Extra ”skäggbarn” oroar politikerna.

Dessa vinstmaskiner kostar nämligen extremt mycket att få till sig av Migrationsverket. Så mycket att det är förbjudet att tacka nej.

”När flykting­ungdomarna får uppehållstillstånd klagar småkommunernas toppolitiker. I ett brev till migrationsminister Tobias Billström (M) kallar de situationen ”märklig och kostsam”.
Oron går ut på att de skånska kommunerna inte själva kan besluta hur många ungdomar de ska ta emot. De vill att ungdomar som inte får en anvisningskommun ska folkbokföras i Malmö eftersom det är ungdomarnas ankomstkommun.

– Vi har haft en bra dialog med Billström men vi är inte nöjda. Vi har inte plats till fler barn och vi vill få ersättning för våra extra kostnader, säger Anders Berngarn (M), kommunstyrelsens ordförande i Lomma.

Sådana extra kostnader menar kommunerna är skolgång och kostnader för gode män och överförmyndare. Regeringen har genomfört en utredning som innebär att Migrationsverket ska kunna anvisa ensamkommande barn och ungdomar till vilken kommun som helst, även till kommuner som inte har tecknat överenskommelse om mottagande.

Utredningen har stöd i riksdagen och det kommer bli lagstadgat nästa år. Det här handlar om levande människor som behöver en bostad. Det handlar om barn och ungdomar, säger Tobias Billström. ”

Alla skall betala för de ankommande ”skäggbarnen”, det blir mer och mer uppenbart att för alla utan våra journalister att det inte rör sig om barn. Att de sedan sägs vara pensionsräddare är ytterligare en lögn. Men om man maler på tillräckligt länge så kanske någon stackar tror på lögnerna.

Varjager

3 Responses to Extra ”skäggbarn” oroar politikerna.

 1. Tarzan skriver:

  Det är långt kvar till våra korkade politiker fattar att det är ohållbart
  med alla dessa skäggbarn

 2. Tarzan skriver:

  Jag ska ta ett exempel här med Vellinge kommun ( Vellinge Skanör Falsterbo Höllviken )
  Det finns kanske ett par hundra hyresrätter i Vellinge .
  Om ett skäggabarn beslutar sig för att stanna i kommunen så måste han ha en hyresrätt, vilket betyder att han snor den för en höginkomsttagare som betalar skatt.
  Ett skäggabarn kostar kommunen 300 000 eller mer per år och dom får inte ut några skattepengar av honom. Höginkomsttagaren som egentligen skulle bo i skäggabarnets lägenhet hade varit värd 200 tusen per år för Vellinge kommun.,
  Alltså om 10 st skäggabarn beslutar sin för att stanna i Vellinge kommer förlusten att bli 5 mille per år
  Eller om 50 st skäggabarn kommer att stanna i Vellinge så blir förlusten 25 mille per år.
  Jag har inte räknat in att snart kommer dom att hämta hem sina slavar ( kvinnor ) och det blir socialfalls barn och då kan skäggebarns kalaset snart närma sig 50 mille per år.
  En och annat kommunalråd har kommit fram till liknande summor och nu är dom byxis ………!

  • Göran skriver:

   Det går bra för Alliansen att för generös flyktingpolitik när man prånglar över problemen på kommunerna.

   De kloka kommunerna är observanta och påtalar problemet, medan de som ännu inte fått känna av de här problemen fullt ut uppträder likgiltigt och oansvarigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: