”Åsiktsklyftan ökar mellan journalister och allmänhet”

Men det är folkets fel, för de har blivit mer höger. Att journalister i åratal har ljugit och mörkat sanningen om massinvandringen är inte orsaken, nej då.  Att de har haft pekpinne attityden mot svensken och hånat oss inte spelar det någon roll inte.

”40-talisterna mest vänstervridna. Det ideologiska avståndet ökar mellan journalister och allmänhet i Sverige. Men den växande klyftan beror inte på att journalisterna gått till vänster utan på att väljare och folkvalda gått till höger, skriver Kent Asp, professor i journalistik. ”

 

 

 

 

Journalister som sympatiserar med miljöpartiet (41 procent av kåren) är som ofta sägs likt vattenmelonen gröna utanpå och röda inuti. Om man ser på figuren och utgår från 1989 i stället för ”mitten av 1990-talet” ser man att journalisterna rört sig mer åt vänster än vad allmänheten rört sig åt höger. Att väljarna gått åt höger är alltså en sanning med modifikation. Nu kan ju folks uppfattning om ”höger” och ”vänster” ändras med tiden men under hela perioden kan man se att journalisterna legat mer till vänster än allmänheten. Själv är jag inte förvånad, då våra journalister varit verklighets frånvarande länge, mycket länge. Så vi får hoppas att det kommer en ny generation journalister som tar sitt jobb på allvar. Att rapportera istället för att styra. Då kanske de kan återfå lite förtroende kapital igen.

Varjager

4 Responses to ”Åsiktsklyftan ökar mellan journalister och allmänhet”

 1. Göran skriver:

  Så som invandringen utvecklats under de senaste decennierna förvånad det mig inte alls att folk smyger i väg högerut, om man nu kan säga så.

  Men inte märks det av i opinionsiffrorna inte. De visar att folk är lika dumma som de alltid varit, ivf när det gäller den mastodonta invandringen till feta bidrag. Lite mer av nationalism kan man faktiskt önska sig.

  För övrigt skall jag ta tillfället i akt och önska alla goda nationalister en trevlig midsommar på ett svenskt vis och utan störande inslag från mångfalden.

  Mvh
  Från en likasinnad

 2. Jern&Betong skriver:

  Tack så mycket och detsamma önskas dig.

 3. Blodsven skriver:

  Idag skiter jag i politik och elände, och önskar alla patrioter en glad muslimfri midsommar!

 4. Den gamla lumpsamlar familjen Bonnier och den andra judiska mediaklanen Hjörne, ser till att bara anställa personer som passar in i deras ”mångkulturella” planer för Sverige.
  Att båda dessa judiska familjer dessutom kontrollerar huvudelen av TT gör ju inte saken bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: