Bengt Westerberg ger effekt i allt han gör. Fråga Röda Korset som tappat 72000 medlemmar.

Tack vara Westerberg affärerna har Röda Korset tappat 72 tusen medlemmar. De är nu tvungna att sparka 70 anställda. Jag undrar nu var är intervjun av Bengt Bästerberg där hanförklarar sin syn på saken? Dessutom har Röda Korset 30 tusen frivilliga arbetare som de inte behöver sparka.

”72 000 medlemmar har lämnat Röda Korset på två år.

Nu planerar organisationen att sparka 70 anställda.

Röda Korset har de senaste åren drabbats av flera skandaler – något som skadat förtroendet. Förra året lämnade 28 000 medlemmar organisationen, året innan försvann 44 000.
– Vi ska jobba med att effektivisera och spara pengar, det här är ett led i detta, säger generalsekreteraren Ulrika Årehed Kågström, som lagt fram förslaget till styrelsen som fattar det formella beslutet nästa fredag.

Årehed Kågström säger att organisationen nu jobbar med att bygga upp förtroendet efter skandalerna.
De anställda som troligtvis kommer att få gå jobbar inom centralorganisationen och de runt 1 100 lokalföreningarna ska inte påverkas.
– Vi har 30 000 frivilligarbetare som gör ett jättebra jobb, vi behöver inte ha centralt anställda i samma utsträckning längre, säger Ulrika Årehed Kågström.
Tolv av organisationens 16 regionkontor ska också läggas ner, men inte heller det ska drabba de lokala verksamheterna, enligt Årehed Kågström.

I juni 2009 häktades kommunikationschefen Johan af Donner och det avslöjades så småningom att han blåst Röda Korset och Cancerfonden på nästan åtta miljoner kronor.
Han dömdes i tingsrätten för grovt bedrägeri och grov trolöshet mot huvudman. I april förra året la hovrätten till också grovt mutbrott till domen och fastställde straffet på fem års fängelse.

I januari 2010 blossade en debatt om ordförande Bengt Westerbergs och generalsekreteraren Christer Zettergrens löner och hård kritik riktades mot männen.
Skandalerna drabbade Röda Korset hårt; många medlemmar lämnade organisationen och personal fick sägas upp. Hösten 2010 avgick Bengt Westerberg som en konsekvens av det.”

Jag personlig har slutat stoppa pengar i Röda Korset bössor. Dels på grund av skandalerna och en stor del för deras vilja att jag skall betala flygbiljetter hit för hela världen. Så att alla ”nysvenskar” skall kunna leva på mina skattepengar.

Varjager

7 Responses to Bengt Westerberg ger effekt i allt han gör. Fråga Röda Korset som tappat 72000 medlemmar.

 1. Blodsven skriver:

  Praktarslet Wetbästerberg har väl alltid saboterat allt han varit i närheten av. Det tragiska är att dessa skithögar alltid kommer undan både ansvar och straff. Blir inte en spänn från mig heller till dessa parasiter. Äcklen har levt gott på folks godhet tillräckligt länge. Heder däremot till alla hjältar som jobbat ideellt för den goda saken…

 2. Conlon skriver:

  En ny innebörd av begreppet ”Westerbergeffekten”…

 3. Tarzan skriver:

  Jag är helt säker Röda Korset är en skojarorganisation.

 4. per-tychos halvbror skriver:

  Slutade arbeta för Röda Korset när Westerberg kom in i styrelsen och då hade jag ändå varit aktiv i nästan 20 år. Numera rekommenderar jag Frälsningsarméns sociala arbete. Där har man låga löner och inga fantasiarvoden!

  • Göran skriver:

   Jag tror närmast RK:s omhuldande av flyktingar, vilket är väl kopplat till B. Westbergs inställning, är den främsta anledningen till att medlemmarna flyr. Folk har fått nog. Åtminstone är det så för mig.

   Jag offrar aldrig en krona på ett medlemskap som i längden sparkar mig i baken.

   Det är likadant när det gäller Svenska Kyrkan. Den har jag för länge sedan lämnat, av just den orsaken, och det borde fler ta efter.

 5. […] som 2010 på SvD om Humanisternas förakt mot islam. Bengt Westerberg, som samtidigt lämnade ett sargat Röda Korset efter skarp kritik med orden ”Jag blir 68 år nästa år och vill nu få lite mer tid för […]

 6. Jonas Willmer skriver:

  Ett uppfriskande perspektiv på välgörenhet.

  ”Vi reagerar med avsky mot att någon skulle tjäna mycket pengar på att hjälpa andra. Intressant nog reagerar vi inte alls med avsky på att andra tjänar enorma pengar på att inte hjälpa andra.”

  Tragiskt att Röda korset förlorat över 70,000 medlemmar på grund av att de vill ersätta en kompetent person på ett någorlunda vettigt sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: