Reflektion när det gäller ”Svensk Media” och yttrandefrihet.

I Sverige är allt som rör andras yttrandefrihet heligt. Så länge det inte sträcker sig till Sverige. Nu när den vanliga klubben för inverters beundran kräver frihet och yttrandefrihet för Dawit Isaak, Martin Schibbye och Johan Persson. Så hoppar de över alla krav de ställt på att bloggar skall förbjudas eller hindras. De ondgör sig över att smygfotografering skall förbjudas. Men de säger inget om att de vill tysta all information om massinvandringen och de lösa grunder som PUT delas ut åt höger och vänster. Jag vill ge er lite exempel ur verkliga livet.Ex1,Ex2

## Behövs Utgivarna? Behöver vi försvara journalistiken i Sverige?

Jag tror faktiskt det. Svenska Journalistförbundets ordförande, Jonas Nordling, vittnar ibland om ”journalisthatet” – och missförstånd och myter sprids inte bara av anonyma rasister på nätet.”

”Tre svenska journalister sitter alltjämt fängslade för att de slagits för det fria ordet. I dag hedrar vi Dawit Isaak, Martin Schibbye och Johan Persson – och fortsätter deras kamp. Det skriver Jonas Nordling, Journalistförbundet, Jeanette Gustafsdotter, Utgivarna och Per Hultengård, Tidningsutgivarna (TU). ”

I denna klubbsvärld kan man aldrig göra fel om man tar sig in i andra länder illegalt och beväpnad. I denna klubb kan du gömma dig bakom ditt ”nya” svenska medborgarskap och skriva vad du vill om diktaturer. Samma diktaturer som som vi betalt i åratal. För är man en svensk ”journalist” då är du det ärligaste som finn på jorden.

Sedan kommer den andra sidan av samma mynt. Det som inverters beundran klubben aldrig skulle ta upp och kräva yttrandefrihet för. Ex1

”Däremot skrivs inte ett ord om hur den svenska staten med myndigheter och polisen som verktyg försöker tysta en angelägen debatt om den svenska asylprocessen i allmänhet och de svenska migrationsdomstolarnas tendentiösa tummande på lagar och regler i synnerhet. Vi talar förstås om Datainspektionens förföljelse, hotelser och nu senast också polisanmälan av MigiLeaks. Inte heller får det allmänna motarbetandet av oss på Avpixlat och vår för etablissemanget obekväma opinionsbildning någon uppmärksamhet på denna pressfrihetens högtidliga dag.

Att det hålls tyst om detta på pressfrihetsdagen har sin förklaring i att det handlar om en diskussion där den stora mediakartellen har lierat sig med den politiska makten och gemensamt undertrycker det skrivna ordets möjlighet att nå ut. Att samma medier som har en så hög svansföring beträffande pressfriheten i Eritrea och Etiopien aktivt deltar i att undertrycka pressfriheten på hemmaplan, för detta agerande finns inget annat ord än hyckleri.”

Så det är bara att konstatera att Sverige som jag växte upp i med bilden av ett rättskaffens land har ruttnat i från toppen och fortsätter att ruttna neråt. Med våra korrupta politikers/journalisters hjälp.

Varjager

3 Responses to Reflektion när det gäller ”Svensk Media” och yttrandefrihet.

  1. Olli Rein skriver:

    Ett kvalitetsinlägg om rötan inom journalistiken och politiken Varjager. Allt du skriver är rätt, och pekar på en rättsröta av värsta sorten, inom mainstreamjournalismen.

  2. bobbenswe skriver:

    En kortfattad analys: De politiskt inkorrekta skribenterna har oftare rätt när det gäller rent faktabaserade påståenden. Man tvingas inte kompromissa med sin heder eftersom man inte har något att förlora när man jobbar för tryckfriheten och yttrandefriheten.

    De skribenter som främst hamnar i denna intressanta grupp är minst lika bra journalister som den samlade jounalistkåren sammanräknat.
    Som läsare av kommentarer på våra nätfora anser jag inte att Avpixlat utgör någon ”hatsajt”. Tvärtom, inläggen är oftast balanserade och väl anpassade till ämnets innehåll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: