Hur brottslingar blir snövita änglar i dagens media PK-media.

Ardiwan Samir, 15 blev nedskjuten i Malmö. Media har skrivit spalt meter om denna ”oskyldiga pojk” som hade blivit registrerad för sex anmälningar hos Polisen. Det gällde narkotikabrott, våld mot tjänsteman, misshandel och flera fall där han hotat människor men han har inte blivit åtalat för brotten eftersom han inte var straffmyndig. Men i dagens Sydsvenskan skruvas tårkanalerna på igen. Återigen försöker PK media och familjen ge en annan bild av den döde.

”Ardiwan Samir, 15, jobbade på Burger King efter skolan och på helger. Nu har sista lönen kommit – som får betala hans egen begravning.Mordet på Ardiwan Samir är ett av nio mordfall i Malmö sedan maj 2011.”

Redan här sätter Sydsvenskan in den stora snyft vinklingen. De utlämnar helt och hållet offrets bakgrund. Utan de vill ge sken av att detta var en duktig 15 åring som skuttade glatt till jobbet varje weekend.

”– Jag hade tänkt låta göra en guldkedja med hans bild, men det går inte nu, säger hans mamma Ranin.

Socialtjänsten betalar begravningen,(Vi skattebetalare med andra ord) men försöker få in så mycket pengar som möjligt från dödsboet. Därför blir det inget minne för Ranin Yousif att bära om halsen.

Kvar har hon ett diplom från arbetsgivaren, där det intygas hur arbetsam Ardiwan var. ”

Vissa mig en enda arbetsgivare som i dagens Sverige skulle våga skriva något annat. PK media skulle ha slitet dem i stycken.

”Ranin Yousif(mamma) dömer ut flera av teorierna:

– Om han var kriminell – varför jobbade han då på Burger King för 69 kronor i timmen? Och han var bara 15 år, det finns inget som han kan ha gjort som inte hade gått att lösa genom att prata. ”

Ja du varför var han anmäld 6 gånger till Polisen för olika brott? Kan inte du som mor förklara det för oss? Som sagt ett rent snyft alster som syftar till att tvätta en brottsling till snövit. Ingen har frågat 15 åringens offer vad de kände när de blev misshandlade av honom…

Varjager

5 Responses to Hur brottslingar blir snövita änglar i dagens media PK-media.

 1. Tarzan skriver:

  Om man är 15 år och blatte och kriminell så har man redan då skapat sig fiender. Små kriminella löser problem med våld eller hot om våld. Jag skulle inte bli förvånad om ifall det är så enkelt som att han har varit på någon annans brud ….

 2. Johannes Henriksson skriver:

  Hmm. Jaha. Så poängen i inlägget är vad? Att det är okej att skjuta ihjäl vissa personer?
  Var nu så vänlig att förklara detta utan att förfalla till svärord och elakheter. Jag är helt ärligt intresserad av att veta hur viktig det här dödsoffrets bakgrund är i sammanhanget.

 3. Magnus Svenson skriver:

  Hej. Jag tycker det låter som om det är dina fördomar som färgar synpunkterna på skånskans artikel. Dom säger ju inte att han var fin eller ful, liksom. Stackars dej.

 4. varjager skriver:

  I vilken del av artikel läser du om hans bakgrund i Sydsvenskan?
  Är hans bakgrund då med 6 polisanmälningar något som är relevant. Ja det är det då han redan vid 15 års ålder är belastad med rätt så grova brott. Stackars dig Magnus Svenson som inte ser skogen för träden.

 5. kvasthilda skriver:

  Uppenbart är att hela denna familj lever på socialbidrag, eftersom föräldrarna inte kunnat betala sin sons begravning. Föräldrarna är inte särskilt gamla, och åtminstone modern har lyckats lära sig någorlunda förståelig svenska efter tolv år i Sverige, (fadern behöver fortfarande tolk), så sanningen är troligen att inte bara begravningen betalas av oss skattebetalare, utan hela familjens uppehälle på livstid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: