Sveriges Radio slår åter på stora trumman för att bevisa att Svenskar är rasister.

Denna gången för att Romer inte får hyra bilar. Men ingenstans i undersökningen tar de upp romernas historia av stölder och misskötsel. Utan här kallas de mindre incidenter. Jag tycker att det är beklämmande att se SR.SR och deras hatpropaganda mot Svenskar. Jag förstår varför de vill ha licenspengar genom skattesedeln. För det är snart ingen som är villig att betala för skräpet.

Vad upplevde du låg bakom instruktionerna?

Jag vet inte, bara en djupt rotad främlingsfientlighet.

Fanns det inte fog för det här då, hände det inte incidenter?

– Det hände incidenter absolut, men det gjorde det med svenska kunder också, så på så vis tycker jag inte att det var befogat,säger Christian Wallén”

Detta är rasismen, Christian Wallén tycker det??? Så när det framkommer att romer skäl är det incidenter….Propganda radio.

Varjager

7 Responses to Sveriges Radio slår åter på stora trumman för att bevisa att Svenskar är rasister.

 1. xmaverickx skriver:

  ALL särbehandling, positiv som negativ, pga av ras, är rasism.

 2. Martin bergfors skriver:

  ”DEN SVENSKA REVOLUTIONEN” kommer förr eller senare att bryta ut -och, antaglohen bli långt blodigare än den Franska dito om man inte slutar upp med dessa dumheter att förneka att en stor mängd av de som kommer hit är kriminella människor.
  ..Nu när Svenssons dotter våldtas på vägen till skolan och sommarstugan har haft inbrott för tredje gången DÅ SKER EN VÄNDNING som nog Reinfeldt INTE har räknat med, riktigt!

  Själv kommer jag att anmäla mig som frivillig till att dra i giljotin-snöret på de som i kommande folkdomstolar blivit dömda för att ha tagit in patrasken!

 3. HH skriver:

  Jag har mejlat till Sveriges radio och skällt ut dem. Som f d dagspressjournalist kan jag helt enkelt inte fatta hur de här ”kåsörerna” resonerar. Detta har nu vevats från morgon till kväll och den enkla journalistiska principen är den fråga man bör ställa till mackföreståndarna är: ”Har ni haft problem med romska bilhyrare? Har bilar försvunnit? Skadats? Fyller de inte tanken när bilen återlämnas? Är det därför ni inte vill hyra ut till dem?”
  Detta hade kanske givit reportaget en rimlig förankring, eller hur? Svenskar diskriminerar inte (ni har tydligen inte varit i Frankrike…) hur som helst, men är jag mackägare kostar en förstörd eller försvunnen bil mitt företag pengar.
  Förresten, är inte det här bara ett ”journalistiskt” påhitt?. Inte hyr väl romer/zigenare/gitanos bilar inte. De har egna.
  Hur som helst, SR har jag skippat. Stänger av så fort jag hör någonting. Ofta är det unga kvinnor med röster som låter som om de precis nu ska börja på gymnasiet.
  Det finns inte längre någon journalistisk tyngd i programmen. Detsamma gäller lekskolorna för skribenter i de vanliga och uschla tidningarna. Kunnigheten har nått botten helt enkelt. Och okunnigheten skjutit i höjden.
  Lyckligtvis kan jag några andra språk, så nu skaffar jag en radio där jag kan ta in kanaler från de större länderna.
  En licens för radio och TV som skall ombildas till en skatt visar bara vilket konkursbo dessa statliga styrda organ är. DDR nästa!

 4. Bengt Lundström skriver:

  Erinrar mig ett gammalt zigenskt(?) uttryck: Stulen häst är billigast! Firmorna som vägrade hyra ut sina bilar till dem ville väl vara säkra på att få dem åter? Det ”exporteras” ju mycket bilar från Sverige till andra länder numera…

 5. H H skriver:

  Tro det eller inte – men nu på morgonen vevar man samma diskrimineringsvals igen! När ska det här ta slut?
  I Kyrkans Tidning vill man att Gud ska vara Hen. Och Botkyrka ska ABSOLUT ha en minaret! Där skriver församlingen att den varma gemenskap som kan uppstå mellan religionerna är någonting att se fram emot. Så samtidigt med kyrkklockorna hörs ropet från högtalarna på moskén.
  Som sagt, när ska det här ta slut?

 6. elfyma+ skriver:

  Svenskarna har en massa fördomar om zigenare.
  Zigenare stjäl inte- de bara ”lånar” eller ”hittar” saker.

  https://varjager.wordpress.com/2012/02/17/det-romska-kulturaret-firas-med-filmfestival-pa-varjager/

 7. H H skriver:

  Igår bjöd grannen in på kaffe. Äppelskördandet var över och han kunde pusta ut. Vi satte oss bägge raklånga i stolarna när SD:s Björn Söder intervjuades och kåsösen plockade upp ett stycke där Söder ställt frågan som vi alla ställer, alltså varför romer diskrimineras och MÖJLIG ORSAK?. Obs att Söder satt ett frågetecken efter sin sats, precis som alla vi andra och givetvis jag själv som i enlighet med god journalistisk praxis skulle ställt frågor om VARFÖR. Och vad gör då denna kåsös – hette hon Qvarfordt? – hon ändrar Söders fråga TILL ETT PÅSTÅENDE! Herrejessus! Tydligare kunde väl inte vinklingen gjorts, eller hur? Det är är ju så j-vla (ursäkta svordomen!) utstuderat och så enormt DUMT att man undrar om svenska s k journalister har trimmats på ett läger för att förändra verkligheten. På en försynt och rimlig fråga. Jag har inte ord längre. Skulle jag ha TV – vilket jag inte har – skulle jag reta mig så till den milda grad att jag skulle frukta för mitt blodtryck!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: