Det nya Sverige och dess brandförsvar.

Brandförsvaret skall rikta in sig på att få in ”de nya svenskarna” för att minska sten kastandet på brandförsvaret. För det är som de säger själva vardagsmat för brandmännen. Det nya Sverige.

”Brandkåren vill nu locka fler personer med utländsk bakgrund till att bli brandmän.
Förhoppningen är att det ska överbrygga språkbarriärer och öka säkerheten vid släckningsarbeten, främst i en del av storstädernas förorter.

-Vid ett tillfälle kastade ungdomar sten på oss, säger Ilhan Demir, befäl på Södertörns Brandförsvar.
-Jag fick tag på en kille och talade med honom på hans eget språk.

-Vi är cirka 300 som jobbar med utryckningstjänst, varav 18 med utomnordisk bakgrund. De måste bli fler, säger Christer Flodfält, fackligt ombud inom Brandförsvaret.

Att brandmän attackeras med stenar och andra föremål har på senare år, till och från, blir vardagsmat. Men nu finns förhoppningen att en ökad mångfald kan bli en brygga mellan Räddningstjänst och stökiga ungdomsgäng.”

Här kommer en ide till våra politiker i detta land.

-Vad sägs om att ni tar i med hårdhandskarna i stället? Kastar någon sten på Polisen eller brandkåren, så skall personen gripas. Är han minderårig skall hans föräldrar ställas till svars. Är det samma person som grips flertal gånger skall de utvisas ur landet om den möjligheten finns. Kan lova er att det hade upphört väldigt snabbt det här syndromet.

Varjager

4 Responses to Det nya Sverige och dess brandförsvar.

 1. Tarzan skriver:

  Jag såg detta på teve och jag blev rosenrasande – man daltar inte med kulturberikar slödder när dom kastar sten på brandmän som är i färd med att släcka en brand.
  Brandmännen kan lösa detta själva genom att vända sig om och spruta på slöddret tills polisen kommer och tar dem ( och spöar upp dem )

 2. Göran skriver:

  Brandförsvar med nya svenskar, fungerar det bättre än det gamla?
  Det betackar jag mig verkligen för. Då får det hellre brinna.
  Man blir på dåligt humör bara av att se dem på gator och trog. Det är bara och inse att de inte har nån framtid här framtid här.
  I annat fall skulle inte svenskar börja flytta ut ur ett bostadsopmråde, samtidigt när de flyttar in. Det säger allt man behöver veta om deras förutsättningar i det nya landet.

 3. xbenedictx skriver:

  Om det börjar brinna hemma hos mig, när även brandmännen är berikare, inte ringer jag 112 , stor risk att de har bensin i slangarna, jag ringer till släkt och vänner för att få branden släckt.

 4. Lisa skriver:

  Dessa gnälliga kommentarer, usch!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: