Ännu en förutsägbar ”forskningsrapport” om romer

I dag presenteras en rapport från Europarådet där en rad länder i Europa kritiseras för behandlingen av romer, däribland Sverige.

Sverige kritiseras bland annat för att diskriminera romer på bostadsmarknaden, för att ha utvisat romer till Kosovo och för att de utsätts för diskriminering på restauranger, simbassänger, hotell men också när det gäller att ta lån eller få försäkringar.

Plocka fram spypåsen och hör Tomas Hammarberg, Europarådets kommissionär för mänskliga rättigheter, som skrivit rapporten, och Maria Leissner som utredde romernas situation i Sverige. (Studio Ett).

Kommentar:
Ännu en ”forskningsrapport” med alltigenom förutsägbara resultat och påståenden.
Utgångspunkten är det vanliga.
Romer är alltid offer – aldrig förövare.
De har bara rättigheter – inga skyldigheter mot samhället de lever av.
De har inget eget ansvar för sina handlingar..

Vi firar det romska kulturåret med filmer och ögonvittnesskildringar från verkligheten.

//Elfyma+

4 Responses to Ännu en förutsägbar ”forskningsrapport” om romer

 1. Göran skriver:

  Visst har romerna det svårt, men frågan är varför.
  I en mindre etnisk minoritetsgrupp, där man konsekvent vägrar att lämna gruppen för ett arbete på de villkor som råder på platsen, kommer man heller aldrig att kunna integreras.

  Vad frågan egentligen borde handla om, är om de vill låta sig integreras eller inte.

  Att snörvla för DO och kvittera ut höga skadestånd, plus de bidrag de kan tillskansa sig på kommunernas socialkontor är naturligtvis ett mycket bekvämare sätt att leva livet på.

  Nej, hur man än vrider och vänder på saken, så finner man inte skulden för deras situation hos skattebetalarna. Den enda skuld de har i det här, är de saftiga räkningar de tvingas betala för våldsgästandet av ett samhälle man helst inte vill ha något med att göra, förutom bidragen förstås.

 2. Olli Rein skriver:

  Hej fyllemma, som vi teknister kallade Elfyma. Du har väl troligen hört det förut, och jag skriver det inte för att vara nedsättande, utan för att eventuellt locka fram ett leende hos dig.
  Den här Tomas Hammarberg har jag åtminstone skrivit en Blogg om och nämnt i många andra. Det här han nu har är väl en bra reträttplats, för dom som haft det bra hela livet. Han tillhör ju dom som ”jobbar” trots fyllda 65, men tillhör också dom som borde ha lämnat sin plats till någon som fyllt den med mer nyttigheter än han någonsin har kunnat göra och aldrig kommer att göra. Jag minns faktiskt inget som Tomas Hammarberg är känd för. En enkel fråga, gör du det?

  • elfyma+ skriver:

   Olli: Vi tycks båda tillhöra den utdöende minoriteten ”räknestickans vänner” som byggde Sverige.
   Hammarberg har däremot tillhört den tärande ”goda sidan” i hela sitt liv. Denne lyxlirare har inte bidragit med något av värde- bara skördat frukterna av andras arbete i likhet med romerna.

 3. Tarzan skriver:

  Jag uppmanar alla som läser här att klicka på
  ögonvittnesskildringar ( rött )
  i slutet av artikeln !!!
  Helt otroligt – läs kommentarerna också !!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: