EXPO: DEN SVENSKA SOMMAREN ÄR RASISTISK OCH EXKLUDERANDE

Genom sin tvärpolitiska (sjupartistiska) styrning kryper Expos osynliga mygel trådar numera allt längre in i minsta skrymsle av samhällets olika organ. I styrelsen samarbetar röda Mona Sahlin friktionsfritt med de Nya Moderna Moderaternas Cecilia Stegö Chilló, Robert Aschberg med styrelseordföranden i Statens kulturråd, Kerstin Brunnberg.

Bland Expos främsta samarbetspartners återfinns inte bara LO och ABF, Statens kulturråd, Sveriges radio, Nyheter24 m.m. utan också Sveriges Hembygdsförbund (SHF).

I sistnämnda fall under det gemensamma fältropet ”tillsammans ska vi vinna slaget om hembygden”. Målgrupp är landets hembygdsföreningar, som ska förmås att inse, att ingen hembygd finns för någon etnisk svensk. Var och en som sätter sin fot i Sverige är automatiskt svensk och Sverige är hans hembygd.

Det är inte bara på Skansen, som Sveriges nationaldag firas med afrikanska trumorkestrar och somaliska danser; också ute i landet domineras många hembygdsföreningars program av uppvisningar av främmande folkslags traditioner.

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/expo/pressrelease/view/expo-och-sveriges-hembygdsfoerbund-presenterar-sitt-samarbete-422025

”I samband med Almedalsveckan kommer SHF tillsammans med Gotlands museum och Stiftelsen Expo att anordna en paneldebatt med rubriken Slaget om hembygden.”

”Föga förvånande har främlingsfientliga organisationer provocerats av projektet. Projektet har också uppmärksammats mycket i media. Sveriges Radios program ´Tendens´ hade bland annat en temavecka med Hembygdsförbundets projekt som utgångspunkt.”

Här kan läsas om Sveriges Hembygdsförbunds engagemang i ”Kåldolmens dag”:

http://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/12/17/genuskemi-och-nagra-klavertramp-i-det-politiskt-inkorrekta-trasket/#comment-10933

4 Responses to EXPO: DEN SVENSKA SOMMAREN ÄR RASISTISK OCH EXKLUDERANDE

 1. Varg i Veum skriver:

  Ja, vad ska man säga? Man fortsätter propagandan – ja, det är billig populistisk propaganda och ingenting annat – om att sverige ”alltid varit `multikulturellt`” och att dagens typ av invandring och samhälle skulle ha någonting som helst med att göra med den historiska. Ju fler gånger man upprepar en lögn desto sannare blir den, var det nån som sa nån gång…

 2. Göran skriver:

  Visst är det BEDRÖVLIGT!
  Men, det verkar som att snack inte hjälper.
  Är inte ett dugg förvånad när jag tittat på vad man gjorde historiskt.
  Gustav Vasa är ett fint exempel. -Han tågade med sina alierade Dalkarar och körde HANDGRIPLIGEN ut Danskarna ut ur Stockholm och makten.
  …Tror bara en liknande händelse eller en stadskupp kan få bort dårarna som sitter och styr. Min åsikt.

 3. Göran skriver:

  Jag tror vi är två här på bloggen med samma signatur.

  Men jag ställer upp på vartenda ord som min namne ger uttryck för i sin kommentar.
  Mvh Göran

 4. Info skriver:

  BERIKTIGANDE

  Jag har i och för sig inget emot, att du här utan författarnamn publicerar en av mina bloggkommentarer på senare tid. Den återfinns bl.a. också hos Snaphanen (kommentar 8/7 10:37):

  http://snaphanen.dk/2012/07/07/sondagskronika-darfor-ska-vi-beratta-2/

  Som ni ser där, står det och skall vara ”osynliga myceltrådar” i första raden, inte ”osynliga mygel trådar”. ”Mycel är den vegetativa delen hos svampar, bestående av ett månggrenat nätverk av trådlika hyfer som växer under jorden eller inom ett annat substrat” (Wikipedia).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: