Syriens kristna är rädda för att de skall möta samma öde som resten av den”arabiska vårens” kristna offer.

Medan Ledarsidorna i Sverige hetsar för krig mot Syrien och fördömer Ryssland och Kina för att de inte vill störta Assad, så är de kristna livrädda för att fredens religion skall ta över makten.

”Men i inbördeskrigets Syrien räds många kristna konsekvenserna av ett våldsamt uppror, följderna i ett maktvakuum och risken att militanta islamister tar makten.

-Vi vill att landet kommer över det här utan drastiska förändringar – annars kan det bli som i Egypten eller Irak där kristna förföljs, säger syriern Teghlatflasser Sauma vid Syrisk-ortodoxa församlingen i Tensta.”

Så är det, en notis är allt den rädslan är värd….

Varjager

 

2 Responses to Syriens kristna är rädda för att de skall möta samma öde som resten av den”arabiska vårens” kristna offer.

  1. allemand skriver:

    Vilket jag tjatat om i c:a ett års tid, även här. Det är uppenbart att den svenska pressen även här bara tittar åt ett håll. Först igår hade något ljushuvud på TT tagit tunnelbanan till Tensta och börjat ställa de rätta frågorna.

  2. fyrtiotalisten skriver:

    Religion har som syfte att utöva makt genom sina heliga skrifter. Det är därför det finns till och utövas. Av det skälet bör alla goda krafter verka för sekulära samhällen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: