”Hos DO går chefernas åsikter före lag och rätt”

Så skriver Gunnar Strömmer på Svd. DO är ett politiskt verktyg att tvinga svenskarna att acceptera islam och multikulti tankar.

”Det mest intressanta med del Santes artikel är nu inte sakfrågan, utan skildringen av DO:s inre liv. Hur hon kallades in till olika möten och fick instruktioner om vilka slutsatser hon borde komma fram till med hänsyn till debatten, opinionen, ledningens vilja. Ingenting om oberoende granskning eller blind rättvisa.

Förra DO, Katri Linna, fick till slut sparken, och hanteringen av niqabärendet var säkert en del av bakgrunden. Men DO:s problem är större än en personfråga.
Själv har jag som ombud i diskrimineringsärenden sett DO vika sig minst fyrdubbel för att hitta skäl att inte ta itu med en annan kontroversiell fråga, nämligen kvotering till olika högskoleutbildningar. Tidigare gällde det kvinnor som missgynnades vid antagning till bland annat veterinärutbildningen. Nu senast gäller det Polishögskolan som missgynnar män. I båda fallen har DO idkat avancerat paragrafrytteri för att på formella grunder avvisa anmälningar – och de diskriminerade har lämnats att själva försöka ta sina fall till domstol.
I kvoteringsfrågan har det lett till att ”juristen DO” tvingats medge att kvotering är olaglig diskriminering, medan ”debattören DO” menat att olika former av särbehandling i själva verket borde vara tillåtna.

I högstämda stunder försvarar DO gärna denna självsvåldighet med hänvisning till FN-dokument som värnar oberoendet för organ som ska bevaka mänskliga rättigheter. Men syftet med sådana garantier är ju att värna lag och rätt från politiska påtryckningar – inte att lämna fri väg för tjänstemäns personliga åsikter och opinionstaktiska prioriteringar. ”

Läs och begrunda, det är våra skattemedel de lever på.

Varjager

2 Responses to ”Hos DO går chefernas åsikter före lag och rätt”

  1. Björn skriver:

    Om du eller Gunnar Strömmer skulle använda er av den gamla hederliga källkritiken så kanske bilden skulle bli ngt nyanserad. Om du läser diskrimineringslagen är den också ganska tydlig på att Polishögskolan är undantagen och får inte granskas av DO, i alla fall inte med stöd av diskrimineringslagen – men du kanske känner till någon annan lag som möjiggör detta?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: