SD blir tredje största parti i ännu en opinionsmätning

Ännu en opinionsmätning visar att Sverigedemokraterna går framåt.
Bara S och M är större visar AB/United Minds senaste mätning.

Regeringen har stora problem. Två partier, C och KD, hamnar utanför riksdagen och Moderaterna tappar kraftigt, –2,6 procentenheter. På den rödgröna kanten står det i princip stilla. Både S och MP får ­exakt samma resultat som förra månaden. V noteras för en liten uppgång. Största rycket uppåt står Sverigedemokraterna för som får 8,7 procent efter en ökning med 2,3.

Det spekuleras nu vilt om orsakerna till SD uppgång.
Reinfeldts sanningsenliga uttalande om ”etniska svenskar” pekas ut som orsak.
Sanningen har blivit ett politiskt minfält för de politiskt korrekta.

SD blev tredje största parti även i Sentio:s senaste mätning.
Det går inte längre att negligera SD:s tydliga uppgång.

De ”rödgröna” är inget sammanhållet block längre.
Och det blå laget  haltar med två utvisade spelare.

//Elfyma+

16 Responses to SD blir tredje största parti i ännu en opinionsmätning

 1. allemand skriver:

  SvD stängde kommentarsfältet fort som blixten när jag ifrågasatte att de inte publicerade Sentios och UM mätningar. PK är mer än desperata.

 2. elfyma+ skriver:

  Sveriges Radio vill inte heller redovisa Sentios och UM:s mätningar.
  De redovisar istället SCB:s mätningar som baseras på telefonintervjuer.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=5136440
  Men vem f*n vill fläka ut sig för alla skojare som ringer och ska ”undersöka” än det ena, än det andra ?
  Har råkat ut för många telefonförsäljare som låtsas vara ”undersökare”.

 3. allemand skriver:

  Nära 40% vill inte svara i SCB undersökningen.

 4. Olli Rein skriver:

  Jag anser dock och har alltid gjort, att när man räknar ihop blocken så ska alla siffror med, alltså även om de ligger under fyra. Det baserar jag på att det endast är vid valet det får någon konsekvens, och det är ju allmänt känt att kamrat 4 procent finns på båda sidorna. Dessutom kan ju 3,9 vara ytterst nära 4 procent, då man vid de här opinionsmätningarna använder vedertagna metoder för avkortning och höjning av siffrorna, det kan i värsta fall vara endast 1 person som skiljer och det ger vid 1000 svarande 0,1 %. Gör man om testet nästa dag kan man få 4,0 eller ändå högre. Du elfyma+ som likt mig är lite räknenisse bör förstå vad jag menar. Det är ungefär som att man skulle kunna spå ett 10 000 meterslopp med idel världsstjärnor, genom att jämföra varvtiderna före 5 000 m.

 5. Olli Rein skriver:

  Nej elfyma + de får spela träningsmatcherna oavsett hur de sköter sig. Det är bara i finalen de kan bli utvisade och då är det på minst 4 år. Det har alltid varit skillnad på träningsmatcher och tävlingsdito.
  When it gets tough – the tough gets going. Jag har ingen bra översättning på det anglosaxiska uttrycket, men du har säkert kunskap nog att tyda det på bästa sätt.
  Vänliga hälsningar //Olli

 6. allemand skriver:

  @Olli ~När det blir tufft är det de tuffa som driver på.

 7. Göran skriver:

  Hoppas den här trenden håller i sig. Då har vi isf ett vattentätt bevis för att mångkulturen uppfattas som något negativt. Men om det räcker till för att undvika sista droppen, är en helt annan sak.

  Svenska folket rekation är alldeles för mesig och därtill mycket för sen. För mycket av samhället har förstörts och för många moskéer har byggts.

 8. Olli Rein skriver:

  Men Göran det värsta är ju att de rödgröna är ändå mer extrema, särskilt när det gäller massinvandringen. Lyssna t.ex. på vad Romson, Maria Sperm, Karin Svensson Smith och Gustav Fridolin alla MP vill göra eller vad hela Vpk vill,och sossarna med sin åsiktsregristrering genom fackföreningarna och EXPO. Det är ju endast pest och kolera att välja mellan.
  Svenska folket är så in i helvete konflikträdda att de snart lägger upp sig för islamisterna och blottar strupen, så islamisterna kan skära halsen av dom. Mesiga Göran är bara ett av fem förnamn.

  • Göran skriver:

   Visst är det så.
   Trots faran med en allt aggressivare mångkultur som expanderar över alla rimliga gränser, så förhåller sig det genuina svenska folket anmärkningsvist passivt.

   Går ett helt folk lydigt till stupstocken tyder det på att den, för ett folks överlevnad så viktiga, självbevarelsedriften helt fråntagits dem. En form lobotomering, jämförbart med folkmord.

   För det här finns inga parlamentariska lösningar, iaf inga tillfredställande. Lösningen blir en sista droppen-lösning och det gäller inte bara för Sveriges del utan det gäller för hela EU.

  • elfyma+ skriver:

   #Olli Rein:
   Det finns moderater som är värre än de rödgröna
   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=4679036

   Vi kan inte lita på något parti.
   Vi måste syna alla politiker i sömmarna !

 9. Olli Rein skriver:

  Du har så rätt så Elfyma+ Den personen hade jag skrivit färdigt ett långt mail till, men mailet försvann och jag orkade just då inte skriva ett nytt. Han deltar ju i de här katastrofstyrkorna som finns, senast var han visst på Haiti, och där kan nog vem som helst sökas av psykiska problem. Men någon gång måste ju sånt gå över, annars kan man ju inte sköta sitt arbete. Det är ju att ge vård till alla som är boende inom Landstinget Södermanlands län, och inte alla tattare som bara är på genomresa. Men jag vidhåller ändå att tills Lövdén har bestämt någon annan politik än den Håkan Ljugholt skapade, d.v.s. sköt dig själv och skit i andra, så kommer jag nog att påstå att det blå laget ligger en aluminiumfolietjocklek före. Än så länge är det väl bäst att tillågga. Jag hoppas att jag med detta inte har förstört vårt goda förhållande till varandra. Det är ju så sällan någon av motsatta åsikter besöker våra bloggar, så man får försöka skapa debatt med de små skillnader som finns mellan oss, för att vi inte ska glömma bort konsten att debattera.
  Ha Det!

  • Göran skriver:

   Doktrinen ”sköt dig själv och skit i andra” borde i globaliseringens tidevarv vara något att ta efter.
   Den tycker jag, med våra självpåtagna och storvulna projekt på global nivå, inte alls är fel.

   När det gäller det blå laget visavi det röda, är de båda av samma skrot och korn.

   Samtliga har de politiker som genom illvilliga och osunda uttalande förnedrat och förlöjligat den nordiska kulturen och då i synnerhet den svenska.

   De bryr sig inte det minsta om det nordiska arvet, utan de har sedan länge övergått till att förvalta muslimers och Islams intressen.

   De har blivit mågnkulturens trogna kollaboratörer och vapendragare och har således blivit våra värsta fiender.

 10. Olli Rein skriver:

  Du glömde Amen, Göran

 11. Olli Rein skriver:

  Håll lite uppmärksamhet på mitt nästa anförande på Petterssons, det handlar om Vänsterns förnyelse, och kapitulation inför det övermäktiga. Det kommer under den tidiga kvällen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: