Kravmaskiner fortsätter att kräva….

Och Svensken skall betala……

”Sedan en tid tillbaka saknar Trollhättans somalier ett ställe att träffas på under kvällarna. Tidigare fick de låna Kraftcentrums lokaler på Kronogårds torg mellan klockan 16 och 20 men den möjligheten är numera borta.

– Under en period fick de vara där på eget ansvar under kvällarna men det tog vi bort. Det var bekymmer med äldreomsorgen ovanför, det blev för stimmigt, säger Sven-Åke Strandlind, Kraftcentrum.

Kaysaar Caydiid, som är vice ordförande i Somaliska skandinaviska kulturföreningen, är bekymrad. Enligt honom finns det cirka 600 somalier i Trollhättan just nu och med den förväntade ökningen av anhöriginvandringen tror han att det snart kan bli 400 till. Han anser att utan en lokal att vara i, för att ge till exempel språkundervisning och samhällsinformation, kommer integrationen av gruppen att försvåras betydligt. Han tror att det ligger mer än problemen med äldreomsorgen bakom beslutet att stänga lokalerna för somalierna under kvällstid.”

Hmmmm? Vad kan det vara som stör så i Trollhättan?

Varjager

One Response to Kravmaskiner fortsätter att kräva….

  1. Helos skriver:

    Behöver inte vi svenskar också en lokal att vara i, just för att vi är svenskar. svensk-svenska föreningen så att säga. Och det på alla orter i landet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: