De som byggde landet lämnas att dö, för att den nya adeln skall få allt de pekar på,

Skäggbarn och somalier i mängder får allt de pekar på. De som byggde landet lämnas att dö utan hjälp. Det är stark läsning så andas innan ni kommenterar.

” 84-årige Carl-Axel Immell är förtvivlad och arg. Förtvivlad över hur hans hustru Meta tvingades sluta sitt liv. Arg över hemtjänstens och hemsjukvårdens förnedrande behandling av både Meta och honom i somras, under Metas sista dagar.
– Jag säger inte att kommunens brister orsakade Metas död. Men de har bidragit till att det skedde just då, säger Carl-Axel. Kan de inte se på en människa att hon är så dålig, så ska de hålla på med något annat.

Han berättar sin historia i förstugan i villan utanför Torsebro, som han och Meta byggde i samband med att de gifte sig 1956. Det är ombonat och smakfullt inrett – Metas förtjänst enligt Carl-Axel – och hans blick söker sig ofta in till sovrummet där Meta låg sjuk den sista tiden.
Metas besvär tilltog och Carl-Axel använde trygghetslarmet igen. Mellan klockan 22.00 och 23.00 kom nattjouren.

Besökarna konstaterade att Meta var trött, men lovade enligt Carl-Axel att kontakta läkare för att Meta skulle kunna få smärtstillande medel och någon tablett att sova på.
– Jag sa, gör vad som helst. Det kan inte vara på det här viset. Men nattpatrullen gick och kom inte igen, säger Carl-Axel. Senare har de skrivit i journalen att vi nekade att ta emot hjälp. Men det är en lögn. Hur kan de skriva något sådant när Meta låg i sängen och skrek efter hjälp?

På natten fick Meta ont i magen och sa till Carl-Axel att hon var rädd att hon skulle få diarré. Carl-Axel försökte göra i ordning toaletten. Men innan han var klar gjorde Meta ner sig, liggande i sängen.

Carl-Axel gråter:
– Det var fruktansvärt förnedrande för en människa som varit så envis att behöva ha det så. Jag fick själv städa upp i hennes sängkläder och på golvet. Vi grät båda två.

Carl-Axel fortsatte att larma, utan att få någon hjälp. Istället fick han vid tvåtiden på natten ett telefonsamtal från ”en irriterad dam” från natt- patrullen, som hävdade att han missbrukade larmet. Enligt Carl-Axel sa ”damen” att ”så som ni bär er åt så borde ni söka er till ett äldreboende så att vi slipper besväret med er”.

Jag gick in till Meta och sa att ingen vill hjälpa oss. Hon försökte sätta sig upp i sängen, sträckte ut armarna emot mig och sa ”Acke, jag dör, jag dör”, berättar Carl-Axel gråtande. Jag såg på henne att det höll på att gå åt helsike och ringde då själv efter ambulans.

När Meta kommer in till akuten har hon enligt journalen förmaksflimmer, hjärt- och njursvikt. Senare samma dag stannar hennes hjärta.
– De lyckades få igång det igen, men knäckte i samband med det revben som trängde in i lungan. Några dagar senare – den 19 juli – dog hon.”

Vardagen för de som byggde detta landet och dess förmögenhet. De lämnas att dö som något som katten släpat in. Men om en somalier ljuger om ett mjölk scenario skrives det spaltmeter om ”rasismen” i Sverige.

Varjager

15 Responses to De som byggde landet lämnas att dö, för att den nya adeln skall få allt de pekar på,

 1. allemand skriver:

  Men hur skall Svensson förstå åt vilket håll det lutar? Att detta kommer att drabba honom också, men sju gånger värre.

  • Bengt Lundström skriver:

   Vissa, (som jag själv) anade att detta skulle komma redan för många år sedan. Nu är vi där. Hörde på radion i morse att 4 landsting kommer att höja skatten. F.n. tynar många gamla av på olika vårdinstitutioner. Har bekanta som kan vittna om det. Få se när förslag om dödshjälp kommer? OBS! Jag skämtar inte.

   Och inte kommer ungdomsarbetslösheten att minska heller av skäl vi känner till, för att man den vägen skall få in skatter. Inget privat företag är en socialinrättning. Varje företag vill ha minsta möjliga antal anställda, och utnyttjar robotar och datorer så långt det bara går. Syftet med privata företag är att skapa vinst för ägaren / ägarna. Men det skamlösaste är de som tjänar pengar på skattemedel. Carema är bara ett exempel på skattemjölkare.

 2. Olli Rein skriver:

  Mycket bra inlägg Varjager, men tyvärr tror jag att allemand kommer att få rätt.

 3. Bengt skriver:

  STADSKUPP är vad jag hoppas på!
  Jag hoppas innerligt att det finns duktiga initierade människor i kulisserna som kan dra upp riktlinjerna för att ex med en färdig skuggregering ta över makten i Sverige.

  HERREGUD Det här måste ju få ett slut!

 4. Varjager skriver:

  Som jag ser det är det vår plikt att väcka folk. Om bara vi 5 här kunde informera 3 till per person. Så skulle dessa 15 osv osv. Ringar på vattnet och sanningen är på vår sida.

 5. KOSMOS skriver:

  Alldeles riktigt Varjager, väcka folk MÅSTE vi medvetna, annars är det totalt ute med vårt kära Sverige. Har själv varit med om denna känslokyla hos systemriddarpacket och den usla nochalans de besitter gentemot oss vanliga människo. Det är tyvärr ett sådant samhälle vi har fått, där människan i sig inget värd är.

 6. Bengt skriver:

  Svar, Det börjar att ha kommit till den punkten då det är bättre med handling än att sitta och surra med varann på nätet!

  Att internet stängs av vid en kupp spelar ingen roll -Då är det handling som gäller!
  Man har ingen nytta av folk som sitter och surrar i en sådan situation ändå.

 7. Jern&Betong skriver:

  OT: Minns ni att jag uttryckte mitt missnöje med den nya TV-avgiften här tidigare. Nåväl, jag skrev till departementet och protesterade mot att jag skulle betala dyrt för något jag absolut inte vill ha. Här är svaret.
  Tack för ditt brev om finansieringen av radio och tv i allmänhetens tjänst.

  Enligt gällande lagstiftning är den som har en tv-mottagare i Sverige skyldig att betala radio- och tv-avgift (tv-licens). Avgiften uppgår till 2076 kronor per år för alla hushåll och företag.

  Regeringen tillsatte i juni 2011 en kommitté, Public service-kommittén, som bl.a. har haft i uppdrag att se över villkoren för radio och tv i allmänhetens tjänst samt lämna förslag till hur verksamheten ska finansieras. Public service-kommittén har nu lämnat sitt betänkande Nya villkor för public service (SOU 2012:59) där det bl.a. föreslås att den nuvarande radio- och tv-avgiften slopas och i stället ersätts av en individuell radio- och tv-avgift. Enligt kommitténs förslag ska den individuella radio- och tv-avgiften beräknas utifrån beskattningsbar inkomst och inte, som nu, kopplas till innehav av en tv-mottagare.

  Public service-kommitténs förslag innebär att i princip alla vuxna över 18 år ska bidra till finansieringen av radio- och tv i allmänhetens tjänst, men att individens ekonomiska förutsättningar ska beaktas när avgiftens storlek bestäms. De som inte har någon förvärvsinkomst kommer inte betala någon avgift och de med mycket låga inkomster får en lägre avgift. Kommittén anser att förslaget i denna del är motiverat av rättviseskäl. Public service kommittén föreslår också att det ska finnas ett tak vid ca 1 200 kr så att inte avgiften inte blir alltför hög för någon, oavsett inkomst. Skatteverket föreslås få i uppdrag att sköta uppbörden av avgifterna.

  Enligt Public service-kommittén finns det ett stort värde i att det i ett demokratiskt samhälle finns en eller flera aktörer inom radio och tv som är fria från statliga, ekonomiska, politiska och andra intressen och maktsfärer i landet. Det är mot bakgrund av behovet att värna detta värde som Public-service-kommittén anser att i princip alla personer som fyllt 18 år ska betala för radio och tv i allmänhetens tjänst, oavsett om de utnyttjar programföretagens tjänster eller inte.

  Enligt planen ska nu Public service-kommitténs förslag remitteras till berörda myndigheter och organisationer för synpunkter. Först därefter kan regeringen kan lägga fram förslag till eventuella lagändringar, som kan komma att ske tidigast den 1 januari 2014.

  Om du vill veta mer om kommitténs förslag finns betänkandet att läsa här:

  http://www.regeringen.se/sb/d/15600/a/198692

  Med vänlig hälsning,

  Lottie-Ann Lindström

  Det finns alltså ett tak på 1 200 kr.

  • Janne skriver:

   I och med detta fina förslag om tvångsskatt på TV anser dom sig nu kunna agera i ännu mer “demokratisk anda” och ännu friare och utan inblandning av stat eller andra maktsfärer! Fritt?? Utan inblandning av stat??
   Ja, dom där kufarna lever minsann i sin egen lilla värld!
   Med andra ord så skall dom nu medels tvång få råd med ännu mer lögner, propaganda och annan rutten skit som skall köras ner i halsen på oss trilskande svenskar!
   Vad står näst på agendan, ett tvångsabonnemang på expressen och aftonbladet för alla blinda och Löövs matkasse bestående av ett glas vatten, två saftiga björklöv och några saltkorn till dom svenska fattigpensionärerna?

   Vänligen
   Janne

 8. Jern&Betong skriver:

  För oss regimkritiker är formuleringen ”fria från statliga, ekonomiska, politiska och andra intressen och maktsfärer” otroligt komiskt.
  I Almedalen 2010 sa socialdemokraten Stig-Björn Ljunggren att statens media naturligtvis arbetar för statens intressen och att man inte kan förvänta sig något annat. Han är ovanligt ärlig den mannen.

  Men istället för en procent av inkomsten ”kommer jag undan” med 1200 kronor.
  Du skämtar om tidningarna men faktum är att vi ju redan betalar dem genom presstödet.

 9. Göran skriver:

  Jag vet två. fall där folk som ännu var i livet förvägras både näring o vätska genom att dropp togs bort eller förvägrades dem.

  Är detta inte en form av planerad avlivning, då vet jag rakt inte vad man skall kalla det för.

 10. Betula L skriver:

  Kan någon förklara varför människor fortsätter att rösta på sjuklövern som systematiskt arbetar för att lämna över landet till andra som kommer att införa ett medeltida teokratiskt styre?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: