Söndags tanke.

När alla ser hur det är ställt i Sverige kan man fundera på hur folk kan fortsätta att rösta på massinvandringen? Min teori om detta är att folk av idag ser sig själva som utbildade och allmänbildade. Därav har de så svårt att ta till sig att de har fått en lögn nerkörd i halsen de sista 40 åren. Floskler som : -Vi tjänar på invandringen. -Ingen är illegal. – De är en tillgång med sin utbildning. Etc etc etc. Alla dessa lögner sprutar ut ur propaganda maskinen konstant.Detta är ett faktum som dessa människor har svårt att erkänna. Att de har varit lättlurade och litat på statsapparaten.

Nu är det minsann bekräftat enligt SR att det är raketforskare som kör taxi i Sverige. Men de tar ingen hänsyn till arbetsinvandringen som kommer till företag och köttvågen från Afghanistan och Somalia.

Bara en tanke så här på söndagen.

Myten om den välutbildade icke västliga invandraren? Tja, man kan ju jämföra rankingen på svenska och irakiska universitet.

http://www.webometrics.info/ra…
Irak: högsta rankade universitet på
världsrankingen: plats 5773

http://www.webometrics.info/to…
Och här har vi Sverige. Samtliga 31 universitet ligger på betydligt högre plats än det bästa rankade universitetet i Irak. Jag saknar statistik från Somalia och Afghanistan, men det krävs ingen raketforskare för att inse att placeringarna knappast skulle ligga på högre nivå än Iraks.

Varjager

Uppdatering:

http://petterssons.bloggsida.se/politik/universitet-som-universitet

 

7 Responses to Söndags tanke.

 1. Varg i Veum skriver:

  Det är lätt att få den statistik man nu fått när man klumpar ihop alla invandrare sen en 50-60 år tillbaka.

 2. Olli Rein skriver:

  @varjager
  Du kan få en del svar härifrån också, det är ju skillnad på utbildning och utbildning och på universitet och universitet.
  Kolla på den här länken hos petterssons

  http://petterssons.bloggsida.se/politik/universitet-som-universitet

  Sedan är det ju så att svenskar ja nordeuropéer ö.h. kan ju oftast lite om en hel del arbeten och är inte slaviskt bundna till just den utbildning de har gått.
  Bara genom att vi har levt längre i ett modernt samhälle och fått lära oss nya prylar hela tiden, gör att våra teknikkunskaper ligger mycket högt hos många. Vi är också mer utbildade för den öppna fria marknaden och inte så beroende av statens, kommunernas och landstingens lediga platser. En högre klass på gymnasiet än de flesta mindre utvecklade länder, gör också en stor skillnad och att vi har praktiserat på olika jobb sedan högstadietiden.
  Plocka ihop alla dessa fördelar och skillnaden blir mycket större än du tror.

 3. Jern&Betong skriver:

  Under en taxiresa i Stockholm för ett par år sedan ställde jag följande fråga till den utländska föraren.
  – Det sägs att många invandrare som kör taxi är utbildade läkare och ingenjörer och sådant. Känner du någon sådan?
  Hans svar blev ett korthugget: – Nej.

 4. Olli Rein skriver:

  Mycket av utbildningen på muslimska universitet är ju fördjupning i sagoboken koranen och därtill hörande habiterna. Det kan ju jämföras med att vi skulle ha universitetsstudier i ämnet Astrid Lindgren och hennes värld. Skillnaden är inte alls stor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: