Barn som får gå på krogen? Nu måste väl även den sista idioten inse att det är inga barn.

Från Östran.

De här ungdomarna som oftast kommer från svåra förhållanden har som alla ungdomar i 15-17årsåldern behov av stöd. Hur hanterar ni ”föräldraansvaret”?

Madeleine: När en ungdom kommer till oss får han* två kontaktpersoner på boendet, en god man och en socialsekreterare. Alla följer honom hela vägen.

Ola: På boendena har vi personal dygnet runt. Det finns alltid vuxna runt omkring dem. Den gode mannen driver ungdomens frågor ger råd och stöd.

Vad är det för regler som gäller för ungdomarna?

Madeleine: På Villa Ossian är det familjärt. Vi har samma regler som andra tonårsbarn har hemma. De ska delta i aktiviteter, sköta sitt rum, tvätta, diska och visa respekt. Vi tillåter inga övernattningar men de får ha kompisar på besök.

Ola: Hos oss sköter de sin ekonomi själva och lagar mat själva. De får gå ut och ta en öl på krogen men inte dricka på boendet. Tidigare tillät vi övernattningar men nu har vi tagit bort det. Det blev bökigt.”

I Sverige är det enligt lag förbjudet för barn under 18 år att dricka öl. Här sitter det folk anställda som skall ta hand om barn och öppet erkänner att de får gå ut på krogen och ta en öl eller 2. Sedan kan man fråga sig om bökigt innebär pga av våldtäkterna som har skett på dessa ”barnhus”? Det är ingen som tror på lögnerna längre om ensam komna barn….

Varjager

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: