Sveriges polisväsende har kollapsat…

Ja, om rubrikens riktighet eller inte, finns det väl inte mycket att orda om. Bevisen står som spön i backen varje dag. Vecka ut och vecka in, månad efter månad. Inte ens landets politiskt korrumperade media förmår dölja detta.
Fast rubrikerna blir allt mindre. Det har gått inflation i mord, våld, misshandel och våldtäkter i Sverige. Det går inte längre att sälja lösnummer på sådana nyheter. Nej, det skall i stället vara ”troschocker”, ”tuttmissar”, ”fylleskandaler” och ”panikhalka” samt naturligtvis ”extremväder” i alla dess konfigurationer!

Men detta hindrar inte tjänstemännen på landets olika polismyndigheter från att skruva och vrida på sina uttalanden till pressen, när man skall förklara sitt totalt misslyckande med att hålla ordning och reda i landet och framgångsrikt utreda brott.
Efter höstens och långhelgernas massiva inbrottsvåg i hus, villor och lägenheter, erinrar situationen närmast om ett tillstånd i kaos. En katastrof helt enkelt. (För att använda gammelmedias egna favorituttryck…)
Under oktober, november och december inrapporterades bara i Västra Götaland 1 507 inbrott. En ökning med 375 liknande inbrott från året innan. Bertil Jakdal, som är inbrottssamordnare vid polisen i Göteborg, måste ta till dagisprefixet ”jätte” när han skall beskriva situationen.
– Vi har haft jättemånga inbrott hela hösten, och det blev en topp i slutet av året!

Alltså ”jättemånga” inbrott… Det låter väl förtroendeingivande…!

Enbart mellan jul och trettonde anmäldes 350 bostadsinbrott i Västsverige. Av dessa skedde 45 i Halland.(En vän och granne drabbades hårt – fast det var inte förrän den 10 januari…) vilket är en ökning med nästan 100 procent från samma period föregående år.

I Expressen går det att läsa följande enastående begåvade uttalande av Tommy Nyman, informatör vid Hallandspolisen:

– Det kan bero på att någon eller några varit särskilt aktiva, då slår det igenom i -statistiken direkt. Och i år har vi till exempel haft flera inbrott på julafton i Halmstad, det har vi inte haft tidigare.

Mycket tyngre och mer övertygande kan ett uttalande från polismyndigheten väl knappast bli… Sedan får naturligtvis var och en tolka det som den vill!

Av Expressens artikel framgår det också att polismyndigheten i Västra Götaland haft en diskussion:
– Det har diskuterats om de ökade inbrotten beror på det stigande guldpriset, säger Bertil Jakdal. Och tillägger: att skydda sig mot inbrotten är svårt.
Ja, där ser man! Så uppgivet kan det låta när en polismyndighet i hårfrisörskan Beatrice Asks juridiska Sverige, och den politiske vandalen Fredrik Reinfeldts multikulturella och mångkriminella land med svängdörrar vid gränserna uttalar sig i svensk media.
Här finns lite intressant statistik, och som kanske kan sprida lite ljus över ett och annat:

– mellan 2006 och 2010 fick polisorganisationen 3,4 miljarder i anslag från regeringen, vilket innebar ett tillskott på nästan 3000 poliser. Satsningen ledde varken till att andelen uppklarade brott ökade, eller att tillgängligheten förbättrades. Vilket var två av målen.

– andelen ouppklarade ekonomiska brott sjönk från 30 till 7 procent mellan 2006 och 2010. När det gäller stölder/inbrott är det fortfarande 39 av 40 fall som aldrig klaras upp.

– det tar allt längre tid för polisen att rycka ut. RPS egna beräkning visar att vid ex. 65 procent av våldtäktslarmen tar det polisen mer än 15 min att rycka ut. Motsvarande siffra tre år tidigare var 60 procent.

– genom att lyfta fram definitionen ”uppklarade brott”, ser det ut som om polisen löser fler brott än vad man gör. Polisen version av ”uppklarade brott” omfattas av många brottsanmälningar som i själva verket avskrivits, utan man fått tag på någon gärningsman.

– andelen personuppklarade brott minskade i samtliga elva övergripande brottskategorier mellan 2006 0ch 2010.

– de avskrivna brotten ökar oroväckande. Brott som avskrivits, men som ändå räknas som uppklarade har ökat med hela 44 procent sedan 2006. Till största delen är det alltså de avskrivna brotten som ligger bakom ökningen av polisens ”uppklarade brott”. Sedan 2006 är det fler brott som avskrivs än som klaras upp. Gapet växer för varje år.

– i Sverige anmäldes 2008 53,2 våldtäkter per 100 000 invånare enligt en rapport från FN-organet UNODC. Totalt 5 446 st. Överlägset högst i Europa. I hela världen endast överträffat av Lesotho i Afrika.

– uppklarningsprocenten av våldtäkterna i Sverige ligger på för Europa rekordlåga och skrämmande 13 procent.

Sverige har 1,9 poliser per 1000 inv, jämfört med EU där siffran är 3,5 poliser per 1000 inv.

– enligt en undersökning känner sig svenskarna otryggast i Europa.

– en annan undersökning visar lågt förtroende för polisen. Hela 85 procent av svenskarna trodde i en enkät inte polisen kom när den väl behövdes.

– år 2005 kände sig nästan 25 procent av svenskarna otrygga i sitt hem. Denna siffra har med allra största sannolikt ökat.
Källhänvisning: internet; googla och gör egen research. All information finns här!
För att få en utomordentligt bra, överskådlig och färsk statistik, över den fullständigt groteska situationen kring kriminalitet och brottslighet i Sverige, finns på Affes Statistikblogg sanningen i form av mycket överskådliga diagram.
Varning: stark information, känsliga personer och personer med högt blodtryck uppmanas till försiktighet!
Våldsbrott 1975-2011
Varför det ser ut på detta viset i Sverige…? Tjaaa, om någon borde veta så är det väl den där afrikanske loppcirkusdirektörens barnbarnsbarnbarn Fredrik Reinfeldt.

Han kandiderade ju till statsministerposten i Sverige för några år sedan och sade sig därmed vara villig att föra Sverige framåt i tiden. Han blev också statsminister och därmed övergripande ansvarig för landet.
Dessutom blev Reinfeldt efter fyra år omvald den 19 september 2010, han var ju fortfarande villig att leda Sverige framåt – i både EU och tiden!
Fast, själv tycker jag det verkar som om han fått i alldeles fel växel. Det mesta i dagens Sverige tyder på att han fått i den politiska back(över)växeln. Det bär ju med rasande fart tillbaka till den mörka medeltiden!

Länka därför den här artikeln vidare till Fredrik Reinfeldt, och fråga samtidigt varför det ser ut så här i ”hans” Sverige; om det finns någon ryggrad i karlen, så skall han givetvis kunna svara!

Jack London

6 Responses to Sveriges polisväsende har kollapsat…

 1. allemand skriver:

  Kling o Klang gör skäl för namnet.

 2. rksmrgs skriver:

  Nej Jack, du har helt fel! Enligt Jerzy Sarnecki i dagens SvD har brottsligheten minskat under de senaste decennierna. Däremot har samhällets motmedel ökat i effektivitet, till exempel i form av hårdare straff. Dessutom klargör professor Sarnecki att den relativt höga kriminaliteten i Malmö i grunden har enbart socio-ekonomiska orsaker.

  • Göran skriver:

   Jerzy Sarnecki är inte trovärdig. Han talar i samhällets tjänst och han har tydligen också ett eget litet intresse i det han gör.

   Från samhällets sida har vi sällan, eller aldrig, fått höra hela sanningen, eller ens delar av den, då det i de flesta fall varit kopplat till den mastodonta okynnesinvandringen. Det kan varken du, jag eller någon annan ha missat.

   Har du läst texten i det lilla Saltsjöbadsavtalet? Om inte så gör det! Den texten räter ut många frågetecken till varför det fungerar som det gör.

   Migrationen till Sverige, världens största bedrägeri, jäser av mygel, oegentligheter och lögner. Att det är så kan knappast ha undgått någon.

   Och Jack har inte fel – men Jerzy har troligen fel även denna gång.

  • varjager skriver:

   Använder man Jerzy Sarnecki som källa är man väldigt illa ute.

 3. Ellen skriver:

  Kan man säga att Jerzy Sarnecki går att jämföra med BagdadBob?
  Utan att överdriva?

  • Göran skriver:

   Det kan nog ligga nära till hands. I varje fall är han på den välbetalda skattefinansierade stol han besitter, i rikets tjänst, en onödig börda för skattebetalarna, då hans enda uppgift verkar vara att, för regeringens räkning, mörka otrevliga siffror som följer på en okontrollerad okynnesinvandring.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: