Från Fria TT:Invandrarförening vandaliserade skidanläggning

Polisen i Värmland har inlett en utredning efter att en grupp ungdomar från Göteborg besökt Hovfjällets skidanläggning norr om Torsby.

Enligt en polisanmälan har ungdomarna, som tillhör föreningen Pantrarna, vandaliserat och gjort inbrott på anläggningen. Och nu lägger stadsdelsnämnden samarbetet med Pantrarna på is. Att rusta upp förorten och minska ungdomsvåld och kriminalitet, det är föreningen Pantrarnas mål. Västnytt träffade några av dem förra året och då beskrev de att de vill ge ungdomar i stadsdelen Biskopsgården en meningsfull fritid. På Pantrarnas blogg har de skrivit att ungdomarna på skidlägret tagit ansvar och att ledarna gjort ett bra jobb.

Men polisen har en annan bild av lägret. Enligt en polisanmälan ska ungdomarna ha krossat fönster, brutit av sängben och tagit sönder element i fyra stugor, men också brutit sig in på anläggningen och stulit sprit, öl och cider. Det har varit stökigt men till största delen gick skidresan jättebra. Ungdomarna har varit glada men det var några stycken som saboterade, säger Murat Solmaz, ordförande i Pantrarna. Också under hemresan till Göteborg blev det problem. Enligt bussbolaget bråkade ungdomarna såpass mycket att chauffören fick stanna bussen och ringa polisen.

Pantrarna är nu skyldiga bussbolaget mellan åtta- och tiotusen kronor för städning och reparation av bussen, men de pengarna har man inte. Skidresan betalades till större delen av stadsdelsförvaltningen Västra Hisingen och donationer som föreningen samlat in. 23 000 kronor fick Pantrarna från stadsdelsförvaltningen. Förvaltningen fattade beslut om att bidra med pengar för att ungdomarna skulle få åka på skidresa. Det är givetvis väldigt tråkigt för alla inblandade när det spårar ur på det här sättet. Det är ju skattebetalarnas pengar och det är viktigt att de går till rätt ändamål.

Samtidigt måste man ju lita på att ungdomarna klarar av att hantera situationen, säger Birgitta Simonsson (M), vice ordförande i Stadsdelsnämnden Västra Hisingen. Det handlar om att man som boende i förorten bär med sig en allmän frustration mot samhället och man väljer att uttrycka sig på olika sätt för att göra sig hörd. Givetvis är det jättedåligt men det visar på behovet av satsningar på ungdomar i förorterna, säger Murat Solmaz. Stadsdelsnämnden Västra Hisingen har nu bestämt att den dialoggrupp man skapat tillsammans med Pantrarna läggs på is.

SVT

Pantrarna

Pantrarna sammarbetar med Rättvisepartiet Socialisterna

6 Responses to Från Fria TT:Invandrarförening vandaliserade skidanläggning

 1. Göran skriver:

  Det är givetvis väldigt tråkigt för alla inblandade när det spårar ur på det här viset. Ett i det här sammanhanget, väldigt enfaldigt uttryck. I händelser av den här typen, med det här klientelet inblandat, är urspårning mer regel än undantag.

  Bussbolaget får sannolikt stå där med både obetald räkng och tillika lång näsa. Och nobbar man de här typerna sina tjänster, ja, då kommer DO med skadeståndskrav av storleksordningen mellan 50- och 100 000 kronor.

  Så fungerar det dagliga livet i dårhuset Sverige med den otrevliga mångkulturen rätt inpå knutarna.

 2. Tarzan skriver:

  Kommer ni ihåg värstingresorna 1989 – detta är bara en ny variant politikerna lär sig aldrig.
  ” lalla och dalta med slöddret för då blir dom snälla ”

 3. Blodsven skriver:

  Alla fungerande hjärnor vet hur detta problem uppstått. Att få våra PK-arslen att erkänna det är lika hopplöst som att få koranrunkarna att äta fläskpannkaka…

 4. Olli Rein skriver:

  Den enda resa jag kan tänka mig att ställa upp med något till, är deras permanenta hemresa till MENA.

  • Göran skriver:

   Inte ens deras hemresa kan jag ställa upp med bidrag till. Deras väl och ve är icke mitt problem. De får ta sig hem på precis samma sätt de tog sig hit. Vägrar de, finns utmärkta medel att ta till. Detta skall inte behöva kosta oss en enda krona.

   • Janne skriver:

    Helt rätt Göran -även om jag naturligtvis också förstår Olli Rein:s inlägg hur han tänker.
    Det finns tuentals exempel där hemvändande asylturister har kostat oss skattebetalare 100.000-tals kronor och mer.
    Specialchartrade jetplan, en handfull poliser ombord, läkarteam för att säkerställa turistens hälsa… socialarbetare, psykiater, advokater, specialbeställd föda och dryck mm. mm.
    Räkningar som kan kosta allt från 100 papp till en million!
    Och inte allt för sällan tvingas hela operationen ställas in p.g.a. att oansvariga journalister lagt sina arvikaplogar till näsor i blöt!
    Men fakturorna skall naturligtvis ändå betalas.
    Alla får gå hem i oförättat ärende och invänta nästa överklagan och nya beslut och så upprepas hela den kostsamma manövern igen.
    Och det är inte alls ovanligt med 6-7 överklaganden, även fler, bara för en enda asylturist.

    Ett kit innehållande ett par bättre begagnade och ingångna gåvänliga flip flop skor från -det snart konkursmässiga- röda korsets loppis, en wasabröds smörgås med skinka och en vägledare från kommunen som går ut på trappan och pekar ut riktningen till mekka åt vandrarna, det skulle jag ändå med glädje i hjärtat -och på frivillig väg- kunna bidra lite till.
    MVH
    Janne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: