Sannfinländarna går starkt framåt i nya mätningar

Finland: Sannfinländarna kan ta hem den största segern i höstens kommunalval medan Centern kan bli den största förloraren, enligt Yles nya mätning som publicerades på söndagen.

Samlingspartiet blir det största partiet enligt mätningen.

Partistödet i procent i augusti. Partiets resultat i kommunalvalet 2008 inom parentes. Skillnaden mellan resultatet 2008 och mätningen nu med halvfet kursiv. (Svenska YLE).

Saml 22,7 (23,5)    -0,8
SDP 18,7 (21,2)   -2,5
C      16,6 (20,1)  -3,5
Sannf 15,8 (5,4)    +10,4
Gröna 9,4 (8,9)    +0,5
VF     8,2 (8,8)    -0,6
SFP   4,3 (4,7)  -0,4
KD     3,2 (4,2)   -1,0
Övriga 1,1 (3,2)  -2,1

Kommentar:
Trenden är tydlig. Kommer vi att få samma utveckling i Sverige ?
Kommer även den svenska Centerns väljare att gå till SD ?

//Elfyma+

5 Responses to Sannfinländarna går starkt framåt i nya mätningar

 1. Varg i Veum skriver:

  Det verkar som inte den svenska stigmatiseringstekniken fungerar så bra i mitt gamla hemland. Det är som man blir lite stolt över att så många ser förbi tramset.

 2. Tarzan skriver:

  Sannfinländarna ser verklighten

 3. Bengt Lundström skriver:

  För Varg i Veum. Anser att Finsk och Svensk mentalitet skiljer sig. Där råder fortfarande insikten ”Släpp inte en djävul över bron”. Finland hade faktiskt 4 krig under 1900-talet;

  1) Inbördeskriget 1918 2) Vinterkriget mot Sovjet 1939-40 3 ) Revanschkriget i samarbete med tyskarna för att ta tillbaka sina områden som de tvingades avträda 1940 4) Kriget för att driva ut tyskarna 1944-45 ur Lappland som de blev tvungna till för att få behålla sin vapenvila med ryssarna. – Det egentliga Fredsavtalet skrevs under först 1947 i Paris. Har ofta undrat om Rikssvenskarna hade reagerat som finländarna gör beträffande invandringen, ifall Sverige hade varit drabbat av II Världskriget?
  / Finlandssvensk, född i krigets Helsingfors den 30 jan. 1944, som bott och arbetat i Sverige sedan 1967

  • elfyma+ skriver:

   Bengt, det är nya tider nu även i Finland.
   Den nya politiskt korrekta generationen vanhelgar Mannerheim, och alla som stred och dog för Finlands självständighet, genom att göra en film om Mannerheim inspelad i mörkaste Kenya med en neger som Mannerheim.
   Filmen har finansierats av och ska visas i finsk statstelevision.

   • Bengt Lundström skriver:

    För Elfyma +. Vad kan syftet med Mannerheimfilmen vara? Bryr mig inte om hur folk ser ut, men om vad som rör sig i deras huvuden. Anser att det är främst vilka Gener vi får som styr oss, men också den miljö vi växer upp i. Tror också att de långa tidsrymder som gått sedan människor lämnade Afrika (om man nu kan tro på det) också successivt utvecklade andra typer av hjärnor, p.g.a. att klimat och andra förhållanden krävde det. Bl.a så var man tvungen att tänka framåt inför den annalkande vintern för att man inte skulle svälta ihjäl. Kunde vi uppliva dem som levde på stenåldern så skulle vi säkert finna att vissa var skickligare jägare än andra, och att det fanns skillnader i både intresse, vilja, och förmåga att lära sig nya ting. Barn, även om de har samma föräldrar och uppväxtförhållanden blir ju inte lika i förstånd eller intressen i dag heller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: