Stödet för SD stärktes trots skandalerna (Novus)

Sverigedemokraterna har stärkt sitt stöd bland väljarna efter de uppmärksammade skandalerna under hösten.

Bland annat publicerade Expressen filmsekvenser på hur framträdande SD-politiker ”går omkring med järnrör” i centrala Stockholm och använder både ”rasistiska och sexistiska uttryck”.

Partiet noterar trots mediadrevetet ett av sina bästa resultat någonsin i undersökningen Svensk väljaropinion, som Novus opinion gör för Ekot.

Novus opinion gör varje månad en sammanvägning av resultaten från flera opinionsinstitut för Ekot. Utfallet är därför extra intressant. (Läs mer).

Svensk väljaropinion: Tendens för Sverigedemokraterna december 2012.

Bild 7: Tendens för Sverigedemokraterna dec. 2012.

//Elfyma+

7 Responses to Stödet för SD stärktes trots skandalerna (Novus)

 1. John Doe skriver:

  Ni skriver: ”Stödet för SD stärktes trots skandalerna”

  Skriv istället: ”Stödet för SD stärktes på grund av skandalerna”.

  Jag är soffliggare sedan 20 år men SD verkar vara det enda parti som säger ifrån på skarpen och som törs ta till hårda tag mot den genomfega ”svenne-heten”. Jag tror att just dessa järnrör drog många arga ute i stugorna till SD. Järnrören var ett ställningstagande i en rättsstat som havererat dvs när det inte går att pladdra och smeta fernissa längre.

  Inom läkarkåren säger vi så här: ”Prata, oja er och babbla kan ni göra om cancer. Piller och annat sätter vi in som kosmetik, men förr eller senare måste den farliga svulsten skäras bort. med skalpell eller laser”.

  Det finns små drag i dessa hälsodiskussioner som jag tycker påminner om järnrören.

  • elfyma+ skriver:

   SD:s uppgång började före skandalerna. Det satte skräck i etablissemanget, eftersom framgång ofta föder framgång.
   Därför släpptes ”järnrörsfilmen” just nu för att bryta den uppåtgående trenden.Det logiska hade annars varit att släppa filmen så snart som möjligt medan den fortfarande var en nyhet.
   Men Jimmie Åkessons skickliga hantering av ”skandalerna” blev en stor missräkning för etablissemanget.

 2. Jern&Betong skriver:

  Mina opinionsundersökningar som består i att tala med folk visar att de har fått nog av invandringen. När främlingarnas andel i ett område uppgår till 30% så drar svenskarna och vi närmar oss den gränsen på nationell nivå och det får folk att säga: – Stopp, det är nog nu! Därför ökar SD.
  Men motståndet finns inte bara hos de som skulle rösta på SD utan det ökar inom alla läger. Till valet 2014 kommer sossar och moderater att erbjuda en lättvariant av SD:s invandringspolitik och SD som just nu söker samarbete med moderaterna om invandringspolitiken, kan komma att ingå i regeringen efter 2014.

  • elfyma+ skriver:

   FP brukar avisera skärpta krav (språkkrav etc) inför varje val för att lura till sig missnöjda väljare. Men löftena glöms alltid bort efter valet.
   Frågan är om väljarna låter sig luras även 2014.

   • Jern&Betong skriver:

    Min gissning är att det kommer att handla om reella nedskärningar av invandringen och det tror jag av två skäl. Först och främst, röster. Det finns inget så heligt för ett politiskt parti som att få röster i ett val. Det är partiernas föda. Om en majoritet av väljarna vill minska invandringen kommer det att levereras i valet 2014.
    Det andra skälet är röster. Men röster på längre sikt, till valet 2018. Ekonomin tål inte mer invandring och det märks efter några år och därför måste neddragningen börja snart.

  • Argus skriver:

   Jag har samma uppfattning, människor som för två år sedan tyckte att Dansk Folkeparti var rasistiska kräk när de tyckte att politiska flyktingar som ”åkte på semester” (hur man nu kan ha semester när man inte arbetar?) kunde stanna i hemlandet är nu öppet kritiska till den förda invandrings- och migrationspolitiken.

   För mig är nu invandrings- och migrationspolitiken den viktigaste frågan då Sverige snart går i bitar om vi inte styr upp och för att lägga min röst på något parti så får de visa i handling och inte bara i ord.

   Jag uppmanar också mina fränder att skrämma skiten ur partierna genom att rösta och ”tokrösta” i EU-parlamentsvalet. Med en andel där på typ 25 % för till exempel SD skulle verkligen få fart på valkampanjen 2014.

 3. HH skriver:

  Det tycks omöjligt för andra partier och massmedia att förstå, att SD är en KANALISERAD PROTEST mot det som pågår i Sverige! Sett i ett annat perspektiv kanske man kan säga – hört i radion idag söndag – att omöjligheten i denna invandring ligger redan i dess förljugna humanitet. När det i själva verket handlar om en själslig lobotomering av människor som aldrig kommer att kunna lära sig svenska eller ens uppta den svenska kulturen. De kommer att för alltid leva kvar i sina egna språk och sin egen kultur.
  Men en sak är jag ganska säker på – den invandrare som tillfullo lär sig svenska språket så flytande som det bara går, den invandraren ser vi nog inte längre som just – invandrare! Alltihop ligger i språket. Och här satsar Sverige inte till 100 procent.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: