EU och den politiska eliten i ett nötskal.

På DN.se har de en ledar sida som jag vill saxa en rad ur. Läs den och begrunda. Rädda Rättvisan???

”En reform har genomförts som innebär att en ny statlig myndighet ska stå i spetsen för det ungerska domstolsväsendet. Ordföranden utses av parlamentet och får rätt att utnämna och förflytta enskilda domare och bestämma i vilka slags mål de får döma. Det innebär att de ungerska domstolarna politiseras på ett sätt som strider mot rättsstatens allra mest grundläggande principer.

Ska inte Ungern få bestämma en sådan fråga på egen hand? Nej, demokratin kan aldrig avgränsas nationellt. Alla länder som inskränker dess fundament förtjänar och måste räkna med att utsättas för kritik.

Dessutom har Ungern valt att gå med i EU. Landet ingår i en europeisk gemenskap som bygger på gemensamma demokratiska värderingar där medlemsstaternas beslut påverkar andra.(Samma demokratiska värdringar som fryste ute Österrike för att de valde ett parti in i riksdagen som EU inte gillade, Samma EU som inte tillät Le Pen att ställa upp i valet utan införde en ny lag för att hindra honom, samma EU som vill att Wilders skall dömas för hets mot Islam. Samma EU som tillåter en religionskritiker att dömas för att kritisera Islam.)

Det gäller inte minst frågor om brott och straff. Sedan drygt tio år har brottsbekämpningen i EU-länderna kopplats ihop alltmer, vilket innebär ett nödvändigt men samtidigt stort och känsligt steg.”

På ett sätt ger jag Ledar sidan rätt i DN. Det är känsligt, för EU vill ta bort våra rättigheter och hindra det fria ordet.

Varjager

One Response to EU och den politiska eliten i ett nötskal.

  1. Blodsven skriver:

    Därför är EU ett fascistprojekt av värsta sort. De maktgalna förtryckarnas gigantiska sammanslutning som majoriteten köpte helt okritiskt, utan att begripa att det kör oss rakt ner i helvetet….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: