Jerzy Snickesnacki och Björn Fries vill ha mer mys pys.

Varför inte göra det enkelt och införa riktiga straff och sluta dalta med alla förbrytare?

” Det finns emellertid andra områden inom kriminalpolitiken som behöver uppmärksammas. Egentligen bör hela den i dag förda kriminalpolitiken genomlysas. Vi anser att utgångspunkten måste vara att minska det lidande och de ekonomiska förluster som brottsligheten orsakar. Förebyggande insatser är centrala (inga brott, inga skador). Någon motsättning mellan socialpolitiska och polisiära insatser existerar inte, båda typer behövs. Det har den senaste tidens händelser i bland annat Södertälje och Malmö visat. Men med en långsiktig jobb- och socialpolitik, och då i synnerhet tidiga stödjande insatser för unga i riskzonen och deras familjer, kan behovet av rättsväsendets insatser kraftigt minskas!

Om samhället misslyckas att förebygga brott, handlar det om att minska kriminalitetens skadeverkningar med stöd till brottsoffren och återanpassning av lagöverträdarna. ”

Vad Jerzy och Co säger är att det helst skall var mjuka handskar och i nödfall fängelse.

”Fängelsestraff bör i huvudsak användas om man kan räkna med tydliga avskräckningseffekter, som till exempel vid ekonomisk kriminalitet eller miljöbrott.”

Om man istället låser in återfallsförbrytare som begår brott efter brott, sedan inför kemisk kastrering på våldtäktsmän vad tror du man får för effekt då Jerzy? Jag tror att om vi har riktiga fängelser och inte vuxendagis så är det en tydlig markering att samhället har fått nog av flummet.

Varjager

One Response to Jerzy Snickesnacki och Björn Fries vill ha mer mys pys.

  1. Fördelen med att låsa in brottslingar är ju att de åtminstone under den tid de sitter inne inte kan begå fler brott. Ju längre straff de döms till, desto längre varar den effekten, naturligtvis. Problemet nu är att straffen inte avskräcker, just eftersom de är så korta. alltför ofta slipper brottslingar fängelse helt och hållet, även för tämligen grova brott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: