Illegala flyktingar hotar Europas säkerhet

Tidigare regeringstjänsteman i Afghanistan: Jag är själv flykting, men jag är bekymrad över att många människor som kommer till Sverige och söker asyl, gör det på falska grunder.


Zulmay Afzali är före detta stabschef, talesman och chef för strategiskt och internationellt samarbete vid Ministeriet för Bekämpning av narkotika i den islamiska republiken Afghanistan.

Idag, just nu när jag skriver detta, korsar tusentals migranter Europas internationella gränser illegalt för att söka syl.

Dessa illegala migranter är ofta från Afghanistan, Pakistan, Somalia, olika arabländer och även många andra.

Min oro kring detta är: Hur många av de här människorna talar sanning?
Med ”sanning” menar jag att de presenterar sanna och korrekta, inte fabricerade, asylhistorier och att de visar äkta, inte falska identitetshandlingar eller på annat sätt vilseleder de länder de kommer till.

Om asylsökande som bedrägligt tar sig in, kan det snart eller på sikt leda till stora problem för Europa.

Deras asylberättelser är falska, deras identitetshandlingar likaså. Ändå beviljas de asyl eller uppehållstillstånd här.

En vän berättade för mig, att en invandrare i Holland erbjuder sig att sätta ihop falska asylhistorier för 300 euro. Det är en lönsam sidoverksamhet för honom.

Min huvudsakliga oro handlar om vilken påverkan alla dessa ”asylfall” har – och kommer att få – på Sveriges och andra EU-länders) ekonomi, arbetsmarknad, utbildningssystem och samhället. Min egen förutsägelse är att det kommer att leda till en katastrof om falska asylsökande inte stoppas.

En annan alarmerande sak är att det bland de asylsökande finns många extrema islamistiska jihadist-grupper (Jihad = heligt krig) som tar sig in i Europa, utnyttjar asylmöjligheten och sedan skapar egna ”samhällen i samhället” där de sprider sin våldsamma ideologi.

Organiserad brottslighet sprider sig också och kriminella gängaktiviteter ökar i hela Europa. Narkotikaberoende, terrorism och illegala invandrare (inte flyktingar eller asylberättigade) är något vi borde vara mer bekymrade över, de innebär faror för de stora asylmottagningsländerna.

Om vi inte ser det i tid – kanske för att vi inte vill se det – så kommer vi i alla fall att upptäcka det när farorna blir verklighet, skriver Zulmay Afzali. (Hela inlägget på Newsmill).

Kommentar:
Det är skillnad på invandrare och invandrare. (Relaterat).
Zulmay Afzali verkar vara en skärpt afghan med vettiga åsikter.
Men han är tyvärr inte representativ för sina landsmän.

//Elfyma+

3 Responses to Illegala flyktingar hotar Europas säkerhet

 1. Göran skriver:

  Detta leder onekligen på sikt till ett inbördeskrig i hela EU, det är inget att hymla om.

  När den dagen kommer då visar sig vilken respons de, som har och haft, det yttersta ansvaret får från svenska folket. Det kan bli en chock för flera av dem. Ingen vet heller vems parti politikerna tar. Man vet inte ens om de stannar kvar och tar sitt ansvar eller flyr med svansen mellan bena.

  • Blodsven skriver:

   Gissar att de flesta tar självmord, medans de andra skithögarna konverterar eller blir ”roddare” som förrädarna blev efter 2:a världskriget….

 2. allemand skriver:

  Sanningen svider.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: