Jimmie Åkesson “omprofilering” av Sverigedemokraterna.

Anonym skickade en insändare. Alla skall granskas …

Vid den nyligen genomförda kommunkonferensen proklamerade Jimmie Åkesson “omprofilering” av Sverigedemokraterna.
Klädsel, mimik, gester och hållning” är viktigt,  poängteras av den (efter bortbantad lönn- och blekfethet) tvålfagre Jimmie Åkesson. Politikerbroilern som curlats fram av övre medelklassföräldrar och surfar på två decenniers kamp av dem han efterhand exkluderat och uteslutit. En karriärväg bokstavligen kantad av lik.
Att innehållet i SD´s politik successivt ska anpassas till 7-klöverns kriterier av “rumsrenhet” är också en överordnad strategi á la Åkesson et consortes. Trots den lavinartade massinvandringen antyds i debatter och utspel endast lite klädsam kritik – avsedd för gräsrötterna och de egna väljarna – av “den ansvarslösa invandringspolitiken”. Till förmån för populistiska ståndpunkter gällande a-kassans nivå, matematikundervisningen i skolan, Sveriges vapenförsäljning och ett antal andra av hela riksdagen omhuldade plattityder.
Det, för Åkessons personligen, framgångsrika konceptet “bekräftas” genom opinionssiffrorna. Att dessa stiger med några enstaka procent per valperiod, samtidigt som massinvandringen och dess konsekvenser accelererar katastrofalt, är uppenbarligen ingenting som grumlar Åkessons glassiga liv i solen.
Med ett antal ja-sägare i partiledningen och riksdagsgruppen  – varav några som valt att “sitta still i båten” av överlevnadsskäl (= för att få behålla sina platser vid köttgrytorna) – blir det troligtvis ett enkelt “transportärende” att rensa ut de intellektuellt hederliga och ideellt arbetande i SDU som fortfarande drivs av partiets ursprungliga målsättning.
D v s att förhindra svenska folkets avveckling och försvara nationen Sverige. Motståndskampen som nu är helt underordnad – som det Politiskt Korrekta media uttrycker det -“Jimmie Åkessons framgångssaga”…
http://www.friatider.se/sdu-riskerar-att-svalta-ihjal
Sverigedemokraternas ungdomsförbund SDU har ekonomiska bekymmer efter det fräcka kuppförsöket mot förbundet tidigare i år.
Trots att SD får 12 miljoner kronor per år i statsbidrag så delar de inte med sig till ungdomsförbundet.
David Baas menar att detta är ett tecken på att ”moderpartiet med Jimmie Åkesson i spetsen velat svälta ut utmanaren och SDU-ordföranden Gustav Kasselstrand ekonomiskt”. Baas ser det hela som en strid mellan Kasselstrands mer nationalistiska inriktning och Jimmie Åkessons önskan att göra partiet mer ”omprofilerat”.

”I SDU arbetar vi ideellt, trots att flera av uppgifterna skulle kunna vara heltidsjobb”, skriver Kasselstrand, samtidigt som partiledaren Jimmie Åkesson får en lön på 37 000 kronor i månaden av partiet, vid sidan av den lön på 57 000 kronor per månad som han uppbär som riksdagsledamot.

4 Responses to Jimmie Åkesson “omprofilering” av Sverigedemokraterna.

 1. ericr45 skriver:

  Det tycks, om man läser inlägg på div sd-anknutna nätsidor, vara en hel del som inte gillar ”omprofileringen” av sd.
  När man läser inlägg med uttryck som sandloppor, sandnegrer, babbar etc så kan man ju undra om dessa svagbegåvade användare av invektiven VERKLIGEN söker mer makt till sd?
  Eller vill man bara leka vidare i sin fjortissandlåda..? IQ hos en del tycks ligga på bekanta 60-70..
  Ställa sig i ”radikala hörnet” och spela förorättad fjortis funkar inte hos de stora grabbarna.
  Exemplet vpk med ”5% i 50 år” bör vara avskräckande, endast när Gudrun S slipade av de värsta kanterna steg man i röstetal.. ..

 2. ericr45 skriver:

  Uppenbarligen gick mina subtila syftningar helt förbi en del läsare..

 3. Lars Petersson skriver:

  ”subtila syftningar”…hört talas om uttrycket klarspråk ?

 4. Jern&Betong skriver:

  SDU samlar pengar för sin överlevnad och jag hade en slant över.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: