Varför…? Varför… Varför… blev det så här?

Varför…? Varför… Varför… blev det så här?

 

Varför stannar tågen på vintern? Varför håller svenska skolan på att klappa ihop? Varför slukar tunneln genom Hallandsås (Europas i särklass värsta byggfiasko genom tiderna) den ena miljarden efter den andra! Varför haltar sjukvården? Varför låter sig Försäkringskassan plundras på tvåsiffriga miljardbelopp (jodå, du läser rätt, det handlar om många miljarder…) av invandrade, svindlande irakier som bildat assistansbolag, och där pengar transfereras direkt till al-Qaida?

 

Varför medger Migrationsverket sig dagligen att blåsas och luras av parasiter och snyltare från jordens alla hörn, som vill ha tillgång till det svenska bidragssystemet för att få en livslång semester i Sverige betald? Varför fungerar inte ens statens eget skattefinansierade Bingolotto; DO… varifrån den famösa Katri Linna sparkades? Varför fungerar inte polisen, domstolsväsendet, rättsväsendet…? Varför döms det inte ut ordentliga straff för grov brottslighet? Varför fungerar inte vården av våra gamla? Varför fungerar inte utvisningen av illegala invandrare?

 

Varför står plötsligt statliga Vattenfalls kärnkrafts reaktorer stilla på vintern, så att ”Vattenfall/marknaden” kan plocka ut ockerpriser på el? Och så vidare… varför, varför, varför… i all oändlighet. Varför?

Men kanske det allra värsta av allt: varför ljuger 7-klöverns politiker svenska folket rakt upp i ansiktet dag efter dag… månad efter månad… år efter år? Och varför lägger svensk massmedia inte korten på bordet och berättar sanningen? Varför…?

 

Svaret är mycket enkelt

Dagligen når oss exempel på katastrofala brister i anslutning till statliga myndigheter, kommuner och landsting, iscensatta av dess generaldirektörer och administrativa chefer. Stora delar av Sveriges sociala och administrativa system är bokstavligen på väg att helt falla sönder.

Ni som bevittnat dessa ”ansvarigas” indiskreta tillkortakommanden generöst exponerade vid intervjuer i etermedia, eller då de blir citerade i pressen, är förstås inte det minsta överraskade över varför det ser ut som det gör i vårt samhälle!

Ingen ”ansvarig” tycks längre ha minsta susning om någonting! Medan den ena miljarden efter den andra försvinner i tomma intet! Varför det är så…?

 

Svaret är enkelt: inkompetens, politisk och ekonomisk korruption. I medelmåttornas förlo(r)(v)ade land – Sverige, räknas inte kunskap och kompetens som några meriter. Här är det politisk korrekthet som gäller, ingenting annat. Oavsett det handlar om regeringen eller statliga inrättningar.

Oduglingar har företräde – det är mycket viktigare med ja-sägare som inte kritiserar och ifrågasätter, än med konstruktiva begåvningar som tillför kunskaper och initiativ. Förklara annars hur en hårfrisörska kan bli justitieminister i Sverige, eller en värnpliktsvägrare, pacifist och baptist kan bli försvarsminister. Samt en miljöminister som ”studerade till lärare” under två år. Statsminister Reinfeldt skall vi bara inte snacka om; hans merit tycks inskränka sig till nidnings boken han skrev om Sverige och svenskarna: ”Det sovande folket”.

 

Ansvar en gång om året

Därför ser det ut som det gör: förutom politikerna själva… handlar det om politiskt korrekt tillsatta chefer, administratörer och generaldirektörer som inte begriper ett förbannat skit! Stolar som ofta fungerar som politiska reträttposter, och som betalning för att man kliat någon politiker på ryggen, eller ännu längre ner. Mutor helt enkelt!

Patetiska och ömkliga, och framförallt pålitliga, sprattelfigurer i den politiska dockteatern. Män och kvinnor med falska, inställsamma leenden, som likgiltigt utan att ifrågasätta eller säga emot, spelar med i den illaluktande, stinkande och genomruttna föreställningen.

 

Ansvar det har man bara en gång om året. Det är i anslutning till löneförhandlingarna och då man omförhandla pensionsavtalet. Då har plötsligt alla ett fenomenalt stort ansvar! Varför skall det behöva se ut så här?

 

Bara en liten parentes. Vem minns väl inte förre statsministern Göran Perssons hustru Anitra. Damen som snabbt avancerade från platsen som bland annat Perssons egen privata lilla eskort, till VD för Systemet AB (1999-2009) och med en slutlig årslön på hela fantastiska 2,2 (två komma två…) miljoner kronor. Samtidigt som det förstås fanns ett generöst representationskonto, tillsammans med ett förmånligt pensionsavtal med i bilden. Hon fick nämligen med sig en pension som innebär att hon kan kvittera ut 100 000 kronor i månaden (1,2 miljoner om året) tills den dag hon dör. I dag är Anitra ordförande för statliga AB Svenska Spel… För detta får hon dock bara lite kaffepengar: 25 000 spänn i månaden!

 

Miljonerna bara rullar…

Politikerna tillsammans med statliga cheferna spelar Monopol med skattebetalarnas pengar. Många av de andra politiskt korrekta statliga cheferna är inte mycket sämre lottade än Anitra. Exempelvis lyfter tidigare VD:n för LKAB Martin Ivert , en ganska hygglig pension värd 80 miljoner!

Den som vill se girigheten manifesterad via statliga miljoner, kan själv googla vidare på ”generaldirektörer” och liknande statliga chefsbefattningar.

Det kan nämnas i sammanhanget att SJ, som tillhör de statliga företag som genom åren dränerat statskassan på de största förlusterna, har generaldirektörer och chefer med de ojämförbart högsta lönerna och tillika begåvade med de dyraste fallskärmarna inom statsägda företag.  År 2000 tjänade SJ:s generaldirektör tre gånger så mycket i månaden som någon annan statlig generaldirektör!

 

I sammanhanget går det förstås inte att glömma 2011 års groteska lek med svenska skattekronor. Den gången var det statliga Vattenfall som spelade bort massor av miljoner på Monopolbrädet.

Först och främst handlade det om Lars Westerberg, ordförande i Vattenfalls styrelse, som sparkades (jo, faktiskt…) efter att ha godkänt en hemlig miljonersättning till den förre VD:n.

Westerbergs lek med gemensamma skattemedel innebar att VD:n fick 12 miljoner när han slutade sitt jobb i förtid. Som pricken över i:et lät Westerberg sekretessbelägga miljonrullningen. Men se det gick inte… denna gång!

 

Som om inte detta skulle vara nog. Medan elpriser för svenska villaägare har stigit med nästan 15 procent under senaste fyra åren, fortsätter bedrägerierna inom statliga Vattenfall. Bara strax efter uppdagades det att man betalat ut 90 miljoner i avgångsvederlag (fallskärmar) till tre tyska chefer i Vattenfall Europe. Men det slutar inte här heller… Efter vidare efterforskning visade det sig att ytterligare två tyska chefer hade erhållit miljonkantade avtal, finansierat av svenska skattepengar.

Reinhardt Hassa, gruvchef inom Vattenfall Europe får behålla sin lön på 6,4 miljoner om året till och med december månad 2013, trots att han fick lämna sin anställning den 1 juli 2010.

Även Klaus Pitschke, före detta chef för Vattenfall Europe Wärme, får 3,7 miljoner kronor per år till och med 31 mars 2012 fast att han inte längre jobbar på Vattenfall.
Finansmarknadsministern Peter Norman (m) påstår sig i svensk media vara – hör och häpna: kritisk!

– Det blir väldigt högra belopp. Jag har den största förståelse för att folk både är upprörda och förvånade. Det är jag också, säger han till TT.
Alla förefaller ha noll koll

Men då reaktorerna på Vattenfalls kärnkraftverk står still under vintern, då de behövs som allra mest, ja… då är ingen som har koll på någonting! Inte heller är något snack om miljö. Det hörs inte ett ord från från universums egen lille miljöfrälsare Anders Carlgren, som förresten varit ovanligt tyst på sistone.

Just nu i skrivande stund står fyra kärnkraftsreaktorer stilla i Sverige, medan ett femte går med reducerad effekt. Det är kallt och det behövs mycket ström (det väl fungerande Barsebäck lade man ju som bekant ner…) så därför har man tvingats starta upp oljeeldade kraftverk både i Karlshamn och Stenungsund. Medan ytterligare reservkraftverk finns i beredskap. Samtidigt med kylan och brist på el i landet stiger naturligtvis priset; i samma takt ökar skatteintäkterna till staten!

 

Det enda många av dessa påstått ansvariga girigbukar i praktiken klarar av är att, åka på ”tjänsteresor” till soliga länder, äta och dricka gott under möten, konferenser och representationsmiddagar. Vältra sig i förmåner, håva in generösa traktamenten och kvittera ut sina feta månadslöner. Samt naturligtvis plundra stat och kommuner genom upprättandet av generösa fallskärmsavtal, bonusar och avgångsvederlag. Här går oftast gränsen för deras kompetens!

Ansvar…! Vad är det för någonting? Det begreppet förekommer exklusivt bara i anslutning till anställningsvillkoren… Överlag är man fullständigt och bedrövligt urusel på att ta ansvar, och se till så att saker och ting funkar ordentligt. Varför har det blivit så?

Till följd av att det samhälle som vi dagligen konfronteras med, är så till den grad infiltrerat av politisk korruption att, det inte på långa vägar räcker med ett parlamentariskt val för att sanera denna kontaminerade politiska avfallshög. För att rensa ut i det stinkande råttboet, är jag rädd för att det dessvärre kommer att behövas helt andra insatser än ett – ännu så länge – fredligt riksdagsval…

 

Att slåss från ett underläge i det politiskt korrekta – och genomkorrumperade – Sverige är sannerligen en utmaning!

 

Jack London

 

7 Responses to Varför…? Varför… Varför… blev det så här?

 1. knottx skriver:

  Jag vet svaret.
  Alla dessa jävla flummkärringar som kommit till makten.
  Kärringar både med och utan byxor.

  • Göran skriver:

   Korrekt! Ett gemensamt ord för dem är feminism.

   Den sortens flum fick sitt erkännande under Palmes til vid makten. En åskådning som gav honom stöd i arbetet med att skicka svenska miljarder till ifrågasatta Afrikanska socialistiska diktatorer m.fl..

   De miljarderna lånades upp och de lånen är ännu inte betalda. Ett underbetyg för svenskt bistånd!

 2. allemand skriver:

  En början vore att minska antalet knapptryckande ledamöter till 149 i riksdagen. Att sedan Nisse Hult måste drabbas personligen och hårt av vansinnet är nästa steg. Så länge Nisse kan käka popcorn och se let’s dance på fredagar händer inget.

  Däremot om det blir popcornförbud och TV kör socialistprogram hela veckan då kanske Nisse vaknar, men ”f-n trot”.

 3. Tarzan skriver:

  En sak vet vi iallafall och det är att Anitra och Katrineholms Stalins eskapader gjorde att såssarna förlorade många röster.
  Kärnkraftverken och SJ är ofattbart, Ulf Adolfsson sa att SJ har varit en lekstuga för både såsseregeringen och den borgliga regeringen. Beatrice Ask är det enkelt att förklara – hon har varit mycket törstig sen 20 års åldern ( jag har mycket säkra källor på henne ) men hur hon kan bli minister är helt oförsvarbart.

 4. Janne skriver:

  Du glömde nämna alla svenska pensionärer som parasiterar på det svenska välfärdssystemet, med pensioner på både tre och fyra tusen (rent) per månad …Ruskiga pengar!
  Och alla sjuka människor som har fräckheten att bli sjuka och utnyttjar systemet….Bedrövliga människor!
  Arbetslösa som vill arbeta men inte får något jobb har även dom en enorm lön på uppåt 7 papp per månad…Parasiter det är vad dom är!
  Äldrevården kostar massor av pengar p.g.a. förstklassig vård, dyra blöjor, halva ägg och passning av vårdtagarna flera gånger per månad…Latmaskar, dom kan väl passa sig själva!

  Här kan regimen göra mycket mer -och kommer otvivelaktig också att göra det!
  Kapning av pensionerna pågår redan, men här kan takten ökas!
  Sjuka människor ska naturligtvis inte alls vara sjuka utan sättas i arbete!
  Arbetslösa (svenskar) behöver inte alls vara arbetslösa, det finns enorma berhov av personliga uppassare hos dom nyanlända svarta, bruna och smutsgråa nybyggarna.
  Dom behöver både tillsyn, rådgivning, hjälp med dagliga sysslor, folk som visar dom hur toaletten fungerar och var man använder tandborsten, kort sagt 24-tim full service!

  Här gror den svenska asylturistindustrin och framtiden mitt framför våra näsor och vi är både döva och blinda för att förstå detta!
  Nya domstolar behövs och skrupelfria brännvinsadvokater odlas fram på löpande band.
  Förstör-och-bygga-opp-industrin växer så det knakar!
  Speciellt byggnadsarbetare som specialiserar sig på skolbyggen har en ljus framtid, och är eld och lågor kan man säga!
  Vapenindustrin i Malmö blomstrar och här skuts minsann inget opp till morgondagen!
  Här kan tusentals viktiga och nyttiga arbeten skapas, jobb som dock av vissa (rasister) skulle betecknas som låtsarbeten, men vi vet ju alla att här behövs våra insatser, här kan vi göra en oerhörd nytta…detta är Sveriges framtid…
  Vänligen
  Janne

  • Göran skriver:

   Hej Janne!
   Nu skall jag rädda kvällen för dig.

   Hörde i dag på kunskapskanalen, en som var bedrövad över hur orden användes på bloggarna.

   Han varnade särskilt för ord som kulturberikare=invandrare och för kulturfacist= invandrarkramare m. fl..
   Men tyvärr så glömde han totalt bort anledning till varför de orden används.
   Medvetet förstås men ändå.

   Han framstod i hög grad som en sån där kulturfacist som tar av sig mössan för kulturberikarna och med glädje ger dem sin sista penny.

   Dem som vi dagligen tvingas till att dra försorg om. Och dem som både du och jag m.fl. önskar dit pepparn växar och lite till.

   Ett litet PS bara: Du vet väl att en ensamkommande baby i ett famlijehem ger mottagaren årligen drygt 600 000 skattefritt.
   Skönt att veta att ungarna har det bra.

   Mvh Göran

 5. Göran skriver:

  Svaret på frågan är enkel; ingen regering, varken Alliansen eller de rödgröna har något att erbjuda, så länge man tillåter mastodont invandring med en kostnad på ett x antal hundratals miljarder årligen.
  Plus biståndet på i år drygt 35 miljarder. Mycket pengar för ett litet lands budget.
  Resultatet kan faktiskt inte bli annat än dåligt. För oss alltså!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: