Center vill vara ännu godare än MP med våra pengar. Fri invandring till Sverige är Centerns nya förslag.

”Centerpartiet strävar efter öppna gränser, fri rörlighet och en generös flyktingpolitik. För ett parti som värnar friheten och bygger sina värderingar på alla människors lika rätt och värde finns inget annat logiskt ställningstagande än att man är för en fri invandring. Så länge det finns länder som kränker mänskliga fri- och rättigheter är öppna gränser, och människors möjlighet att fly, det enda sättet att erbjuda alla människor ett skydd för sina grundläggande rättigheter. Bara så kan man välja frihet i stället för förtryck.”

Om det var någon som trodde att det fanns något konservativt kvar i Centern kan nu avskriva Centern helt. De försöker bli en ren kopia av MP.

”– Alla som vill ska kunna få skapa sig en framtid här, säger Per Ankersjö, ordförande i partiets idéprogramsgrupp.
Alla begränsande regler kring invandring slopas.

Förslaget ska ses som en fortsättning på det migrationspolitiska program som partiet presenterade förra året.  Då gjordes beräkningar som visade på en framtid med 40 miljoner invånare i Sverige.
– Vi har varit på väg åt det här hållet länge. Det är en naturlig konsekvens för den som tror på människors lika rätt och värde, säger Per Ankersjö, till vardags borgarråd i Stockholm.
Flera kommuner vill kunna säga nej till flyktingar. Hur ser du på det?
– Det är korkat ur ett nationalekonomiskt perspektiv. Det bygger på ett resonemang att de som kommer hit är en kostnad. Om man tillåter dem att jobba blir de i stället en tillgång.

Det verkar finnas ett visst stöd för SD:s politik i dag. Är du inte rädd att skrämma bort väljare?
Nej. Människor som inte är toleranta och tror på allas lika rätt och värde bör hitta andra partier än oss att rösta på.”

Så vad den nya Centern säger rakt ut är, ut med alla Centerpartister som inte vill ge bort Sverige och behåll Stureplan och HBT Centerns kärna. För de hippa vet vad som behövs..

”Internt finns det väldigt stora förhoppningar knutna till det nya idéprogrammet. Per Ankersjö är väl medveten om det akuta behovet för Centerpartiet att sticka ut. I den senaste mätningen från SCB får C 4,4 procent av rösterna.

– Vi är inte speciellt relevanta i svensk politik i dag. Det här är ett förslag som skulle göra oss relevanta.”

Varjager

10 Responses to Center vill vara ännu godare än MP med våra pengar. Fri invandring till Sverige är Centerns nya förslag.

 1. […] 10% igen för SD,denna gången i en SIFO undersökning. Med Centerns nya utspel kan vi räkna med ett antal procent till. […]

 2. R Ericsson skriver:

  Centern är galningar

 3. Joar Musarm skriver:

  Detta är verkligen inte bra av Centern. För att kontra SD måste man börja ta över frågan. Inte skjuta frågan ännu längre bort.

 4. elfyma+ skriver:

  Centern styrs av pappa/mammalediga hermafroditen Federlay/Ursula från Stureplan.
  Centern kommer att splittras. Landsbygdens folk har ingen plats i Stureplanscentern.

 5. Läsare skriver:

  Jag har letat med ljus och lykta efter utförligare texter om C:s uttalande. Vad är det för jobb med arbetsbrist vi har som svenskar inte vill ha och vad är det för invandrare man tänker på som glatt bosätter sig i det döende inlandet där ingen svensk kan få jobb.

 6. Vesuv skriver:

  Centerns hållning i denna fråga bereder en väg för SD och sänker alliansen. Centern har mist bondförståndet. Varför?

 7. […] Varjager skriver: ”Om det var någon som trodde att det fanns något konservativt kvar i Centern kan nu avskriva Centern helt. De försöker bli en ren kopia av MP.” Det jag tänker när jag läser detta är att Alliansen kan behålla makten genom att stjäla MP-väljare. Frågan är om det är en realistisk metod? […]

 8. stefan skriver:

  det borde vara en folkomröstning om hur generös invandringspolitiken ska vara i sverige.Det är ju ändå vi skattebetalare
  som får betala allt och inte politkerna.
  Jag fattar inte vad dom tänker med.
  Ska vi ha någon välfärd i detta landet så
  får politikerna tänka om.
  Jag tänker aldrig lägga min röst på centern
  mvh
  förbannad skattebetalare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: