Säkrare för familjer att återförenas i Somalia

Eftersom det har blivit säkrare i Somalia är det inte självklart att alla som kommer därifrån behöver skydd i Sverige.
För tre år sedan sa Migrationsverket och migrationsdomstolen att det var krig i Somalia. Sen den dagen har nästan alla som kommer från Somalia fått skydd i Sverige.

Idag är situationen i Somalia bättre.

Al-Shabaabgerillan är inte lika stark längre och det är mindre strider.
Fredsbevarande styrkor från andra afrikanska länder kontrollerar många stora städer. Det är säkrare i Somalia och demokratin blir starkare.
Somalia har fått ett parlament och parlamentet har valt en president.

Det här betyder att det inte är självklart att man får stanna i Sverige bara för att man kommer från Somalia, skriver Migrationsverket på sin hemsida 13 nov. 2012.(Länk).

Kommentar:
Det borde rimligen betyda att splittrade somaliska familjer/klaner skulle kunna återförenas i Somalia, i stället för i Sverige.

Men då går de förstås miste om livstids bidragsförsörjning i det förlovade landet i norr som flödar av pengar som kan hämtas från hål i väggen.


(Bilderna från Jan Millds blogg)

PS. Det är inte Allah eller FN som fyller på bankomaterna.
Det är du och jag -via skattsedeln.

//Elfyma+

4 Responses to Säkrare för familjer att återförenas i Somalia

 1. Jern&Betong skriver:

  Den somalier som har PUT kan ta hit hela släkten som anhöriginvandrare. Men de som har tillfälligt uppehåll kan tydligen inte hävda återförening, efter vad jag läser på verket.

  • Göran skriver:

   Är ett svenskt PUT så korkat utformat, att man inte kan repatriera då freden är ett faktum? Eller vill man av exotiska skäl behålla dem? En vidrig tanke!

   Är det på det viset, ja då är asylanten heller inte här för att söka trygghet. Det är helt enkelt bidraget som hägrar.

   Som svensk medborgare, har man anledning att angripas av vanmakt 24 timmar om dygnet varenda dag på året.

 2. muna skriver:

  Sluta vara så dumma. folk vill leva i fred i trygghet.Ingen vill leva på bidrag. Det ställs alltför stora krav på utbildning och erfarenhet för att få jobb som tex lokalvårdare. Dom söker jobb men får inga. Många sprider hat och dåliga rykten via nätet. Rasismen mot somalier är STOR. Lägg ner rasismen och ge dom jobb så dom kan bidra till samhället. Dom har inget emot att ta skitjobb som svenskar inte vill ha. Att sura och prida skit och propaganda hjälper inte. Svenska arbetsmarknaden är stängd med ståldörr, somalierna knackar men ingen öppnar.

  • ulfsmed skriver:

   När det gäller Somalier så har dom ett av väldens lägsta humankapital,dom kommer till samhällen med dom högsta humankapital som finns Det är relativt självklart att dom hammnar i bidragsberonde,för att citera en Svensk arbetsförmedlare det finns få jobb i Svergie som kräver spetskompetens i getvallning. Det finns inget land i välden som har lyckas integrera dom i samhället.Man har prövat väldens högsta bidrag (Svergie) väldens lägsta (USA)resultet är i stort sett likvärdiga bidragsberonde,brottslighet,utanförskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: