Fortsatt mer generös flyktingopinion, enligt professor Marie Demker.

Några dagarinnan man låter någon utomstående titta på undersökningsresultatet så går Marie Demker ut med sin egen extremt vinklade tolkning av SOM-undersökningen som vanligt. När undersökningen väl släpps och man kan upptäcka Demkers vinklade tolkningar, så har media och folkets  intresse svalnat och Demkers vinkling blir den som gäller och upprepas in i absurdum.

”– Vi är ett av de rikaste länderna i världen och vi bör dela av det till sådana flyktingar som behöver komma någonstans där det är tryggt, säger Charlotte Sperling från Karlstad.

– Jag tycker att man ska ta emot flyktingar som kanske har ett arbete. Det ska ställas större krav på flyktingarna så det inte kommer in vem som helst. I dag kanske det kommer in massa brottslingar, säger Jan Olof Eriksson från Skellefteå.

– Vi ska nog kunna ta emot flyktingar eftersom vi har möjlighet till det. Men samtidigt kan det inte bli för mycket för vi måste kunna ta hand om dem också, menar Elisabeth Holmström från Göteborg.

De här personerna speglar att synen på hur Sverige ska ta emot flyktingar varierar.

Enligt SOM-undersökningen tyckte förra året 41 procent att det vore bra om Sverige tog emot färre flyktingar. Jämfört med 2010 är det en marginell minskning, men 1993 delade 65 procent den åsikten. Marie Demker, professor i statsvetenskap i Göteborg tycker att trenden är intressant.

– Trots att frågan varit på agendan och trots mobilisering från ett nytt parti, så ser vi ändå ingen förändring i trenden, säger professor Marie Demker.”

Som jag ser det så är det 66% som är kritiska till massinvandringen men öppna för riktig invandring. Bara genom att läsa svaren av dessa 3 personer.

För alla er som inte vet vem professor Marie Demker är och hennes bakgrund ger jag lite mer kött på benen.

Här är lite kort info om Demker som kanske inte direkt överraskar.

Hon var med i VPK 1977-84. Gick sen med igen efter murens fall och var medlem i vart fall fram till 2006. Jag har sett någonstans att hon sen gled över i det s k Vägval vänster.
Demker bor tillsammans med Ulf Bjereld som är en gammal KPML(R):are. De är parhästar och skriver politisk vänstersnömos tillsammans.
Demker håller mycket föredrag. Enligt hennes egen presentation har det företrädesvis varit för ABF, Broderskaparna, svenska kyrkan och Ung vänster. Likatyckare med andra ord.
Hon är en av de ansvariga för den stora SOM-undersökningen som görs av Göteborgs universitet om bl a svenska folkets inställning i flyktingfrågan. En mycket skruvad undersökning och med tanke på Demkers politiska förflutna förstår man varför.
Hon utnyttjas mycket flitigt av GP, SR och SVT eftersom de vet att de får ”rätt” svar från henne.
Självklart är hon utbildad journalist i grund och botten. Hur journalisterna kan se henne som objektiv ”statsvetare” är obegripligt.

Varjager

4 Responses to Fortsatt mer generös flyktingopinion, enligt professor Marie Demker.

 1. allemand skriver:

  TV4, Demker och resten av bunten är osakliga. Man talar om flyktingar men menar asylsökande. Svinaktigt förfalskande.

 2. Göran skriver:

  Det finns mycket att säga om den här undesökningen.

  Vi vet inte hur frågorna ser ut.
  Vi vet heller inte vem som fått nöjet att besvara frågorna.
  Antagligen har frågorna ställts även till invandrare av både första, andra och tredje generationen.
  Har man det, ja då är man direkt ute och cyklar. Allvarliga fel har begåtts och hela undersökningen missar genast sitt syfte. Nämligen det, att få fram de objektiva och korrekta siffrorna.

  Jag tar för givet att man planerat undersökningen för att få exakt det svar man är ute efter. Nämligen det som är hundraprocentigt politiskt korrekt. Det borgar också deras politiska hemvist för, de som gjort undersökningen.

  För att få trovärdighet i liknande undersökningar borde den politiska hemvisten, för dem som planerar och utför den, finnas i den nationalistiska sfären.

 3. Info skriver:

  SVERIGES RADIO 26/6: SVENSKARNA ALLT MER INVANDRINGSPOSITIVA!

  Allt fler svenskar tycker att Sverige skall ta emot allt fler invandrare! Som fritt skall få utöva och påverka samhället med sin religion!

  ”Fortsatt mer generös flyktingopinion.” Det är Morgonekots glädjebudskap idag, d. 26/6.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5166760

  Det är en del av det obskyra SOM-institutet i Göteborg, lett av statens Marie Demker, som med Sveriges radio som lydig megafon återanvänder sina sedvanliga autogenocidargument. Så här lät det t.ex. i DN i maj 2010:

  ”SVENSKARNA ALLT MER POSITIVA TILL INVANDRARE – Ny rapport från SOM-institutet: Svenska folket är mer generöst mot invandrare än tidigare – trots mobiliseringsförsök från Sverigedemokraterna.

  Aldrig tidigare har svenskarnas attityder till invandrare varit så accepterande som nu. Även inställningen till flyktingmottagandet är mer positiv i dag än när mätningarna började 1993. – – – Trots mobiliseringsförsök är grupperna som motsätter sig invandring fortfarande en perifer politisk subkultur, skriver Marie Demker.” Och så vidare:

  http://www.dn.se/debatt/svenskarna-blir-alltmer-positiva-till-invandrare

  Vid varje ny undersökning finner Marie Demker och SOM-institutet att allt färre svenskar motsätter sig fortsatt massinvandring. Den enkla förklaringen (alltför komplicerad att inse för en professor i statsvetenskap) är, att andelen kvarvarande svenskar i landet blir allt mindre vid varje undersökningstillfälle. Se t.ex. Affes statistik-blogg. Många år lär det nu inte dröja, innan SOM-institutet och Sveriges radio triumferande kan utropa:

  ”ÄNTLIGEN: INGA SVENSKAR ALLS MOTSTÅNDARE TILL FORTSATT MASSINVANDRING!”

  Det finns nämligen då inga svenskar kvar. Utom Marie Demker och några andra apparatchikar i ett inhägnat statsreservat. Autogenociden är fullbordad.

  – – – – – – – – –

  Anm.: 2008 föreslog Marie Demker i Sydsvenskan, att Sveriges nationaldag skulle avskaffas: ”Risken finns, tror Marie Demker, att nationaldagen leder till att man jagar något specifikt svenskt och att mer extrema nationella rörelser utnyttjar den för att få uppmärksamhet.”

 4. Jern&Betong skriver:

  När jag hörde nyheten i morse började jag att gapskratta. Den statliga propagandan blir allt mer verklighetsfrämmande och det blir bara komiskt. Nu är ju fler än någonsin mot massinvandringen.. Människor som tidigare inte brydde sig har upptäckt att vårt land faktiskt håller på att försvinna och de är skakade i grunden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: