Vårda Sveriges framgångar.

Det stora hotet mot social sammanhållning är i dag ett helt annat, nämligen en invandringspolitik som inte fungerar. Anna Dahlberg bröt ett tabu med sin signerade ledare i Expressen den 9 september, ”Vi måste välja väg i flyktingpolitiken”. Dahlberg visar att Sverige är ”något av ett unikum i västvärlden” vad gäller antalet männi­skor vi tar emot från särskilt Afrika och Mellanöstern. Nu kommer också vågen av anhöriginvandring.

Det stora omfånget av flyktinginvandring från Afrika och Mellanöstern, där få kan få arbete, går inte att förena med finansieringen av svensk välfärdsstat eller med den arbetsmarknadsmodell som är en del av det svenska samförståndet. ”Vi måste förr eller senare välja väg”, som Anna Dahlberg konstaterar. Men den politiska situationen gör att alla etablerade partier väljer att blunda.

Detta håller inte särskilt länge. Den dag ”socialbidrag” i folklig föreställning blir liktydigt med ”invandrarbidrag” spricker samhällskittet.”

Där vill jag påstå att socialbidrag redan är ett invandrarbidrag.

Varjager

 

2 Responses to Vårda Sveriges framgångar.

  1. Tarzan skriver:

    En skatterevolt i Sverige skulle göra susen

  2. Frida Eriksson skriver:

    Du har så fel Vargjager- bidrag var under 80,90-talet något främst våra invandrare uppbar men senare finns nu också en betydande stor andel svenskar som går på a-kassa, sjukersättning, förtidspension och socialbidrag. Jag vet inte vad som hände med svenskens arbetsmoral, en funderingar jag har, är att de ymniga bidragen till invandrarna demoraliserade. ”När han och hon inte jobbar, varför ska jag”. En annan fundering är att kvinnor inte trivs på arbetsmarknaden, för det är absolut mest kvinnor (svenska pratar jag om just nu) som uppbär bidrag. De har lågavlönade slitjobb och även om arbetetets tyngd faktiskt inte gett en reell skada alla gånger, så vill man inte gärna arbeta i dessa tunga underbetalda jobb. Förståeligt på sätt och vis. Jag tycker dock det vore bättre att kvinnor visade solidaritet med andra kvinnor, och istället stannde kvar på arbetsplatsen och arbetade för/krävde bättre löner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: