Döden i vårdköerna finansierar gratis vård för ”papperslösa” i Sörmland

Det finns en hel armé av högröstade organisationer som kräver ”subventionerad” (i praktiken gratis) vård för illegala invandrare, sk. ”papperslösa”.
Det misskötta och korrupta Landsting Sörmland tillhör pionjärerna på området.
De införde gratis vård för illegala invandrare den 1 jan. 2012 (SN). Innan dess infördes subventionerad könsstympning av barn.

Det råder en förödande politiskt konsessus i landstingsledningen om att detta är en politiskt korrekt prioritering.
Björn Blid (S) är tyvärr inte ensam om sin absurda inställning.

Moderaterna vill gå ännu längre än den politiska majoriteten

-fripassagerarna behöver inte ens bo i Sörmland för att få fri sjukvård..
”Det faller på sin egen orimlighet att en person som står under hot om utvisning skulle tvingas ange sin bostadsadress till myndigheterna”, skriver Magnus Leivik på Moderaternas hemsida.

Folkpartiet vill också erbjuda gratis vård åt illegala invandrare.

Endast Sverigedemokraterna har en avvikande uppfattning.

Men den politiskt korrekta ”Berlinmuren” har nu fått en liten, men hoppingivande spricka.

När ordföranden Åsa Kullgren (S) nyligen vädjade till närvarande landstingspolitiker att skriva på en lista (som skulle skickas till Regeringen) med krav på att vård till papperslösa skulle legaliseras, var det för en gångs skull inte bara SD som protesterade.
Landstinget bedriver således illegal vård av ”papperslösa” som de vill legalisera i efterhand.

Sverigedemokraten Bertil Malmberg fick oväntat stöd av Eva Callhammar (Fp), som tyckte att det inte var rimligt att illegala invandrare skulle få gräddfiler till vården.
Hon ville prioritera dem som fått uppehållstillstånd i Sverige.

Hon vill dock inte sträcka sig så långt som att prioritera vård för svenska skattebetalare i Sörmland.

SD är fortfarande ensamma om att prioritera länets medborgare.

Se Eva Callhammars tal på YouTube.

Landsting Sörmland leds sedan 2006 av trojkan S-Fp-Mp.

Åsa Kullgren (S), Thomas af Bjur (Fp),Ylva G Karlsson (Mp),

Mp:s stöd har köpts med ett överavlönat låtsasjobb för Ylva G Karlsson som ”Miljölandstingsråd” .
Befattningen utnyttjas flitigt för att driva egna agendor (ekuriren).

Men det är inte Landstinget, utan statliga Länstyrelsen, som ansvarar för miljöfrågorna i länet.

Rubriken till inlägget har en verklighetsbakgrund.
Landstinget kan inte bedriva adekvat vård med rimliga väntetider pga bristen på utbildade specialistläkare.
På akutmottagningarna finns heller inga utbildade läkare, bara underläkare under utbildning.(SVT).
De sjuka har blivit försökskaniner istället för patienter.
De sjuka gör klokast i att skriva sitt testamente innan de lägger sig på operationsbordet.

Pengarna räcker ändå inte till:
Högkostnadsskyddet ska höjas från 900 till 1100kr (Folket)
Folktandvården höjer priserna med 3,3% (SN).
Höjningarna drabbar dock inte det ”papperslösa frälset” som betalar symboliska 50kr, oavsett hur mycket behandligen kostar.

Landstinget i Sörmland är dock inte ensamt om att prioritera fel (Exempel)..

Relaterat:

12 Responses to Döden i vårdköerna finansierar gratis vård för ”papperslösa” i Sörmland

 1. Tarzan skriver:

  Vad som står i artikeln är inte den största faran utan det är alla Svennar som inte bryr sig. Grekerna brydde sig inte mycket – men sen gick det snabbt och nu är landet i mental och ekonomisk konkurs. Dum Svenne kommer att reagera först den dagen han inte har pengar till att köpa stark öl.

 2. Göran skriver:

  Det är klart någon måste betala kalaset, dvs vården till de papperslösa som trots avvisningsbeslut bestämt sig för att vara kvar och bryta mot svensk lag för tvinga sig in i de svenska välfärdsystemen.

  Det här tramset börjar t.o.m. anses som fint av vissa. Och flera enfaldiga politikern ställer upp på det här.

  Men, vid närmare eftertanke, är egentligen inte det här alls så konstigt. Då flera av dem rekryteras ur grupper, där man inte ens förmår att hålla reda på sin egen ekonomi.
  I detta mygel med resor och kontokrt finns flera högt uppsatta politiker väl involverade. Där finns t.o.m. en före detta statsministerkandidater.

  Att utnyttja skattetyngde Svesson har tyvärr blivit till en ohederlig sport inom politiken.

  Nu vill samma politiker pracka på skattebetalarna ytterligare en betungande och helt onödig utgift.

 3. Jern&Betong skriver:

  Callhammar säger att det är fler som tycker som hon men inte vågar säga det. Det är också min erfarenhet. Jag tar ofta upp invandringen med folk jag träffar och nästan alla håller med mig. Tidigare kunde de kasta skygga blickar om kring sig, slå ner blicken och verka generade eller rädda men sedan SD kom in i riksdagen vågar folk tala. Det är som om demokraturen håller på att förlora sin makt.

  En business som invandrarna sysslar med är att köpa in sina kroniskt sjuka till Sverige. För ca 300 000 kronor köper man ett fejkat äktenskap och den sjuke kostar sedan Sverige 30-40 miljoner fram till sin död.
  Eller också köper de fejkade föräldrar till ett handikappat barn och ett sådant kan lätt kosta 100 miljoner under sin livstid. Via ett sådant barn kan en hel familj livnära sig genom ett assistansbolag.

  Det ser mörkt ut för oss men jag tror att denna ohejdade invandring kommer att stramas åt ganska rejält nästa år. Med den kommande krisen kommer vi helt enkelt inte att ha råd längre. T.o.m nomenklaturan kommer att få känna av neddragningar.

 4. xmaverickx skriver:

  Modigt av henne, man kunde höra på hennes röst att hon var om inte rädd, så i alla fall orolig, för att kanske t.o.m bli (mentalt) lynchad.
  “Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd.”
  Tove Jansson

 5. […] Sörmland oroas av att deras skumraskaffärer avslöjats på en “högerextrem” blogg, se tidigare inlägg. Majoritetsledaren Åsa Kullgren (S) beklagar sig idag i P4 Sörmland och försöker med hot […]

 6. […] Döden i vårdköerna finansierar gratis vård för “papperslösa” i Sörmland […]

 7. […] Döden i vårdköerna finansierar gratis vård för “papperslösa” i Sörmland Mer om hoten mot […]

 8. […] Relaterat: SD tar strid mot korrupt 7klöver i Sörmlands Landsting Landstinget i Sörmland anser sig vara påhoppade av “högerextrema” bloggar Döden i vårdköerna finansierar gratis vård för “papperslösa” i Sörmland […]

 9. […] I Sverige kan illegala flyktingar, dom som av någon outgrundlig anledning kallas ”papperslösa”, få gratis sjukhusvård. Detta kostar naturligtvis pengar, något som landstingen sällan har något överflöd av. Men politik handlar som bekant om att prioritera olika områden i samhället med hjälp av våra skattepengar, och det gör våra politiker nu genom att höja gränsen för frikort i vården från 900 till 1100 kr. Vidare så höjer man också gränsen för frikort på Apoteket från 1800 till 2200 kr. Detta drabbar naturligtvis mest dom som ofta är sjuka, t ex äldre och pensionärer. Alltså, kommer man från ett annat land och begår en kriminell handling så blir man belönad med gratis vård, bekostad av dom som bott, jobbat och betalat skatt hela sitt liv i Sverige. Man har även föreslagit att dom som uppehåller sig illegalt i Sverige ska få tillgång till skola och även kunna starta eget! Starta eget? Är det nåt jag missat, är det inte så att dom här personerna vistas olagligt i landet? Varför prioriterar man inte dom svenska ”Fattigpensionärerna” istället? Varför är personer som kommer hit och bryter mot svensk lag viktigare än våra egna gamla och sjuka? Läs mer här. […]

 10. […] I Sverige kan illegala flyktingar, dom som av någon outgrundlig anledning kallas ”papperslösa”, få gratis sjukhusvård. Detta kostar naturligtvis pengar, något som landstingen sällan har något överflöd av. Men politik handlar som bekant om att prioritera olika områden i samhället med hjälp av våra skattepengar, och det gör våra politiker nu genom att höja gränsen för frikort i vården från 900 till 1100 kr. Vidare så höjer man också gränsen för frikort på Apoteket från 1800 till 2200 kr. Detta drabbar naturligtvis mest dom som ofta är sjuka, t ex äldre och pensionärer. Alltså, kommer man från ett annat land och begår en kriminell handling så blir man belönad med gratis vård, bekostad av dom som bott, jobbat och betalat skatt hela sitt liv i Sverige. Man har även föreslagit att dom som uppehåller sig illegalt i Sverige ska få tillgång till skola och även kunna starta eget! Starta eget? Är det nåt jag missat, är det inte så att dom här personerna vistas olagligt i landet? Varför prioriterar man inte dom svenska ”Fattigpensionärerna” istället? Varför är personer som kommer hit och bryter mot svensk lag viktigare än våra egna gamla och sjuka? Läs mer här. […]

 11. […] Björkstrand är ingalunda inte ensam om sitt bittra öde. För döden i vårdköerna finansierar i praktiken den ansvarslösa […]

 12. […] bort som möjligt i förhoppningen att de ska hinna dö under den långa transporten till Uppsala.(Relaterat1 ), (Relaterat […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: