En man som blivit yxhuggen av romer som Maciej Zaremba försöker få till oskyldiga är nu hittad ihjälskjuten.

Enligt Maciej Zaremba är det enbart rasism mot romer som ligger bakom denna konflikt. Mannen som blev utsatt för mordförsöket Esa Rano är nu hittad i sitt hem skjuten i huvudet. Nu väntar vi med spänning på Maciej Zaremba nya vinkel på detta mord. Samtidigt så i dagens rapporter är all etnisk kultur på de som dömts för överfallen bort tagen. Men det är ju Romernas år, så de kanske får frikort av media som vanligt?

”I onsdags anmälde Tuhkanen sin klient försvunnen. Samma dag, på kvällen svängde advokaten förbi Ranos bostad.

– Jag hittade Esa Rano i huset och tillkallade polis direkt. Jag vill inte tala om den här saken utan kan bara bekräfta att han är död, sade Marko Tuhkanen för en dryg vecka sedan.

Esa Rano, 51, blev känd i länet efter att, mirakulöst, ha överlevde ett yxöverfall i Vojakkala i maj 2008.  Åklagarna kunde konstatera att han blev slagen med sex hugg i huvudet.

– Jag frös och tänkte att nu mister jag livet, sade Esa Rano under rättegången som ägde rum i Luleå tingsrätt i november samma år.”

Familjen som är inblandad i detta bråk med Esa Rano är Grönfors. De har fått ge sin version i varenda media de sista åren där de fått spy ut sitt hat mot samhället och anklagat alla för rasism. Deras brottsliga förflutna är aldrig på tapeten. Lite bakgrund om Familjen Grönfors.

”1976 tar Yrjö Grönfors i Finland sin familj och åker till Sverige för att undslippa ett straff, rättspsykiatrisk vård efter ett våldsbrott. Han flyttar runt med familjen och kommer till Älvsbyn, men det blir mycket bråk och problem, vilket blivit på alla ställen de bott, därför vill kommunen bli av med dem. Kommunen köpte ett hus till dem i Vojakkala 1986, de fick troligen flyttpengar också.

Nu fanns där en granne, som var präst och när han var ute och klippte gräsmattan, kastade familjen Grönfors sten på honom, han anmälde till polisen, som kom och lugnade ned det hela. När polisen åkt gick två söner och misshandlade prästen mycket svårt som hämnd för anmälan.

Familjen Grönfors är zigenare från Finland, fadern är folkpensionär, tre söner är sjukpensionärer för psykiska problem och två döttrar är vårdare för sönerna som de har lön för.
Alla i familjen finns i brottsregistret sammanlagt 38 punkter. Det har förekommit skottlossning från familjens bostad, en bybo blev skottskadad, något vapen har aldrig hittats, stenkastning har varit vanligt, fönsterrutor har blivit pangade och de har vrålat nedsättande omdömen mot personer ex. h…a till kvinnor som passerat. En person som vittnade mot familjen blev senare knivhuggen i ryggen.

Prästen ansåg sig tvungen flytta, vad också 6-7 andra familjer gjort. Prästen hyrde ut villan till en finländare Esa, med brokigt förflutet. Esa hade dålig relation till familjen Grönfors, när Esas bostad blev beskjuten flyttade han, det var också hot mot hans dotter 7 år att de skulle våldta henne och de kastade sten på henne, när hon gick till skolan.

Efter Esa hade flyttat från villan, åker han dit för att hämta några bildäck som blivit kvar och även se till huset. När han finns vid bilen blir han attackerad bakifrån av en av sönerna som hugger honom i skallen ett flertal gånger med en yxa. Hela familjen Grönfors flyr mycket snabbt platsen i två bilar, efter dådet och åker iväg i hög fart. Grannar kommer till platsen och de beställer ambulans och Esa förs med helikopter till universitetssjukhuset i Umeå.
Esa fick omfattande skador, ena ögat måste bortopereras, käkbenet och kindbenet blev sönderslaget, sedan fick han bestående huvudskador, alltså men för livet.

Hovrätten bedömde det som planerat mordförsök av familjen, där gärningsmannen är en av sönerna Allan. När Esa kommer till platsen ställer han kameran på biltaket och sätter på filmning. Den här filmen visar att fadern Yrjö och en av sönerna Demitri slänger sten och annars stör Esa, för att ge möjlighet för Allan att smyga sig på Esa med yxan, de visste Esa brukade vara beväpnad och de ville inte ta några risker. Den tredje sonen Feijra går inte att bevisa han var inblandad, men det troliga är hela familjen var inblandad.
Hovrätten dömer Allan till 8 år för mordförsök, han erkänner också han höll i yxan, fadern Yrjö och Dimetri till 6 år för medhjälp och planering, det finns bevis fadern planerade ett övergrepp mot Esa. Döttrarna Hilkka och Anneli till 8 månader för skyddande av brottsling, de försökte skaffa falska alibin och nekade all inblandning från familjen i början.

Efter tingsrättens dom överklagades fallet till Hovrätten, som ändrade domen för Feijra till frikännande, därför det fanns inte klara bevis han deltog. Det här medförde han fick skadestånd 180 000 för tid han suttit inne 6 mån.
Hovrättens dom blev överklagad till Högsta Domstolen som avslogs, sedan har överklagan gjorts till Europadomstolen för att försöka fria fadern Yrjö och Demitri, ett stort skadestånd som lockar.”

Men inget av detta nämns i artiklarna.

Varjager

Annonser

5 Responses to En man som blivit yxhuggen av romer som Maciej Zaremba försöker få till oskyldiga är nu hittad ihjälskjuten.

 1. Tarzan skriver:

  Sverige måste vara det enda landet i världen där en familj som Grönforsarna kan ha så otroligt många rättigheter.
  Dom kan ha kostat samhället en kvarts miljarde eller mer.

 2. Jern&Betong skriver:

  1950 fanns det 500 zigenare i Sverige. Nu sägs de vara 50 000.
  Om Sverige drar in alla bidrag till zigenare så sticker de inom ett par månader.
  Av de jag känner till är zigenare det sämsta folket på jorden.
  IQ för zigenare i Bosnien ligger på 70 och efter vad jag hört i centraleuropa lär det bero på att de har sex kors och tvärs i familjen.Far med dotter, mor med son osv.

  • Bengt Lundström skriver:

   Exakt så, Jern & Betong! Och detsamma kan gälla alla andra kriminella parasiter Sverige släppt in oavsett etnisk tillhörighet.

  • Göran skriver:

   Att ha sex på kors och tvärs i släkten är de inte ensamma om.
   På bloggen Politiskt Inkkorekt, numera nerlagd, fanns en artikel tagen ur den danska polisens facktidingn, som utförligt beskriver samma sak när det gäller en annan av Sveriges stora minoriteter.

   Sverige har blivit som en magnet på konstigt folk som inte klarar av att leva ett vanligt anständigt liv med ett arbete. Här kan de leva sina liv i sus och dus utan att arbeta, få bidrag och fortsätta med sina perversa sexliv.
   Konsekvenserna av detta är glasklart tydliga i de förorter, där inga svenskar vill vara, leva eller bo.

 3. Bo Olsson skriver:

  Kan det vara samma Grönforsare som bodde i Köping islutet av 70-talet? Där användes en yxa i ett slagsmå vid OK macken, jag tror att det var en uppgörelse innom släkten Grönfors. En son i familjen tvingade en grabb i från Kolsva att skjutsa honom i sin bil genom att hota och sticka honom med en kniv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: