Svenska hjältar vi förväntas hylla och andra som vi helst ska glömma

Det har gått politik i vilka hjältar som får firas och hågkommas i Sverige.
Segrarna – och de som äger media- skriver historien.

Bildresultat för folke bernadotte
Ständigt hyllad hjälte  och en hjälte som ska glömmas

Raoul Wallenberg, som räddade ett antal judar från tyska koncentrationsläger, firas årligen i samtliga media.
Raoul Wallenberg tillfångatogs 1945 i Ungern av de invaderande sovjetiska kommunisterna och är sedan dess spårlöst försvunnen.
Varför han tillfångatogs, och vad som hände därefter är inte klarlagt.

Bonnierägda DN ”firade” Raoul Wallenberg med 4 helsidor igår.
Israels ambassadör ingår i hyllningskören på Bonnierägda Newsmill.
Huvudsyftet är att än en gång exploatera den svenske hjälten för egna politiska syften.

Röda Korset under Folke Bernadottes ledning  räddade mångdubbelt fler människor undan nazisternas klor än Raoul Wallenberg någonsin gjorde.
Sammanlagt räddade de svenska vita bussarna, under Folke Bernadottes ledning, över 30 000 människor till livet. Av dessa var minst 10 000 judar, enl Folke Bernadottes Minnesfond 2012.  Uppgifterna har tagits bort från deras hemsida. Varför ?
Se SVT:s Dokumentärfilm Vita bussar och svarta makter

Tongivande judar har ändå kritiserat Röda Korset och Folke Bernadotte för att de inte prioriterade guds utvalda folk under sina räddningsaktioner.
Det kan ha bidragit till att Bernadotte senare blev lovligt byte för judiska sionister.
Dessa sionister hade under 2:a världskriget 1941 via den tyska ambassaden i Turkiet sökt samarbete med nazityskland för att bekämpa den brittiska fienden (i Palestina får man förmoda).

Folke Bernadotte fick i egenskap av Rödakorsman  uppdraget att medla i Palestina av FN:s generalförsamling 21 maj 1948.

Efter ett första förslag, som handlade om en union, kom Bernadotte med ett förslag som istället handlade om två oberoende stater under internationellt överinseende (FN).

I förslaget ingick bl.a rätt för de arabiska flyktingarna att återvända till sina hem i judisktkontrollerat territorium, återbosättning och ekonomiska och sociala rehabilitering, och erhållande av betalning som ersättning för egendom till dem som väljer att inte återvända.
Allt skulle övervakas och assisteras av FN. (Wikipedia).

Men de judiska sionisterna motsatte sig Folke Bernadottes förslag och löste problemet på ”sedvanligt sätt”.
(Israels Premiärminister Yitzhak Rabin fick samma behandling 1995).

Folke Bernadotte mördades 17 september 1948 av den sionistiska organisationen Lehi, mera känd som Sternligan.

Ligan ansåg att Bernadotte stod i vägen för ett omfångsrikt Israel eftersom han tänkte sig att det vid sidan om den judiska staten också skulle finnas en palestinsk stat, och att de palestinska flyktingarna skulle få återvända.

Mordet planerades av Yehoshua Zetler, Sternligans operative chef i Jerusalem, och godkändes av en styrgrupp, bestående av den framtida israeliske premiärministern Yitzhak Shamir, som under tiden för mordet var en av Sternligans högsta ledare, Nathan Yellin-Mor, Sternligans ledare i Jerusalem, och filosofen Yisrael Eldad.(Wikipedia).
Yehoshua Cohen, som satte sex skott i Bernadottes kropp blev senare vän och livvakt åt David Ben-Gurion, Israels förste premiärminister.

I Israel möttes mordet på Bernadotte med likgiltighet.
Inga egentliga försök att gripa mördaren gjordes av polisen i Jerusalem. Det fanns en rädsla för vedergällningsaktioner från den underjordiska rörelsen.

Efter några år ingicks en tyst överenskommelse mellan FN, den svenska regeringen och Israel att hölja mordet på Folke Bernadotte i tystnad.

När svenska UD på sin hemsida uppmärksammade 60-årsminnet av mordet på Folke Bernadotte sägs följaktligen inget om vilka som låg bakom mordet och motivet till mordet. Det är symptomatiskt för hela rapporteringen i media.
UD skriver ”Den 17 september 1948 sköts Folke Bernadotte i Jerusalem. Han var Sveriges och FN:s förste medlare någonsin som skickades till den nyblivna staten Israel och Palestina i ett försök att medla i den konflikt som uppstod om den nya statsbildningen.

Folke Bernadottes förslag om två oberoende stater är kanske inte realistiskt längre efter 60-års israelisk ockupation och konfiskation av palestinsk mark.

Dagens verklighet är att Palestinierna, likt amerikas indianer, tvingas leva utspridda i enklaver/reservat som inte längre kan överleva utan bistånd från omvärlden.

Staten Israel kan å andra sidan brytas isär under trycket av en växande skara parasiterande religiösa fanatiker som kräver mer och mer. (Inte olikt muslimers agerande i Sverige).

Alternativet kan då bli en mångkulturell ”union” med lika rättigheter och plats för alla, i stället för ”Ett Rike -Ett Folk -En Religion- En Ras”..

Eller en hårdför teokrati -om torantuggarna vinner....

Relaterat:
Namnet Estelle  kan vara en politisk markering– till åminnelse av hjälten Folke Bernadotte.
Lästips: Mordet på Folke Bernadotte, av Göran Burén.  (Recension i DN)

Källor:
Wikipedia
Folke Bernadotte – en levnadsbeskrivning
Folke Bernadottes död och eftermäle
Terrorismens rötter i mellanöstern

//Elfyma+


Annons

8 Responses to Svenska hjältar vi förväntas hylla och andra som vi helst ska glömma

 1. Tarzan skriver:

  Tack ELFYMA
  Förmodligen det bästa som har skrivit på denna blogg
  Jag ger den här artikeln 10 *

 2. Göran skriver:

  Jag tror inte på en mångkulturell stat i mellan Östern som en lycklig lösning, om man nu med ökenlandet menar Israel.

  De flesta av oss har mycket dåliga erfarenheter av mångkulturella förorter, efter den olyckliga invandringen till Sverige. En liknande utveckling skall vi inte önska att andra drabbas av.

  Det homogena samhället är trots allt att föredra.

  • elfyma+ skriver:

   Jag vill inte ha mångkultur i Sverige.

   Men tongivande judar med makt över opinionsbildning i Sverige anser att mångkultur är bra för Sverige.
   Varför är det då inte bra för Israel ?
   Vill med inlägget belysa förljugenheten, hyckleriet och de dubbla måttstockarna i media och samhällsdebatt så fort det handlar om judar och Israel.
   Läsvärt om Folke Bernadotte:
   http://www.folkebernadottesminnesfond.se/omfb.html

   • Göran skriver:

    Du tog upp något motsägelsfullt som jag länge funderat över. Kan det vara att judar i Sverige och judar i Israel tänker olika? Ibland gör det en verkligt förbryllad.

 3. Bengt skriver:

  Polisen i Jerusalem september 1948, var den judisk? Hade inte Jordanien tagit över och ockuperat Jerusalem vid det tillfället. De judar som bodde på arabiska terretorier att de fick fly för arabisk terror sägs allt för sällan. Att judarna använde våld och gick fram ganska hårt kanske kan ha sin förklaring i förintelsen som ligger tre år tillbaka i tiden och de visste av erfarenhet att vi måste slåss om vi ska överleva.Dessutom ville ju inte palestinaaraberna inte ha något judisktland och tydligen inget eget heller. Glöm inte bort att judarna fick ett löfte att få hela det brittiska mandatet i den sk. Balfour deklarationen men till sist fick de ungefär 8% trots att de var med på segrar sidan i både första och andra världskriget. Så att judarna skulle vara gynnade i denna konflikt på arbernas bekostnad anser jag vara en myt.

 4. […] slutade med att Sternligan mördade Bernadotte den 17 september […]

 5. […] Mordet på Folke Bernadotte Religiösa fundamentalister tar över Israel ?  Rate this: Share this:TwitterE-postLike this:GillaBli först att gilla denna […]

 6. […] skall Raoul Wallenberg ihågkommas- men inte Folke Bernadotte […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: