Hur en artikel kan skilja så mycket?

Svensk version:

En man satt i en rullstol med ett stort plakat där det stod att han behövde pengar till ett nytt batteri till rullstolen. Men när hans givare hade gått förbi ställde sig mannen istället upp och gick en sväng, innan han åter satte sig i sin rullstol, skriver Aftenposten.

Norsk version:

”- Når han ikke hadde kunder var han opp fra rullestolen og gikk rundt, og det reagerte flere på. Folk har lyst til å bidra til dem som har det vanskelig, men denne mannen var åpenbart ikke berettiget til denne støtten, sier operasjonsleder Jarle Utne-Reitan ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB. Ifølge politiet er mannen av utenlandsk opprinnelse.”

Tänk så mycket information som försvinner när det inte är bra översättare?

Varjager

2 Responses to Hur en artikel kan skilja så mycket?

 1. Olli Rein skriver:

  Borde det inte också vara en fullblodskommunist som denne Journalist- Wannabee Petter Larson, inflyttad Malmöbo och skribent på skittidningen AB, som folk skulle ha noll förtroende till också, liksom den kringvandrande invandraren, som försöker vigga pengar till ett nytt batteri till den rullstol han tydligen inte behöver.
  Petter Larsson verkar dock inte ens kunna uppträda inför kamera, och givetvis långt mindre inför levande människor. Just nu finns han på Petterssons, som igår fyllde två år. Snart finns han hos Varjager också, eller för att vara exakt precis nu, eller när ni själva vill.

 2. Bengt skriver:

  Talade med en gammal man från Serbien på ett kafe’ häromdagen. Vi fick ett långt och trivsamt samtal över kaffet. Han berättade något som gjorde att jag höll på att sätta kaffet i halsen.
  -Där nere hände precis det här, Deras media omskrev och förskönade till muslimernas fördel på exakt samma sätt som ovan exempel -Givetvis visste vanligt folk hur det låg till. …Det funkade inget bra!
  Han sade att, om vi fortsätter så här i Sverige så kommer det att smälla en dag.
  Vidare ansåg han att det enda som kan rädda upp situationen är att man öppet lägger alla kort på bordet, Vad har funkat o vad har inte funkat och att de ansvariga ställs inför rätta och att man ordnar upp situationen så som Svenskarna anser bäst via en folkomröstning.
  Om så inte sker kommer folket att resa sig och kasta ut i första hand beslutsfattarna.
  Han ansåg att hela det multietniska experimentet vi har i Sverige borde ha föregåtts av en frågan till Svenskarna -om vi ville det här?
  Tack vare att man inte gjorde det, samt att det nu gått åt skogen hade man tyvärr enligt honom valt den absolut farligaste vägen, med att ljuga o försköna, för att slippa tappa ansiktet och behöva erkänna att man gjort fel. Rent psykologiskt är det ju aldrig fel att hjälpa, därför är det så knepigt rent mentalt detta.
  Men här tyckte han att man definitivt skall göra en sk ”pudel”.
  Den här pudeln kan nämligen rädda er från samma öde som drabbade oss, avslutade han.

  Media: Men det är i elfte timmen nu! Det ni sysslar med är rent livsfarligt och hjälper till att dra oss in i ett sannorlikt krig.
  Att inte belysa verkliga händelser, Att i stället påverka, vara ickeneutrala och ägna sig åt filtrering i vilket gott syfte det än må vara är inget annat än rent vansinne för media och samhällsfarligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: