PK-journalist kritiserar PK-journalisters dubbla måttstockar

Det är inte ofta journalister blir påhoppade av kollegor på vänsterkanten. Men nu har det hänt.

Det är frilansjournalisten Tobias Drejby som sågar sina kollegor jäms med fotknölarna på avsomnade Newsmill, under rubriken ”SD-kritiska journalister sätter själva inte foten i förorten”.

Hur många av de journalister som skriker högst mot Sverigedemokraterna umgås själva med inflyttade människor från andra länder?, skriver Drejby som de senaste 5 åren bott i Stockholmsförorten Vårberg.

Det jag retar mig på när jag läser uppsjön av artiklar som reagerar på de senaste händelserna inom sverigedemokraterna är – känslan av att hyckleri.

Dubbelmoralen kan vara ganska övertydlig. Det är alltid politiskt korrekt att hyvla ned SD.

Samtidigt är det precis lika politiskt korrekt att bo i en fint renoverad tvåa centralt i Stockholm. Vi lever i kappvändarnas tid.

Det är naturligtvis tacksamt och lätt att hoppa på dårar som roar sig med att gå runt på stan, ropa ”babbe” och spela in filmklipp där de beväpnar sig med järnrör. Man behöver inte vara aspirant på Nobels fredspris för att anse att det är fel att agera så.

Och är det i ärlighetens namn inte läge att för den delen också syna ”drevet”, alla kappvändare som i den politiska korrekthetens namn vrålar ut sitt förakt i kör så fort SD nämns men som själv aldrig skulle nedlåta sig till att sätta sin fot i en ”förort”. Jag kan undra hur många av de journalister som skriker högst mot SD som själva umgås med inflyttade människor från andra länder?

Det är kanske en lättnad för många att SD finns så att det finns en plats att lämpa över det egna dåliga samvetet, det egna ansvaret och de egna värderingarna?

Det är lite som att gå och bikta dig. Tio Ave Maria och du är förlåten (skäll lite på SD och dina eget förhållningssätt är glömt).

Jag tänker att många som indignerat stämmer in i klagokören mot SD nog aldrig någonsin bott i ”förorten”? Eller varit där? Eller ens skulle vilja åka dit? Hur många av de som skriker högst har själv engagerat sig för att skaffa jobb eller bostäder åt nyanlända? Att lära dem svenska? Eller att ens lära känna någon av dem?

Det är nämligen i maktens korridorer de värsta kappvändarna gömmer sig, politiker som ger blanka fan i om SD befinner sig innanför eller utanför riksdagens väggar, så länge de går bra att profitera på att säga och tycka rätt saker om dem.

Kalla det politikerförakt, men jag är ganska säker på att det för de flesta politiker är den egna plånboken som styr och inget annat, oavsett fina uttalanden kring integration eller människovärde, skriver Tobias Drejby. (Inlägget i sin helhet)

Kommentar:
Modigt av en frilansjournalist utan fast anställning att kritisera dubbelmoralen och självgodheten inom journalistskrået.
Det förtjänar respekt. Börjar vi se sprickor i PK-muren nu ?

//Elfyma+

One Response to PK-journalist kritiserar PK-journalisters dubbla måttstockar

  1. Gustafsson skriver:

    Ett gott råd till alla korkade kommentatorer och förståsigpåare hos SVT, SR och alla andra lika korrupta media, av vad som händer hos Sverigedemokraterna.Glöm inte er hink och spade eller tappa inte bort nappen när mamma hämtar er i sandlådan för att ni skall hem och byta blöja och nanna middag. Natti, natti på er alla och sov sött men vakna inte blött eller med någon ännu värre olycka
    i byxan och ge er gosenalle, som heter Jimmie, en stor kram och puss, innan ni somnar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: