Daniel Swedin går från dumhet till dumhet. Nu snyftar han om att romer är diskriminerade.

Detta gör han genom att diskriminera Svenskar. Det finns bara en folkgrupp som alltid får diskrimineras i Sverige. Den svenska folkgruppen. man kan skriva och förnedra,håna och råna samt våldta och mörda dem. Det finns alltid en bra förklaring från människor som Daniel Swinet och vänner.

”Problemet är att det är precis så här vi arbetar. Vi bränner inte romska läger, men det finns sannolikt ingen minoritetsgrupp det är så acceptabelt att uttrycka fördomar om. Romer är tjuvar och bedragare. De slåss. De arbetar inte. De vanvårdar sina barn. Och romska kvinnor stoppar in tjuvgods i sina klänningar.
I Dagens Nyheter beskriver skribenten Lawen Mohtadi en episod från Bok­mässan i Göteborg. Två progressiva
författare samtalar. ”Jag skulle aldrig köpa en bil av en zigenare”, säger en av dem. ”Är man rom så är man. Det är liksom inget man bara blir.”
Sju av tio anmälningar till Diskrimineringsombudsmannen kommer i dag från romska kvinnor. Anmälningarna vittnar om hur man inte får komma in på kaféer, butiker, campingplatser och hotell.
Kontroller, gliringar, nedsättande till­mälen, menande blickar och rena trakasserier är vardagsmat för många romer som rör sig ute.
Att så många av oss kränker romer i vardagen visar vilket obekymrat för­hållande svenskar – oavsett klass, kön och ålder – har till fördomsfulla stereotyper.
Svenska lagar som tidigare förbjöd romer att bosätta sig var de ville och rösta är borta. Men rasismen mot romer finns kvar.
Det är inte bara bensinmackarnas ansvar att göra upp med den.”

Men käre Daniel Swinet, du har precis dragit en hel etnisk folkgrupp över en kam och sagt att svenskar är rasister. Du har inte sagt något om det som du kallar fördomar, som vi andra kallar verklighet. Finns det en orsak till att romer anklagas för att stjäla under kjolarna? Finns det en orsak till att bilar inte jhyrs ut? Finns det en orsak till att folk inte vill köpa bilar av dem? Det är sådant som du och din klick av världsförbättrare helt blundar för.

Varjager

P.S Länken går till aftonlognen så inga reklam pengar om ni läser den.

2 Responses to Daniel Swedin går från dumhet till dumhet. Nu snyftar han om att romer är diskriminerade.

 1. Gnällspiken skriver:

  Jag håller helt med dig!
  Vi svenskar är undantagna allt skydd mot diskriminering och är lovligt byte så fort vi har åsikter som går isär med vad pk-packet anser vara det rätta.
  Att zlgenare stjäl är väl knappast en fördöm, utan en väl underbyggd sanning baserad på ett oändligt antal erfarenheter.
  Jag är så oändligt trött på att med mina skattepengar finansiera olika folkgruppers lättsamma vardag och det utan att ens få ha åsikter om vad och när vissa gör fel!

  Om svenska folket skulle våga öppna ögonen och framför allt munnen inför hur vi åderlåts av diverse kritter från vida världen, som otacksamt kräver förmåner utan att alls ha en tanke på att någon gång själva bidra till systemet! Vänta bara tills 70 och 80-talisterna ska gå i pension, trodde de ja!!!

 2. H H skriver:

  Som gammal journalist blir jag bara trött på SRp1:s osakligheter. Jag har mejlat dem i samband med talet om diskriminering av bilhyrare, i det här fallet romer/zigenare/gitanos. En riktig journalist påstår inte bara saker som kommer från EN person utan följer upp saken med klara bevis. VARFÖR vill en mack inte hyra ut till en rom/zigenare? Är det inte den naturligaste frågan i världen – och här behöver man sannerligen inte vara journalist! – ”har du erfarenhet av detta? Betalar de inte hyran? Fyller de inte på med bensin? Försvinner bilen? Har du bevis för det du påstår? Är det här någonting du ofta har erfarenhet av?”
  Men nej, i radion vevar man på varje dag om diskriminering av en folkgrupp utan tillstymmelse av frågor till motparten som inte vill hyra ut! Ska man skratta eller gråta?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: