Ersättningen för flyktingar har inte höjts på 18 år skriker Sydsvenskan.

Ersättningen för flyktingar har inte höjts på 18 år skriker Sydsvenskan i en fet och indignerad rubrik på förstasidan i sin papperstidning (29/10).
Att det som sedan redovisas gäller asylsökande, inte flyktingar, framgår endast av den finstilta fortsättningen.
http://www.sydsvenskan.se/sverige/flyktingar-far-61-kr-om-dagen/
För propagandaorganet Asylsvenskan har ändamålen helgat medlen sedan många år och numera anstränger man sig inte över hövan för att kamouflera lögnerna.
Flykting kan endast den kallas som erhållit uppehållstillstånd utifrån den svenska utlänningslagens kriterier gällande skyddsbehov. Bedömningar som relativt vår omvärld är i särklass “generösa”.
Beträffande den ekonomiska ersättningen för denna kategori så har det ända sedan 1992 års Lag om introduktionsersättning skett en höjning vida överträffande den som gäller pensioner och ersättningar i de försäkringssystem som gäller den svenska befolkningen.
Som om inte den provocerande särbehandlingen av “nysvenskar” skulle vara mer än tillräcklig, infördes av Alliansen fr o m 2010 det s.k Etableringsstödet. Genom detta har inte bara ersättningssummorna höjts generellt. Dessutom har den i förhållande till exempelvis svenskars försörjningsstöd redan mycket höga ersättningen plussats på med ett bostadsbidrag upp till 5700 kronor. Utöver detta medför egna inkomster upp till 8000 kr/månad ingen reducering av etableringsstödet.
Att Asylsvenskan basunerar ut den indignerade rubriken om stackars “flyktingar” som inte har fått höjda ersättningar på 18 år, syftar naturligtvis till att vädja hos läsarna om ytterligare empati och stöd för potentiella “nysvenskar” och fortsatt massinvandringspolitik.
Huruvida den bifogade artikeln av Oskar Andersson om Khalid Hassan Said kan gagna det “goda” uppsåtet, är osäkert. Helt lidande ser inte den fryntlige somaliern ut – även om han beklagar sig över att inte så ofta ha råd att “gå och ta en kopp kaffe med en kompis”. I förbifarten nämns att han lämnat hustru och fem barn hemma Somalia, medan han här i Sverige klamrat sig kvar på det tredje året. Det som inte redovisas i artikeln är hur många överklaganden som utnyttjats och hur många ytterligare han avser att använda sig av tills han av “humanitära” skäl erhåller sitt PUT i honungslandet Sverige.
Visst är Sverige fantastiskt – knappast att jämföra med det Malta som Khalid Hassan Said valde bort på sin väg mot det goda livet.

8 Responses to Ersättningen för flyktingar har inte höjts på 18 år skriker Sydsvenskan.

 1. Johan skriver:

  Hur mycket introdutionsbidrag får t ex svenska ungdomar när de slutat skolan och ska ut i livet…

  Zero. De får klara sig bäst de kan hjälpligt på de små resurser de får till skänks, långt under normallön.

  Hur mycket extra får pensionärer i startbidrag, vid pensionen i sin nya främmande situation, för att kunna hantera den. .. Zero. De får klara sig bäst de kan, och får dessutom ännu mindre resurser, fast egetligen nystartsbidrag borde utgå.

  Detta bara för att ta ett par exempel på svensk -och åldersdiskriminering som är den här sadisdiska regimens omänskliga fördomsfulla egenmäktiga hållning gentemot de inhemska.

 2. Bengt Lundström skriver:

  Stoppa helt den ökande mångmiljardrullningen för invandringen och strama åt utgifterna för det i stället! Den totala mängd pengar som nu går åt till utgifter för invandringen i alla dess olika former skall i stället minskas (och för ändamålet skapade myndigheter avskaffas) då dessa pengar tas från angelägnare ting. Så ju fler som ”släpps in” desto mindre för var och en av dem oavsett vilka utgifter det gäller. Varför inte få pengar till de ca. 55.000? som är på väg genom att reducera bidragen från de redan här boende ”flyktingarna” som kommit tidigare? Då kanske de som kommit tidigare och som sedan flera år inställt sig på att bli livstidsförsörjda över olika konton kommer att kräva stopp för ytterligare invandring? Kalla det gärna självsanering om ni vill. Skall våra gamla som arbetat få det sämre, så skall inte utländska parasiter få högre bidrag heller!
  / Pensionär utan gevär

  • Bengt Lundström skriver:

   Min lilla ”underskrift” tog visst skruv! på sina håll? Rån & inbrott som ofta riktas mot pensionärer fortsätter ju? Men det värsta är nog att motståndsviljan lyser med sin frånvaro hos de flesta unga i dagens Sverige. Många reser ”Västerut” i stället. Att oavbrutet backa kommer inte att hjälpa mot det ökande våld som troligen är på gång med de tilltagande spänningar som den fortgående invandringen och arbetslösheten förorsakar. Så det kanske måste uppbådas folk av den ”gamla stammen” om en förändring skall komma till stånd? Minns ni vad som hände för ca. 2 år sedan? / Är ”bara” 69, men fick i alla fall lära mig vapnens bruk 1962-63.

 3. Läsare skriver:

  Värt att komma ihåg (blev påmind själv) är att värnpliktiga hade 67 kr/dagen.

  • mopsen skriver:

   1963 hade jag som värnpliktig soldat dagersättning med 2 kronor 50 öre per dag. Ett paket med 20 cigaretter kostade 6 kronor, men en öl blott 85 öre.

 4. Bengt Lundström skriver:

  Nä du Illvill! Jag har aldrig kallat dig för landsförrädare. Du blandar ihop mig med någon annan är jag rädd. Har sett att någon kallar sig enbart Bengt, kanske för att skapa förvirring?. Men det är INTE jag. Jag använder mitt hela, egna, riktiga namn som du ser ovan.
  Johan däremot, har förstått mig rätt.

 5. Bengt Lundström skriver:

  Vad jag anser Johan är, att vi nu har kommit till vägs ände vad s.k. demokratiskt beteende beträffar. Kaoset i landet förvärras ju oavbrutet, men resoluta, effektiva åtgärder sätts inte in. Problemet med den tilltagande invandringen och kriminaliteten (oavsett viken etnicitet det gäller) går inte att lösa med en polis och ett rättssystem som tvingas backa av politiska / ekonomiska skäl. Att mörka är satt i system. De löjliga chokladdomar som ev. blir följden om brottslingarna åker fast väcker ingen respekt. Vad skall man säga om fallet nyligen, då 3 unga män rånade en ensam mamma med spädbarn och hotade att skada barnet för att tvinga till sig det lilla hon hade av värdesaker? De etniska svenskarna håller enligt min uppfattning på att begå nationellt självmord. Att Rånare klättrar in via balkonger och rånar sjuka sängliggande pensionärer är ett ytterligare exempel! Och i förra veckan blev en 74-åring skjuten av en rånare med 2 skott och hans hund skjuten den också. Båda sägs emellertid ha klarat sig med livet i behåll denna gång. Bara att kontrollera om de rapporterade fallen är sanningsenliga med svensk polis.

 6. Johan skriver:

  För jag tycker det är synd med gräl, när vi ändå är på samma linje.

  Och jag tycker bra om Bengt, jag har inte alls den uppfattning som ni har.

  Och jag är en öppen och välkomnande person. Och gillar inte påhopp. Det är jag inte för.

  Men vi kommer inte så mycket längre i den här frågan. Vi har olika ståndpunkter där och får nöja oss med det.

  Så okej, det är vi överens om i alla fall i denna fråga.

  Så avlutat, finito, closed.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: