Förljugen artikel i Dagens Samhälle.

Läs gärna – och kommentera falsariet via era respektive sajter och tidskrifter.
Dels hänvisas till BRÅ – det av regeringen styrda desinformationsinstitutet – när lögnaktig statistik presenteras. Inte med ett ord nämns de många svenskar som blivit misshandlade, rånade och våldtagna just på grund av att de varit just svennar och “svennehoror”. Svenskarna är som bekant en population som inte kan omfattas av begreppet “hets mot folkgrupp”.
Dels gör det vämjeliga kräket Björn Lagerbäck ett uttalande som omöjligt kan ha täckning i den typ av brottslighet som han erfarit i Brottsofferjourernas Riksförbund där han varit ordförande. Där det sannolikt till 95 procent handlar om offer för icke-svenskars upprätthållande av sin och släktens “heder”..!

//Kenneth

http://www.dagenssamhalle.se/hatbrott
Tre män har gripits i Arboga misstänkta för attacken mot Migrationsverkets anläggning. Händelsen är ett exempel på den vanligaste formen av hatbrott i Sverige.
Just brott med främlingsfientliga/rasistiska motiv är den vanligaste formen av anmälda hatbrott i Sverige, enligt en rapport från Brottsförebyggande rådet, Brå. 3 936 av de totalt 5 493 brotten i fjol hade sådana motiv. 854 klassificeras som homo-, bi- eller heterofobiska och 651 som antireligiösa.
I Malmö bildades 2010 Dialogforum, på initiativ från kommunstyrelsens ordförande Ilmar Reepalu (S). Bland annat för att verka mot hatbrott. Medlemmarna i Dialogforum tillhör grupper som är utsatta för hatbrott: muslimer, judar, somalier och romer.
– Vi fick uppdraget att se efter vad vi kan göra för att få i gång en dialog mellan olika grupper och få alla männi­skor i Malmö engagerade i de här frågorna, säger projektledaren Björn Lagerbäck, psykolog och tidigare ordförande för Brottsofferjourernas riksförbund.

Björn Lagerbäck: 

– Var och en har ett ansvar för att sluta att diskriminera. Gör upp med dina fördomar, sprid inte skit! Våga ställa dig upp och säga ifrån om du hör någon säga något dumt på bussen eller tåget.

8 Responses to Förljugen artikel i Dagens Samhälle.

 1. Tarzan skriver:

  Vilket förbannat dravel

 2. Blodsven skriver:

  Föreslår att idioten Lagerbäck tar nattbussen i Malmö eller Spårvagnen i Angered en lördagkväll, och backar upp den stackars svensk som garanterat fått problem. Skithögen vet lika bra som alla andra vilka som som till 98% trakasserar oskyldigt folk….

 3. Göran skriver:

  Vi har blivit påtvingade en mångkultur utan att tillfrågas.
  Många, som blir allt fler, ser det som en ren krigsförklaring mot allt svenskt.
  Om detta talas det nu allt oftare om i klartext även på bussen och det får Björn Lagerbäck finna sig i.

  Lagerbäck borde i stället för at komma med pekpinnar, lyssna på vad folk säger. Då kan han bilda sig en uppfattning på vilken nivå acceptansen för invandringen ligger.

 4. Lidenkatten skriver:

  Vi svenskar blir ju diskriminerade av hela mångkultureliten och dess vänsteranhängare!!
  Vi skall inte ha mångkultur och massinvandring. Låt Sverige vara svenskt!!

 5. Lars Petersson skriver:

  Björn Lagerbäck är ett riktigt äckligt jävla kräk.

 6. H H skriver:

  Reinfeldt har ju kallat oss barbarer och visst är vi det, de flesta av oss. Reinfeldt också. Barbar, eller som det heter på grekiska bar´baros beskriver en person som inte kan grekiska. Helt enkelt en utlänning.
  Vi är kanske idioter också? Som låter allt det här pågå… Reinfeldt kallar jag idiot i den grekiska betydelsen: en person som helt enkelt är okunnig i statsangelägenheter och ”därifrån utesluten” som det står i min gamla ordbok. På grekiska skrivs det – här med latinska bokstäver – idio´tes, av i´dios, egen, ursprungligen enskild man. Och som sagt, utesluten från statsangelägenheter.
  Ett snabbesök i Berlin för 14 dagar sen uppvisade de sedvanliga tiggarna men inte så många påskakärringar. Däremot fick jag senare veta att stadsdelen Neuköln fått en parallell-lagstiftning. Berlinska myndigheter har svårt att hantera denna subkultur.
  Men hej svejs på dej Reinfeldt!

 7. H H skriver:

  Det måste helt enkelt bli en kommentar till. SR P1 har nu vevat oupphörligt den oerhörda skandalen med flyktingbarn som inte bussas till någon kommunal skola på Öland för att få skolmat. Fakta som kommer fram visar emellertid att barnen får sin mat – hemma! Strax intill sina skollokaler! Så vad är problemet?
  Jag mejlade till radion för att berätta om min egen uppväxt under 1940-talets krigsår med ransoneringar som följd. Vi hade ingen skolmat! Och ibland hade jag inte ens smörgåsar med mig till skolan! P g a våra dåliga blodvärden fick vi järntabletter. Därtill kom fiskleverolja som vi svalde snällt eftersom fröken sa att det var bra för hälsan.
  Att göra flyktingar till en ren fårskock menar jag är ren och skär rasism! Och den rasismen står Sveriges Radio för. Jag stänger av apparaten för resten av dagen…

 8. H H skriver:

  NU vet jag! Jag har funderat väldigt länge på vad det är som gör att jag helt enkelt inte kan lyssna till någonting väsentligt som sägs i Sveriges radio eller ens förmår mig till att läsa någonting i någon som helst svensk tidning. När det gäller radions P1 är det röstens tonfall som redan från början gör det klart vad som komma skall. Vinklingen finns där redan. När det gäller dagstidningarna är det avbrottet i tankeöverförandet på texten. Alltså skriver man om romer som inte får hyra bilar på vissa mackar – då stannar det där. Men jag som gammal journalist tar naturligtvis nästa steg. Jag går till mackägaren och frågar om han/hon råkat ut för något tråkigt med romer. Den fortsättningen får man inte.
  Och nu till mitt avslöjande. Svensk radio och press har lämnat det journalistiska arbetet för att helt liera sig med REKLAMEN! Man har övertagit reklamens budskap i sina reportage. Och varför skriver jag detta? Har ni någonsin sett reklam som är negativ? Du vet som ev köpare att det kan finnas något annat bakom budskapet. Är det en hederlig firma visar det sig snart.
  Svensk press och radio visar upp en dold sida. Men de har anammat reklambudskapet. Det verkliga budskapet är ALLTID dolt. Därför ska man, precis som Huxley skriver, alltid ta varje röst och varje journalist med en nypa salt och ställa den förblivande frågan som vi på min tid fick med oss: OCH?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: