TV-licensen ersätts med helig TV-skatt ?

Nyss presenterades utredningen om public services framtid. Kulturministern välkomnar utredarnas förslag om skrotad tv-licens.

Utredningen hade i uppdrag att bland annat titta på public service-företagens uppdrag, finansiering och styrning inför den kommande tillståndsperioden 2014.

Hur SVT, UR och SR:s verksamhet ska betalas i framtiden, är den fråga som fått mest uppmärksamhet innan utredningen presenterats.

Licensmodellen anses föråldrad eftersom en stor del av tv-tittandet  och radiolyssnandet i dag sker via nätet och i mobilen. Att folk som har tv ändå smiter från betalning är ett annat problem, som uppskattas ge en förlust på runt en miljard kronor för public service-bolagen.

Utredarna föreslår därför att tv-avgiften slopas och ersätts med en skatt som betalas av alla personer över 18 år. Skatten ska vara progressiv och föreslås uppgå till en procent av vad en person tjänar.

Kritiker menar att public service oberoende riskeras om det blir en post i stadsbudgeten. Att politiker i kärva tider drar in på anslagen när utgifterna ställs mot skola, vård och omsorg.

–  Jag är rädd att övergång från avgift till skatt blir konjunkturkänsligt. Det blir svårt att garantera oberoendet när public service närmar sig politiken, säger Lars Ohly, kulturpolitisk talesperson (V), till SVT efter att utredningen presenterats.

Men Martin Holmgren, utredningens ordförande, tror att rädslan är överdriven:

– Vi bygger system som skyddar mot sådana farhågor. Avgiften specificeras på inkomstdeklarationen och betalas ut från ett särskilt konto i Riksgäldskontoret. Det skyddar från ingripanden om det bränner till. (SVT).

Kommentar:
Hade hellre sett att TV-licensen ersätts med betal-TV, fritt från rödgrön politisk propaganda maskerad till sk. ”oberoende journalistik”.
(Lars Ohly &Co hade nog inte ivrat för ”oberoende journalistik” om journalisterna varit Sverigedemokrater istället för partikamrater).

Den rödgröna journalistmaffian är mäktigare än våra politiker.

De vill ha en gräddfil till våra skattepengar som inte tar hänsyn till landets och skattebetalarnas ekonomi.

Så när Sveriges ekonomi krisar, blir det ättestupan för våra gamla istället för besparingar inom Public Service.

Vi får ännu en parasiterande gökunge som inte får ifrågasättas, vid sidan av Presstödet, Biståndet och Invandringen.

Den nya TV-skatten ska givetvis kunna ifrågasättas och omprövas som alla andra skatter i en demokrati.
Varför ska skatten vara så hög som 1% ?

//Elfyma+

10 Responses to TV-licensen ersätts med helig TV-skatt ?

 1. Jern&Betong skriver:

  Men va faan, nu blir jag heligt förbannad. Varför i helvete ska jag betala en procent av min inkomst för något som jag flyr för att slippa så till den grad att jag inte ens ser på klipp från SVT Play.
  Och pengarna ska gå till det där packet som jag hatar och avskyr. Fy f….
  I en bok läser jag om hur en Gustav Vasas fogde kom hem till en bonde och misshandlade honom och våldtog hans fru och jag tänkte att en taxeringsintendent är att föredra, men det vete satan vad som är värst. En procent! Jävla tjuvar!
  Ursäkta språket men det får stå kvar.

  • Göran skriver:

   Alla skall solidariskt ställa upp och betala. Det är viktigt att vi alla är med och finansiera propgandaorganet, SVT, vars enda syfte är att propagera för det homogena Sveriges undergång.

   Alla skall vara med och hylla mångkulturen, för så har Fredrik bestämt.

   Hoppas innerligt att detta djävulskap slutligen leder till ett frihetskrig.

 2. Blodsven skriver:

  ”Svårt att garantera oberoendet”, säger hycklaren Ohlyckan. Sen när blev svensk media ”oberoende” av presstöd och TV-licenser? Dessa ”oberoende” reportrar har slickat maktens arslen så länge jag kan minnas iallafall…

 3. Jern&Betong skriver:

  ” De som inte tittar på tv kommer självfallet även bli skyldiga att betala”, sa Martin Holmgren om en av fördelarna med förslaget.
  Fördelarna???
  Är han sinnessjuk den där mannen? Eller bara elak? Stryk skulle han ha!

 4. H H skriver:

  Jag har skrattat hjärtligt vad som skrivits, bla Jern&Betongs uppriktighet. Sen, efter en stund, härsknar jag till när jag läser vad denne Martin Holmgång, ursäkta Holmgren säger: ”den som inte tittar på tv kommer självfallet även bli skyldiga att betala”. Men så snällt! Tack snälle herr Holmgång och f-n vete om jag inte slår följe med Jern&Betong och invaderar Radiohuset!
  För att travestera Woody Allen: ”Varje gång jag hör vårt lands nationalhymn får jag en obetvinglig lust att invadera Radiohuset!”
  Själv har jag meddelat P1 att om det blir en skatt ska jag skicka innehållet i min lilla radio till chefen för radiosörjan. Mer förtjänar ni inte – som inte begripit att medielandskapet förändrats sen Farbror Schväns dagar och dennes brevlåda.
  Ett tips till alla, massakrera en gammal radio och skicka innehållet PERSONLIGEN till Eva Hamilton!

 5. Janne skriver:

  Varför inte behålla radioapparaten och istället ommöblera Martin Holmgren och kanske medels lobotomi också plantera lite sunt förnuft i hans skalle!
  Vad blir deras nästa vansinniga påhitt att tvingas betala för som man inte har?
  MVH
  Janne

 6. xmaverickx skriver:

  Hur kan SVT kalla sig oberoende, när de är beroende av alla ”hjältar” som snällt betalar sin licens.
  Och är man beroende av andras pengar då är man inte heller fri.

 7. H H skriver:

  Så sant! Går man vidare i tankegången förstår man orimligheten i påståendena av denne Holmgå.. äsch Holmlund eller va han hitter. Tänk er en statlig tidning. ALLA måste ha denna statliga tidning. Och förresten, med tanke på presstödet kanske alla tidningar ÄR statliga.
  Var finns ordet uttrycksfrihet i vår grundlag? Tryckfrihet finns, men inte detta ord. Jag tänker precis på Britt Wadner som försökte starta en fri radiokanal – men hamnade i fängelse.
  Sug på den karamellen! Och tala sen om att vi bor i ett fritt land. Nej, det är bara till det yttre. Ungefär som en julgran som pryds. Men under grannlåten barrar det…

 8. […] Relaterat: TV-licensen ersätts med helig TV-skatt ? […]

 9. Då har jag en utmärkt fråga som BEHÖVER ett svar.

  Vad jag har sett utav detta så kommer min familj att få en något högre avgift per år då vi är två stycken som jobbar och betalar skatt.

  Här kommer då frågan….

  Om alla skattepliktiga ska vara med och betala tv-licensen, hur FAN kan det då bli dyrare????

  Det borde, hur man än räknar och vrider på det, bli billigare eftersom det är fler som är med och betalar kakan.

  Solidaritet, fi fan säger jag bara, utsugning är vad det borde kallas.

  Hur fan tänkte dom nu? Och Svensson sitter och låtsas att allt är ok i det här landet, jo men tjena.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: