STÖD MARIA CIMINIS STÄMNING AV TRANSPORTARBETARFÖRBUNDET.

Vill hjälpa till att stödja denna insamling!

I oktober 2011 uteslöts Maria Cimini från Transportarbetarförbundet! Anledningen till uteslutningen var att Maria Cimini var aktiv Sverigedemokrat och representerade SD som förtroendevald i kommunfullmäktige i Mönsterås.

Maria beslutade mer eller mindre omgående att överklaga beslutet och därmed stämma Transportarbetarförbundet. Maria Cimini är inte den första som Transportarbetarförbundet uteslutit men jag tror inte att någon beslutat att driva en process mot fackförbundet så handfast som Maria Cimini gör. Hon har anlitat en advokatbyrå för att driva hennes stämning av Transportarbetarförbundet. Hennes ärende är nu på väg upp i hovrätten.

Givetvis kostar hennes beslut att stämma fackförbundet och anlita en advokatbyrå en hel del pengar. Hennes försäkringsbolag kommer täcka ca 50 procent av hennes kostnader men resten måste Maria Cimini stå för själv.

Sverigedemokraterna har startat en solidaritetsfond som förhoppningsvis kan hjälpa Maria Cimini till viss del men långt ifrån alla Marias kostnader. I dagsläget har fakturan från advokatbyrån nått ett sexsiffrigt belopp.

Det största hindret för Maria Cimini att driva ärendet till sista/högsta instans är ekonomin.

Vill du hjälpa Maria Cimini kan du sätta in ett bidrag på Bankgiro 5279-5465. Skriv också Maria Cimini på inbetalningen.

När Barometern skrev om hennes överklagan gjorde man som vanligt ett ”journalistiskt klipp”

Maria Cimini har blivit utesluten ur Transportarbetarförbundet.

För en tid sedan lämnade hon in en stämningsansökan mot fackförbundet vid Stockholms tingsrätt, något som Barometern skrev om för en tid sedan. I artikeln fanns även en bild på Maria Cimini.

Nu visar det sig att bilden blev kraftigt beskuren av Barometern man ville inte ha med den etiopiska kvinnan som står tillsammans med Maria Cimini. Den passade helt enkelt inte in i den främlingsfientliga bild som tidningen ville skapa av sverigedemokraten Maria Cimini.

Så här skriver Maria Cimini själv om Barometerns fixande.

”Tack allihopa för ert stöd! Det glädjer mig oerhört att det finns fler som ser det omänskliga och orättfärdiga i detta. Ni ska veta att bilden ovan på mig är tagen just i Etiopien då jag var där med Action Aid i höstas. Jag sprang i The Great Ethiopian Run för välgörenhet med Haille Gbrselassie och fick ihop över 25000 kronor till bl.a. den etiopiska kvinna de klippt bort på bilden som nu har en egen liten affär istället för att bo på gatan. Jag frågade Barometern varför de klippte bilden och det var visst av utrymmesskäl. Personligen tycker jag att då en bild säger mer än tusen ord, hade den förstås visat en annan sanning än den Transport vill se.”

One Response to STÖD MARIA CIMINIS STÄMNING AV TRANSPORTARBETARFÖRBUNDET.

  1. allemand skriver:

    Jag har skickat tvåtusen till Maria. Mopsen (Stellan B) har lovat detsamma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: