskningar och förhör har gett starka indikationer på att kontanta medel i större omfattning förts tillbaka till Sverige utan att det syns i någon bokföring eller skatteredovisning, skriver Thomas Langrot.
  Enligt åtalet har Johansson betalat ut 1 250 000 kronor till ett konto i Egypten utan att ha verifierat vad utbetalningen avsett.

  Jan Emanuel Johansson och hans försvarare Thomas Bodström menar att de vid en kommande rättegång kommer att kunna redovisa alla transaktioner till fullo.
  – Jag har fullt förtroende för mina revisorer, högst kompetenta personer, och är inte det minsta orolig att de ens har gjort några misstag. Varenda krona kan följas, säger Jan Emanuel Johansson.

  Thomas Bodström går så långt att han hävdar att åklagaren bör JO-anmälas för förtal genom sitt pressmeddelande. Enligt Bodström handlar samtliga åtalspunkter mot Johansson endast om hur bokföringen har utförts.
  – Om åklagaren påstår att Jan Emanuel ingår i en härva. Då har den åklagaren begått ett tjänstefel som han själv kan bli ansvarig för, säger Thomas Bodström.

 4. HH skriver:

  Ursäkta meeej, men varje gång jag ser en manlig person med ring i örat, hästsvans och synliga tatueringar undrar jag alltid om vederbörande precis blivit utsläppt från Hall…
  Låt inte mina fördomar besudla dina egna tatueringar, men svårast har jag för sådana som finns på halsen…aarghh.

  • elfyma+ skriver:

   Du är inte ensam om det. Förr var det bara kriminella och sjöman som tatuerade sig. Det var f.ö vanligt att kriminella drog till sjöss för att slippa krypa i finkan.
   Nu är det t o m unga vackra tjejer som har hemska tatueringar.
   När de sen ångrar sina tatueringar vill de att vi, som inte varit lika korkade, ska bekosta borttagningen.

 5. HH skriver:

  Sant. Men vart tog luffarprickarna vägen? Diskret, men ändå en viss samhörighet gossar emellan…
  Förra sommaren stod jag vid kassakön i den närbelägna butiken. Bredvid mig stod en STOR kvinna med kraftiga armar som var blottade och – herreminje! vilka tatueringar! Det var som en extra blus! Varifrån kommer detta förfärliga mode? Vill man dölja sig finns ju niqab.

 6. HH skriver:

  Ursäkta återkomsten, men det här hittade jag på en annan vettig blogg – Avpixlat: ”A hippie is someone who looks like Tarzan, walks like Jane and smells like Cheeta.” Sagt av Ronald Reagan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: