Kommunister och miljöpartister=Journalister

Miljöpartiet är klart populärast bland landets journalister. Hela 41 procent tycker att MP är bästa parti, enligt en ny undersökning.

MP har lyckats fånga upp medelklassen i storstäderna, förklarar en medieexpert.

Sedan de här undersökningarna från JMG vid Göteborgs universitet inleddes 1989 har inget parti haft så stark backning, rapporterar Rapport i Sveriges Television.

Sedan förra mätningen, 2005, har journalisternas stöd för MP ökat med 19 procentenheter.

Jämfört med befolkningen i övrigt är även Vänsterpartiet klart överrepresenterat, med 15 procent av journalisterna bakom sig. Tvärtom gäller för Socialdemokraterna och Moderaterna som bara lockar 14 procent vardera.

TT: Varför ser det ut så här?

– Att vara journalist är lite grand av att ha underdogens perspektiv. I alla fall är det så journalisterna förstår sig själva, svarar Stig-Björn Ljunggren, statsvetare och S-märkt idédebattör med en bok om mediers makt i bagaget.

Att journalistiken påverkas tycker han är givet. Men inte på så sätt att journalister skulle driva partilinjer i sin rapportering (Säkert….Inte skulle journalister följa sina favorit partiers uppmaningar i sitt arbete inte.), utan mer som ett orsakssamband mot bakgrund av journalisters samhällssyn.

– Att de kastar sig över S och M ligger då i sakens natur. De gör inte motsvarande grävjobb på MP och V.

Störst andel journalister med MP-sympatier finns hos Sveriges Radio, 54 procent, och Sveriges Television, 52 procent.

Så finns det folk som undrar varför massinvandringen är så populär bland media…

Varjager

4 Responses to Kommunister och miljöpartister=Journalister

 1. Tarzan skriver:

  Skillnaden mellan en miljöflummare och en kommunist är hårfin

 2. Maria SVENSSON skriver:

  Jag, Maria SVENSSON från Lappland, frågar:

  Är ni som dokumenterat detta klippet?
  http://www.fido7.net/cgi-bin/forumm.fpl?user=uci&num=81573

  Maria SVENSSON frågar angående rörelsen Ultima enade National Socialistiska solidariteter över hela världen, anhängarna i Haparanda

 3. skånskan skriver:

  det är ju livsfarligt med en journalistkår som så enögt stirrar åt vänster, kommunistälskare och SD-hatare som de är, har de lyckats att krossa Jimmy Åkesson nu, genom sina fullständigt rabiata förföljelser och påhopp, sten och tårtkastningar, som ALDRIG skulle ha accepterats om det gällt en svettig vänsterpartist och trädkramare, vilken demokrati de lyckats att skapa, var det verkligen meningen med det ”fria ordet”, som tydligen endast gäller vissa i samhället? 15% av befolkningen kallas lågutbildade idioter, men det stämmer inte alls med verkligheten, som journalistkåren inte känner särskilt väl, De sitter i sina elfenbenstorn(stora insatsvåningar) på Södermalm, frotterar sig med varandra, och anser att folk som är ”bättre bemedlade” skall flytta ut till Rinkeby och andra högt idealiserade ställen med invandrarbefolkning, medan de själva bor kvar i stadens snobbdel för kulturfolk, dit de räknar sig, naturligtvis, skam går på torra land!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: