SD: Så kan vi stoppa de kriminella gängen.

SD lägger fram ett förslag för att börja bekämpa de kriminella gängen. Men efter som det är SD tror jag att det kommer att förkastas direkt av 7 klövern. Spelar ingen roll hur sunt det är.

”De som hävdar att skriverierna om Malmö handlar om svartmålning och överdrifter gör det lite väl enkelt för sig. I polisens egna rapporter kan man läsa om att hela stadsdelar i staden är att betrakta som mer eller mindre laglösa, att droghandeln sker öppet och att de boende inte vågar eller vill anmäla brott till polisen. Den ansvarslösa politiken har skapat ett parallellsamhälle där ett helt annat rättssystem råder.

Sverigedemokraterna menar därför att Sverige, precis som andra länder, behöver införa särskild lagstiftning för att bekämpa den organiserade kriminaliteten. I dag presenterar partiet ett åtgärdsprogram för att bekämpa denna typ av kriminalitet.

Den viktigaste delen i åtgärdsprogrammet handlar om införandet av särskild lagstiftning, som vi väljer att kalla för Särskilda metoder mot organiserad kriminalitet. I USA finns en lagstiftning som går under beteckningen Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act (RICO). Det var med hjälp av denna lagstiftning som den dåvarande åklagaren i New York, Rudy Giuliani, lyckades få ledarna för de kriminella nätverken i staden fällda för att ha använt kriminella organisationer för att begå en lång rad olika brott.

Principen bakom RICO är att man gör det brottsligt inte bara att begå enskilda brott utan även att deltaga i ett mönster av organiserad kriminalitet. På detta sätt kan man skapa möjligheter att lagföra även ledarna för nätverken och inte bara de underhuggare som gör grovjobbet.
Det måste även bli lättare för samhället att beslagta egendom som förvärvats eller finansierats genom kriminell verksamhet. Personer dömda för organiserad kriminalitet som lever i palatsliknande hem, äger dyra klockor och kör lyxbilar ska få dessa beslagtagna såvida de inte kan ge en rimlig förklaring till hur de på laglig väg kunnat införskaffa dessa egendomar.”

Klockrena förslag som redan funkat i andra länder, men jag tror att det kommer att mynna ut i att 7 klövern kommer att hävda att den personlig integriteten kommer att bli lidande….

Varjager

8 Responses to SD: Så kan vi stoppa de kriminella gängen.

 1. Blodsven skriver:

  Det kommer sjuk-klövern aldrig att godkänna. Beslagta egendom som förvärvats på olagliga grunder, innebär ju att de flesta politiker skulle bli in i helvetes nervösa…

 2. Tarzan skriver:

  RICO lagstiftning skulle bita på brottsligheten i Malmö ihop med utvisning.
  Men vi måste få ha medborgargarden i hela Sverige för att hela landet ska gå under.

 3. fyrtiotalist skriver:

  Ett sätt att bekämpa den grova ekonomiska brottsligheten är att samhällsmedborgarna inte förförs att själva begå brottsliga gärningar.

 4. xbenedictx skriver:

  Tittade lite av filmen ”Ett tufft jobb” igår, med bla James Woods och Michael J Fox.
  En scen i tunnelbanan där några ligister med vapen försökte råna passagerna.
  Men när de alla till synes ofarliga och vänliga resandena drog upp sina revolvrar och pistoler, så fick de panik och försökte så fort som möjligt ta sig därifrån.
  Ett samhälle där alla är beväpnade är ett fredligt och artigt samhälle.
  ”Vill man ha fred, skall man rusta sig för krig.”

 5. Bengt Svensson skriver:

  Jag tycker att polisen hela tiden ska störa dom kriminella ..kolla bostäder o bilar ,inte en lugn stund ska dom ha ..10 år innnan man blir Svensk medborgare ..o utvisning om man begår brott ..men åxo en chans att komma in i samhället …lära sig svenska snabbt .jobb med tider att passa ..o självklart inte ta in fler som vi inte kan försörja …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: