Skattefinansierad ”kvalitetsjournalistik” som vi kan klara oss utan

Länstidningen Östersund liknar Sverigedemokrater vid kackerlackor (Läs mer i Avpixlat)

LT i Östersund tillhör de värsta bidragssnyltarna i medievärlden.

Tidningsankan stödutfodras årligen med över 17 miljoner kr och skulle inte klara sig en dag utan Presstödet.
Upp till en tredjedel av tidningens ”omsättning”  bestod av presstöd under 2011.

LT:s ägarförhållande är snåriga. Den som vill syna tidningen landar i en ”stiftelse” skyddad från all insyn.
Tidningen ägs officiellt av AB Nya Länstidningen i Östersund, som i sin tur ägs av Östersunds Tidningar AB, som i sin tur ägs av MittMedia Förvaltnings AB, som i sin tur ägs av NYA STIFTELSEN GEFLE DAGBLAD.

LT och andra propagandatidningar har nu tappat så många läsare att de kräver ännu mer i Presstöd.

Tidningarnas propagandachefer kräver (utan att skämmas) att Presstödet ska öka i takt med att läsarna försvinner.

Att producera kvalitetsjournalistik som folk vill betala för (ur egen ficka) är givetvis uteslutet för dessa tunga bidragsmissbrukare.

De resonerar som de tungt bidragsberoende kultursnobbarna i finkulturens skattefinansierade teatersalonger.

Det är alltid någon annan som ska betala för dyngan de producerar !

Relaterat:
Åsiktsdiktaturen Sverige. Julia Caesars krönika..

//Elfyma+

10 Responses to Skattefinansierad ”kvalitetsjournalistik” som vi kan klara oss utan

 1. allemand skriver:

  När SD så småningom får en position med makt måste press-stödet vara en av de första saker som ryker.

 2. Janne skriver:

  Länstidningen i Östersund har mycket ont på sitt samvete.
  Systematisk terror och förföljelse av människor som kritiserar svensk flyktingpolitik hör till deras vardag, privata eller politiker spelar ingen som helst roll, dom hänger skamlöst ut rubbet med namn och tydlig vägbeskrivning till offret.
  Tidningens ansvarige utgivare Lennart Mattson, lämnar falska uppgifter till kreditinstitut för att få tillgång till olika personers ekonomiska CV. För att bara ta ett exempel.
  Deras s.k. “journalister” gör oanmälda hembesök hos personer som ej faller dom i smaken! Olaga intrång, fotograferande och snokande på privat område är inga problem för dessa uppenbart intelligensbefriade och skrupelfria varelser!
  Länstidningen sysslar med ren terror på alla områden och är en medial skamfläck -och en parasit i samhället!
  Vänligen
  Janne

  • Blodsven skriver:

   En av flera parasiter med andra ord. Förslag att betala TV-licensen via skattsedeln är troligtvis verklighet inom snar framtid. Jävligt obehagligt att tvingas pröjsa för maktens systematiska hjärntvätt. Åt helvete med både presstöd och kommunistlicenser…

 3. HH skriver:

  Länstidningen var i fjärran tid en centerpartistisk tidning. Östersunds-Posten var en moderat/högertidning och hade störst upplaga. Nidteckningen av Åkesson uppvisar bara det vi ser i andra dagliga tidningar – ångesten över att människor ser saker ur ett annat perspektiv! Om SD verkligen bara var en nullitet, varför då denna hetsjakt? Varför kan då Sveriges radio P1 på söndagsmorgonen släppa fram en röst vid namn PO eller Bo Tidholm som kallar människor som rösta för eller är medlemmar i SD för lågutbildade människor utan större bildning. Som t o m fiser vid fina bjudningar! Hur nu dessa människor kan tänkas komma på denne Tidholms MYCKET fina bjudningar! Här hör man en åsiktsfascist av renaste vatten som bara föraktar andra människor vilka de än är. För mig en otänkbar tanke.
  Om ni vill veta varför det ser ut som det gör uppmanar jag er att försöka få tag på Roland Huntfords bok ”Det blinda Sverige/The New Totalitarians” som kom ut 1971 och ger en formidabel bild av Sverige. En bild som faktiskt inte förändrats det minsta. Utom det att de som skriver i en alltmer minskande tidningsupplaga nu tankemässigt och demokratiskt uppnått första stadiet av tonårshybris.
  Man tappar hoppet…

 4. Tarzan skriver:

  Jag kan se in i framtiden – några tidningshus kommer att brinna ner

 5. Janne skriver:

  Svenska myndigheter bedriver en klappjakt på alla som i någon form kritiserar asylturismen!
  Och det kan dom göra i lugn och ro eftersom den korrumperade medievärlden sköter grovjobbet, d.v.s. trakasserierna, hetsen och ren terror! Allt medan myndigheterna på löpande band uppfinner nya lagar enbart i syfte att täppa igen käften på oss!

  Till dessa mediala trakasserier är i stort sett alla tidningar i hela Sverige medskyldiga, men det finns som sagt riktiga skräckexempel och dit hör utan tvekan Länstidningen i Östersund! Dom är vidriga och mycket motbjudande!
  -Och, vi torde även vara ensamma i hela världen som själva tvingas avlöna och försörja våra belackare och bödlar!
  Evy Ann Mattson “reporter” på Länstidningens kontor i Strömsund, också hon ett vandrande varnande exempel och extrem kommunist, som på heltid ägnar sig åt bl.a. falsk angivelse, personförföljelse, trakasserier och hemfridsbrott men även hot, direkta och förtäckta drar hon sig inte för!
  Med vänlig hälsning
  Janne

 6. Jern&Betong skriver:

  Tidningarna får vara partiska men inte Sveriges radio. Den lyder under radiolagen och måste vara saklig och opartisk. Jag har reagerat på två program de senaste dagarna. I veckan slog Vetenskapsradion fast att SD är ett fascistiskt parti. Ett i högsta grad osakligt omdöme. I dagens God morgon världen pucklades SD på på ett sätt som dels var osakligt och dels partiskt, då SD på intet sätt beretts tillfälle att bemöta anklagelserna.
  Nåväl, jag tog då reda på hur man gör för att anmäla SR till Granskningsnämnden och fann följande nedslående statistik:

  5% av anmälningarna leder till fällande beslut och de andra 95% går inte ens att överklaga. Journalisterna i nämnden bestämmer och därmed jämt. Man kan alltså anmäla SD-hatande journalister till andra SD-hatande journalister vilkas beslut inte får ifrågasättas.
  Tre tankar kommer till mig. 1. Vilhelm Mobergs beskrivning av vårt samhälle som en demokratur. 2. Orwells bok 1984. 3. Winston Churchills förutsägelse att ”morgondagens fascister kommer att kalla sig antifascister”.

 7. Janne skriver:

  Här kan Ni skriva och säga vad Ni anser om presstödet, om vi ska har det kvar eller om det skall tas bort!
  -Jag har redan sagt mitt, avskaffa skiten omedelbart!
  http://www.presstodsnamnden.se/kontakta-oss/

  Sedan betr. Sveriges Radio.
  Här gäller precis samma lagar som media i övrigt, ljug, fabulera och ändra så mycket Ni vill samt obegränsad propaganda FÖR asylturismen!
  Själva granskningsnämnden i sig är ju ett enda stort skämt!
  Det enda som händer med dom ytterst fåtal program som ”fälls”
  är att det omnämns vid ett tillfälle i radion för att sen omedelbart falla i glömska -inga som helst straff förekommer!
  Det är rena sandlådan!
  Att vuxna människor kan sitta och hålla på med sånt förbannade trams är ju obegripligt, men det säger samtidigt en hel del om individerna i sig!

  Vänligen
  Janne

 8. HH skriver:

  Anledningen till förfallet av svenska media torde gå att sökas i de journalist-högfärds-skolor som kom till. Detta under den tid då alla skulle vara vänster och iklädda ryska pälsmössor – vad sa Djurens befrielsefront om det? – eller s k Mao-kepsar. I handen gärna Maos lilla röda.
  Sålunda indoktrinerad kunde man sedan inskrida i värvet – d v s den bidragsförsedda tidningen och gärna genom s k stormöten bestämma riktningen, oavsett vad chefredaktören eller ägaren ansåg om saken.
  I en fjärran tid utbildades journalisten – säkert från början med en grund i en icke genomförd studentexamen, men med viss bildning – direkt på plats och kallades VOLONTÄR. Som volontär fick han/hon lära sig av gamla hårda journalister vad som gällde. Du får gärna skriva som en kråka men KÄNSLAN FÖR NYHETEN är det viktigaste! Plus fakta naturligtvis. Tyckandet hittade man i tidningens ledare. Kåsörer/krönikörer som i dag fanns inte.
  Aftonbladet stoltserar med en vinjett som föreställer tidningens skapare Lars Johan Hierta som slogs för tryckfrihet. Jonas Love Almqvist var en av skribenterna, liksom den vackra Vendela Hebbe. Jag vet inte vad Hierta skulle tyckt idag om tidningen. Men jag träffade precis i övergången, då Aftonbladet från att ha varit höger blev socialistisk, en ung journalist som flydde i barndomen med sina föräldrar från Baltikum och kommunismen. När han fick klart för sig vad AB:s hållning skulle bli började han svära som en s k borstbindare och sa upp sin tjänst! Jag vet inte var han är i dag – han kanske for till USA.
  Svenska media är idag inget annat än ett skämt som pysslar med annat än journalistik. Murvlar var förr ett skällsord. Dagens press har inte kvar ordet som antagligen stod för något hedersamt. Förmodligen bottnar alltihop i omogenhet. Omogna personer är lättstyrda objekt. Och det vet politiker. M a o – svenska media har egentligen bara slagit in på reklamsidan. Därom kan man läsa i Roland Huntfords bok ”Det blinda Sverige”. Den skrevs 1971 och besannar egentligen bara det jag misstänkt sedan mitten av 1960-talet till dags dato.
  Jag har inget hopp…

 9. […] Vad som menas med ”bra lokaljournalistik” kan dock diskuteras. Skattefinansierad ”kvalitetsjournalistik” som vi kan klara oss utan […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: