DO friar SJ – diskriminerade inte muslimsk man

35-åringen stördes av konduktören medan han bad i en avskärmad kupé. Men enligt DO finns det inga bevis för att han ska ha diskriminerats.

Diskrimineringsombudsmannen (DO) friar SJ från alla anklagelser. Enligt utredningen går det inte att bevisa att den muslimske mannen diskriminerats när han i maj förra året kastades av tåget då han bad.

Händelsen inträffade på tåget hem till Flen, från jobbet i Stockholm.

Under resans gång blev den 35-årige muslimske mannen tvungen att be en av dagens böner.

För att inte störa någon begav han sig till en lugn och avskärmad kupé – precis som han har gjort flera gånger tidigare.

– Jag började att be men sedan kom konduktören och knuffade mig tre gånger i ryggen så att jag höll på att ramla framåt.

Sedan sa hon: ”Visa mig biljetten! Hörru!”,
sa 35-åringen till Nyheter24. (Läs mer)

Nu vill SJ porta den arrogante muslimen som inte ville visa biljetten.
Efter incidenten ska 35-åringen även ha uppträtt oacceptabelt vid ett flertal tillfällen och SJ överväger nu därför att porta mannen från alla SJ-tåg i hela landet. (Läs mer).

//Elfyma+

8 Responses to DO friar SJ – diskriminerade inte muslimsk man

 1. Göran skriver:

  För min del har de gärna fått avhysa honom från landet.

 2. Nu blev ju SJ frikända i alla fall, men i det här fallet kunde man i en eventuell rättegång ha hänvisat till ”darura”. Darura är ett mycket användbart och praktiskt koncept för muslimen. Begreppet betyder ungefär ”nödvändighet” och innebär att sådant som i vanliga fall är förbjudet blir tillåtet om det är nödvändigt. Konceptet darura gör det möjligt för muslimer att bo i icke-muslimska länder som inte tillämpar sharia – det muslimska rättssystemet. Om en muslim är hungrig och det inte finns någon halal-mat att tillgå, är det tillåtet att äta all slags mat. Om en muslim befinner sig i ett sammanhang där han inte kan utföra någon av de fem obligatoriska dagliga bönerna så går det bra att ta bönen senare. En muslim kan till och med om nödvändigt hantera fläskkött utan konsekvenser. Det kan vara bra att ha i minnet när muslimer kräver särrättigheter som halal-mat eller att få ledigt för att be på arbetstid.

  • Göran skriver:

   Halal- kött borde definitivt vara förbjudet att införa i Sverige. Den typen av slakt strider mot svensk lag och mot allt sunt förnuft.

   Ett djur skall inte behöva dödas på det mest bestialiska sätt för att en muslim skall få smörja kråset.

   F.ö. säger halal allt det vi behöver veta om Islam och muslimer.

 3. allemand skriver:

  @Göran, problemet är att judarna gjort det länge med sin kosher-slakt och det har vi accepterat.

  • Göran skriver:

   Det stämmer, men inte i Sverige. Lagen om djurplågeri är alldeles för tydlig.

   Var jag vet så har judarna heller, som muslimerna, framfört sådana krav.

   Vad de gör i andra länder kan vi knappast påverka.

   • elfyma+ skriver:

    Troende judar äter kosher-slaktat kött även i Sverige.
    På något sätt hamnar detta kött på deras bord.
    Skillnaden är inte så stor jmf med halalslaktat.
    Judarna har andra böner och vänder inte djuret mot Mecka, men det är nog inte ropen på allah eller jahve som orsakar lidandet.

 4. Irene skriver:

  Att det var en ”hon” som störde hans bön måste ha känts ytterst förnedrande, en kvinna som vågar tala om för honom vad han ska göra – oerhört! Lite om annat, var till Skärholmen häromdagen, där finns nästan inga pursvenskar kvar. Inne på Åhlens var kassörskan inlindad i en sjal av format XXL och jag tänkte vända ( jag vill inte ha människors religiösa tillhörighet uppkörd i ansiktet) men var tvungen utföra mitt ärende. Väl hemma hade lokaltidningen ”Mitt i” kommit och på första sidan fanns en stor bild av mosken i Fittja med skriften ”Moskén kan bli först med utrop”.Bredvid denna moské ligger sedan många år COOP, nu ska affären stängas, lönsamheten är borta säger man. Undrar varför? Jag känner mig så trött på eländet!

  • Göran skriver:

   Tack
   En givande kommentar. Det är för sorgligt att vi varje dag tar ett steg tillbaka för Islam och muslimer. Det är en helt öppen ockupation som pågår mitt framför näsan på oss, utan att vi så mycket som lyfter på ett finger. Olustigt!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: