Ring P1 sparar lyssnaråsikter, SR sysslar med åsiktsregistrering.

Det är inget som förvånar mig längre. Detta ligger helt i tiden hur 7 klövern vill ha det. Borde nu folk då inte vakna och inse att Sverige är som DDR var? De styrande vill med denna nyhet få tyst på invandringskritiken då de vet att svensken inte vill bli uthängd, så detta är ett sätt att försöka skrämma folk till tystnad.l

”Men vad lyssnarna inte känt till är att de senaste sju åren har de som ringt in till telefonslussen också registrerats i en databas. Fram till nyligen bokfördes bara telefonnummer, namn och vilka ämnen personen vill debattera, men Dagens Nyheter kan nu avslöja att sedan i höstas finns helt nya direktiv från programledningen.
Enligt ett internt dokument som DN tagit del av ska även åsikter registreras. Politisk hemvist, religions­tillhörighet, ålder och sjukdomar är exempel på uppgifter som sparas. De som ringer får inte reda på att de registreras.
– Systemet har funnits i många år, det är ett redskap för att ha koll på att inte samma personer kommer med i programmet hela tiden, det kan jag tycka är helt rimligt. Men att vi ska skriva vad folk har för åsikter också det är fel, säger en medarbetare.

Enligt dokumentet, som har signerats av Erica Hedin, projektledare och ansvarig för ”Ring P 1” ska databasen hållas hemlig: ”Det är inget system vi i detalj redogör för eller diskuterar med utomstående”, står det i dokumentet.
Är det förenligt med lagen att ha en sådan databas?

– Ja det är det, säger Erica Hedin.

Hur tror du ”Ring P 1”:s lyssnare reagerar på att de registreras?
– Jag tror att den som lyssnar på programmet mycket väl kan förstå att man måste hantera en massa olika uppgifter i ett programarbete.

Men det är ändå känsliga och personliga uppgifter som ni sparar. Tror du inte att de kan bli upprörda?
– Du påstår att det är känsliga uppgifter och så, och du frågar om folk kan bli upprörda. Människor kan bli upprörda över mycket, vi har upprörda människor i ”Ring P 1” varje dag.”

Vi betalar för att diktaturens kreatur skall registrera oss…….

6 Responses to Ring P1 sparar lyssnaråsikter, SR sysslar med åsiktsregistrering.

 1. Sofia skriver:

  SKANDAL!

  Informera hela svenska folket om detta!

 2. R Ericsson skriver:

  Jaså , och du betalar fortfarande Teve och radio licens ????
  Shame on you !!

 3. Blodsven skriver:

  Tror (S)tasi har koll på oss här oxå…

 4. Jern&Betong skriver:

  Enligt PUL ska den som registreras ge sitt samtycke till registreringen:http://www.datainspektionen.se/lagar-och-regler/personuppgiftslagen/samtycke/

 5. HH skriver:

  Risken, som man på SR inte fattar, är att folk blir så misstänksamma på den publika servicen att de inte längre tror på vad som sägs!
  Säg att en stad eller by håller på att översvämmas, eller att ett invasionsföretag av den lede fi pågår eller att en fabrik av en olyckshändelse släpper ut farlig gas – ska vi tro på det? VEM ska vi tro på?
  Det bästa alla vi kan göra är att helt enkelt bojkotta Ring P1, dels av säkerhetsskäl, dels av de oförskämda vid andra sidan luren. Det finns ingen anledning att längre tro på NÅGONTING som sägs i etermedia!
  Skämtsamma musikprogram är minst riskfyllda och sådana tycks det ju finnas gott om. Men tv: n skrotade vi för längesen. Nu måste vi skaffa en bra radiomottagare där vi kan få in sanningsenliga kanaler. Sådana hittar vi inte längre i Sverige, som bekant.

  • elfyma+ skriver:

   Instämmer. Vad snopna Täppas och rumänskan Paschalidou ska bli när ingen ringer till dem. De blir arbetslösa och får känna på verkligheten (Fas3-åtgärder etc).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: