Henrik Arnstad – Riddaren av den sorglustiga skepnaden

Bonnierklanens åsiktsriddare Henrik Arnstad har förläst sig på ärofyllda riddarromaner och därför drar ut i världen för att upprätthålla romanernas ideal. Han har t o m tagit sitt namn efter Guilllous fantasifigur riddaren Arn.

(Travesti på Miguel Cervantes roman Don Quijote).


En grånad Jimmie Åkesson spökar i riddarens förvirrade hjärna

Allt Don Arnstad möter tolkar han efter romanernas fantasivärld.
När verkligheten inte passar in i hans världsbild -baserad på livet innanför Stockholms tullar- väljer han att skriva om historien istället för att lära sig något av historien.
Vita svenska arbetare framstår i hans värld som ondskefulla fascister, nazister, rasister och islamofober, klädda i uniformer från Dressman och bruna skor från Skoman.
Don Arnstad känner bara till den kända världen innanför Stockholms skygglappar och betraktar allt utanför som barbari och okunskap.
För att imponera på sin fisförnäma omgivning brukar han överdriva sina ynkliga bedrifter, och sina svaga litterära och historiska meriter. Det har gett honom en plats vid stadens köttgrytor.
Om det inte vore för Don Arnstads trogna väpnare Bonnierklanen skulle han under sina korta utflykter till verkligheten antagligen blivit ihjälslagen av de arbetare han föraktar och exploaterar.
Men nu har något fruktansvärt hänt i den uppblåste riddarens liv.
Den okunniga massan utanför skygglapparna låter sig inte längre hjärntvättas av väpnarens drakar.
Pöbeln har dessutom fött upp egna drakar som inte låter sig dresseras.
Dessa drakar kräver nu (ve och fasa) bevis på riddarens fantastiska bedrifter.
Vad blir kvar av den statsfinansierade mediadiktaturen om vem som helst får komma till tals ?
//Elfyma+
Relaterat:

4 Responses to Henrik Arnstad – Riddaren av den sorglustiga skepnaden

 1. Jern&Betong skriver:

  Benämningen charlatan är klockren för Arnstad. http://sv.wikipedia.org/wiki/Charlatan
  Jag hade inte hört talas om Arnstad innan den aktuella debatten. Jag som inte är historiker med historiskt intresserad är förvånad över att någon vill publicera Arnstads alster. Detta efter att ha läst hans artikel i SvD. Hans hysteriskt höga tonfall synes bottna i att han endast beaktar de fakta som styrker hans i förväg bestämda uppfattning.
  Don Quijotes krake Rosinante torde i Arnstads fall motsvaras av öket det politiskt korrekta etablisemanget.

 2. allemand skriver:

  Så sant, så sant, titta på Littorin m.fl.

 3. HH skriver:

  Jo, jag har hört om denne Arnstad. Ingen rök utan eld. Fadern var väl en vänsterjournalist vad jag vet.
  Arnstad vet t ex inte var ordet fascism kommer ifrån. Förmodligen kan inte den ”självutbildade” gossen någonting om romersk historia t ex, eller kan det minsta i latinväg.
  Fascismen som han kletar på allt som är honom förhatligt, har liksom nazismen=NationalSOCIALISM!, sin bakgrund i det romerska väldet. Fasce betyder helt enkelt knippa och ju fler man hade av dessa symboler desto högre stod man i rang!
  Mussolini ville gärna återuppliva romerska dygder. Från början var han socialist och drev upp tidningen ”Il Popolo” =Folket, till ansenliga upplagor, en sin tids Aftonblad kan man säga.
  Därifrån stammar alltså ordet fascism.
  Tilläggas bör att under Mussolinis regim fanns ingen förföljelse av judar. Han t o m avskaffade det judiska gettot i Rom! Och minns jag inte fel var det han som lät Påven få egen stat med alla dess rättigheter. Någonting som finns kvar än i dag!
  Mussolinis härvägar var väl inte direkt lysande… Abessinien-äventyret t ex… Kulsprutor mot spjut… Engelsmännen var ju inte precis sämre i Indien. Andra omgången så att säga…

 4. HH skriver:

  Tillägg:
  Arnstad är också ”expert” på Finland… Ja, herrejösses! Jag växte upp under senaste kriget. Min bäste lekkamrat var av ren finländsk härkomst så av denne trevlige kamrat lärde jag mig en hel del finska. Jag kan fortfarande räkna på finska!
  Den fruktansvärda tid som det finska folket upplevde vill tydligen Arnstad göra om till någonting annat. Själv minns jag när jag satt i min pappas rökrum och lyssnade till en klar och uppfordrande stämma: Mannerheim! Utan honom och med dennes kunskaper om ryssarna – Mannerheim tjänstgjorde i ungdomen i dåvarande tsarens kavalleri – hade allting blivit ännu värre.
  Om jag nämner Salla-fronten så står Arnstad som ett frågetecken. Nämner jag Karelen blir det samma huvudskakning. Jag har en finländsk vän som kom till Sverige som liten. Han hade vuxit upp på en gård på det dåvarande finska Karelen. Han visade mig en bild på sin hembygd som hans bror tagit. Huset var borta. Det enda som fanns kvar var – ett träd. Och det trädet kunde han berätta mycket om från barndomens lekar.
  Arnstad – du begriper ingenting! Du vet ingenting om Finlands historia. Och hade jag dig mellan två ögon skulle jag kunna berätta gripande, fasansfulla historier från bl a Salla-fronten där finländska soldater slogs man mot man. Den som först drog bajonetten överlevde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: