DN.s ledaresida greppar efter halmstrån. Gällande den arabiska våren….

”Brödraskapet var regimens huvudmotståndare i decennier men bedriver nu bakom kulisserna ett samarbete med generalerna. Man tänker inte delta i protesterna mot militärrådet på årsdagen av upproret och accepterar tidsplanen för maktskiftet.

Det går inte att veta om Brödraskapets försiktighet beror på en ovilja att avslöja verkliga ambitioner, en rädsla för att provocera eller en äkta önskan om mångfald i det nya Egypten. Även moderata islamisters demokratiska sinnelag är lätt att misstro, eftersom pragmatismen i dagens retorik kontrasterar mot en lång historia av hårdare språkbruk. Men möjligheten finns att ansvar vinner över renlärighet.”

Läs det och fundera en än gång vad de menar. För vad DN säger är att renlärig Islam inte kan fungera sida vid sida med mångfald. Sedan kan man lägga in en tolkning till extremist=renlärig? Hur skall DN kunna förklara bort detta?

Varjager

4 Responses to DN.s ledaresida greppar efter halmstrån. Gällande den arabiska våren….

 1. allemand skriver:

  De skriver så för att de i själva verket inte vet ett skit om vad som händer. Om de hade en aning skulle inte de varit så entusiastiska när de kristna nu mördas.

 2. Göran skriver:

  Det blir väl med den arabiska våren som med den Iranska. En atomvinter i analkande med de ”goda?” islamisterna som ledare och massor med asylflyktingar som resultat.
  Socialisterna i Sverige, särskilt under Palmes tid, satsade oftast på fel häst. Så gjorde de, när de när de högljutt orerade för att Sha av Persien skulle abdikera till förmån för ayatollah Khomeimi. Vi vet hur det gick för det iranska folket med ayatollorna vid makten. Ett annat graverande exempel på felsatsning, är Palmes alla miljarder till Robert Mugabe.

  Trots facit fortsätter man ändå här i Sverige med att stödja odemokratiska krafter som poppar upp lite varstans i arabvärlden. Risken är överhängande att man därigenom är med och bidrar till ännu större flyktingströmar till länder, vars ekonomier redan är svårt sargade av just flyktingar.

 3. BLU-82 skriver:

  Egyptens islamister kräver att de kristna flyttar till väst. DN kämpade för att islamisterna skulle få makten så att invandringsinvasionen till Sverige skulle kunna tillta drastiskt. Mulla Reinfeldt kommer att ta emot alla dessa miljoner flyktingar från islamismens helvete med öppna armar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: