”Staten måste ta sitt ansvar för familjeåterföreningen”

Efter som Alliansen och MP kom överens om fri bidragsinvandring från Somalia så är nu kommunerna desperata. Nu börjar ljuset gå upp för de kommuner som tidigare sagt att vi går med vinst tack vara massinvandringen att det kostar mer än det smakar.

”Från mitten av 2009 godkänner Sverige inte längre somaliska id-handlingar eftersom det i Somalia inte finns någon fungerande statsapparat. Detta har fått till följd att antalet flyktingar minskat och att familjer förblivit splittrade. I januari 2012 fattade Migrationsöverdomstolen ett domslut som innebär att dna under vissa förutsättningar kan användas för att fastställa släktskap då id-handlingar inte finns eller kan godkännas. I en skrivelse från Migrationsverket i februari gör verket en tolkning av denna dom som skulle innebära möjligheter att använda dna-testning när giltiga id-handlingar saknas.

Detta har skickat signaler om att det nu finns stora möjligheter för somaliska familjer att återförenas. Vid en konferens i april om återförening av splittrade familjer framkom dock att denna tolkning inte direkt och omedelbart är tillämpbar på många somaliska familjers situation. Klargöranden behövs både för familjernas situation och för kommunernas planering.”

 

Sedan kommer den roligaste stycket i debatt artikeln.

”Arbetslinjen i etableringsreformen har delvis misslyckats eftersom allt fler flyktingar bosätter sig hos släkt och vänner och därmed inte matchas mot arbetsmarknaden på nationell nivå.”

Nu kommer det som säkert kommer som en överraskning för våra politiker…Det är inga utbildade människor som kommer hit utan mer parten av dem är analfabeter. Vilka jobb trodde ni att de skulle kunna klara av? Vilka stolpskott.

Det kan ta upp till tio år för kortutbildade och analfabeter att bli självförsörjande och hela vägen fram till denna punkt blir kommunernas ansvar.”

Man blir så trött så trött. 30000 Somalier x10 år=????? och vi skall betala.

Varjager

 

4 Responses to ”Staten måste ta sitt ansvar för familjeåterföreningen”

 1. fundersam skriver:

  10 år är väl snittiden för en invandrare rent allmänt. För somalier ligger snittiden mycket högre. För de som är analfabeter (tyvärr en ganska stor andel av somalierna) så är tiden till ett arbete oändlig.

 2. allemand skriver:

  Dessutom handlar det inte om flyktingar utan om invandrare vilket är en stor skillnad.

  • Göran skriver:

   Jag hoppas vi en dag kommer i en position, så vi kan skicka dit dem där de hör hemma.
   Stöd Svenskarnas parti!

 3. Tarzan skriver:

  Zoomalierna kommer att döda Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: