Visst finns det jobb i Sverige ! Men bara för dem som vill (och kan).

Norrland förknippas med bister kyla, vintermörker, mygg, avfolkning och stor arbetslöshet.
Men nu har utvecklingen vänt och gruvnäringen har fått ett uppsving tack vare höga malmpriser.
Nya gruvor öppnas och gamla gruvor har blivit lönsammare än någonsin.

LKAB ska anställa 1200 personer de kommande tre åren. Nästan två om dagen. De erbjuder spännande karriärmöjligheter i 30 bolag i 14 länder! Och man kan välja mellan 200 olika befattningar.

Vi kommer att behöva en enorm bredd av kompetenser, så som olika typer av civilingenjörer, specialistbefattningar så väl som mekaniker, bergarbetare och elektriker, skriver LKAB.

Men det är något som inte stämmer !
LKAB söker ”en enorm bredd”, men vill ändå inte anställa sveriges största resurs -analfabeter med kvalificerad kamelskötarutbildning.

LKAB förstår inte sitt eget bästa och gör sig skyldiga till ”strukturell diskriminering”. Det är politiskt oacceptabelt.
När tar Annie Lööf (C) statsägda LKAB i örat ?

Om LKAB inte har några kameler så får de väl för f*n köpa in en flock så att det skapas nya politiskt korrekta låtsasjobb !

Kamelerna kan köpas i Sverige. Kamelskötare medföljer?
Kamelnäringen är framtidsbranschen som räddar våra pensioner, hävdar de som nu får sin hobbyverksamhet betald av staten (Läs mer).

Nysvensk framtidsbransch ? -Satir eller verklighet ?

Relaterat:
Import av analfabeter kan inte rädda våra pensioner

//Elfyma+

3 Responses to Visst finns det jobb i Sverige ! Men bara för dem som vill (och kan).

 1. Jack London skriver:

  -Satir eller verklighet? undrar Elfyma+.

  – Verklighetssatir, förslår jag! Precis som hela Sveriges framtid kommer att utformas. En fullständigt bisarr värld.
  Desto fler analfabeter, skäggbarn och muslimer från mellanöstern, samt getvaktare, kospillningssamlare och kamelskötare från Afrika, ju mer burlesk kommer tillvaron att te sig i det nya Sverige.

  TinTin behöver i fortsättningen inte åka så långt, när han tröttnat på mångkulturen i sitt eget Belgien. Han kan med gott samvete förlägga sina äventyrsresor till exotiska fjantlandet Sverige. Här finns dessutom gott om svartmuskiga bovar och skumma existenser.
  Och vad kunde väl vara mer spännande än en myggspäckad kamelsafari i samelandets fjällbjörksregion! Och då naturligtvis med
  den där… han med det fantasifulla namnet – Ali Abdullahi Hassan, som guide och färdledare!

 2. Tarzan skriver:

  Det kommer att bli många sjukskrivna i Norrland nu – för norrlänningar tycker inte om att jobba !!!

 3. Olli Rein skriver:

  Jag har ett förslag, som på allvar borde provas. Dessa kamelskötare och fåraherdar ska själva få göra verksamhetsplaner, för kameldriven entreprenad och fårskötsel i medelstor omfattning. Detta ska dom göra tillsammans med någon av alla coacher som finns hos AF. Om man kommer fram till något verksamhet som kan anses lönande, så inköps kameler och får och verksamheten startas upp med staten och kamelfösarna som hälftenägare var, där slutmålet är att kamelfösarna ska äga hela djuruppsättningen. Man kan ordna kamelsafarin på turistorter och där även bedriva fårskötsel för ull och slakt. Kamel och fårskötarna får flytta ut på landet och driva samma slag av verksamhet som hemma, men anpassa sig efter det klimat vi har här. Här borde ju framförallt den entreprenörsanda som somalier sägs besitta, men inte tidigare har visat prov på, varken i Sverige, England eller USA, vilket vi på Petterssons har skrivit flera artiklar om, faktiskt hade vi Ali med också för ca ett år sedan, så då borde det gå att hitta hans arbetsgivare och Ali själv och fråga hur det går, eller om samarbetet har upphört, ställa frågor om varför. Jag tror tyvärr inte att de Politiskt Korrekta kommer att göra en sådan uppföljning, trots att det kan ligga många jobb i en sådan verksamhet.
  LKAB är ju en redan existerande stor arbetsgivare, med stora utmaningar de närmaste åren. Dels ska gruvan utökas i takt med att dagbrotten i Brasilien och Australien läggs ned , då malmen sinar. Innan gruvan hos LKAB kan byggas ut, fordras dock att stora delar av staden måste flyttas av säkerhetsskäl. Till det behövs mycket byggfolk, allt från civilingenjörer via produktionsingenjörer, konstruktörer och kalkylatorer och så hela raddan av yrkesfolk, från plåtslagare till byggnadsarbetare och elektriker och allt som finns där emellan. Det går åt många årsarbeten endast för den verksamheten, och till det kommer det till de 1 200 gruvjobben, vartefter man kan komma igång med gruvbrytningen i full skala.
  För dom som inte vill så långt norröver, så öppnas nya gruvor lite varstans i Norr- och Västerbotten, samt i Dannemora några mil nordost om Uppsala, men även gruvor i Bergslagen står beredda att öppna gamla gruvor och har redan startat i andra. Så totalt kan gruvnäringen behöva långt mer personal i framtiden, än de några tusen man talar om idag. Sök på Petterssons så hittar ni mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: